26 Σεπτεμβρίου, 2020

Λευτέρης Αυγενάκης: «Δεν θα μοιράσουμε χρίσματα στους δήμους»

Στην αναζήτηση υποψηφίων για τις ερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, όπως αποκαλύπτει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφ. «Πατρίς» ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης. Ωστόσο διευκρινίζει ότι δεν είναι της λογικής «να μοιραστούν χρίσματα» αλλά να βρεθούν ικανά και χρήσιμα για τον τόπο τους πρόσωπα.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ακόμη ότι είναι ειλημμένη η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανανέωση στα ψηφοδέλτια του κόμματος ενώ επισημαίνει ότι η Ν.Δ εργάζεται για να κερδίσει την αυτοδυναμία στις ερχόμενες εθνικές εκλογές αλλά αυτό δεν θα την εμποδίσει να αναζητήσει συνεργασίες με άλλα πολιτικούς φορείς. Παράλληλα εκφράζει την άποψη του για τα εθνικά θέματα, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός τα αντιμετωπίζουν με προχειρότητα και ανευθυνότητα θέτοντας σε κίνδυνο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Θυμίζουμε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Αγρίνιο ο κ.Αυγενάκης είχε προαναγγείλει αυτές τις αποφάσεις.Ας ξαναδούμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα του AgrinioSIte.gr για το θέμα

Αναλυτικά η συνέντευξη στην εφ. «Πατρίς» 

 • Πως κρίνετε τη στάση της Κυβέρνησης στην υπόθεση κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους. Τι διαφορετικό θα έκανε η Ν.Δ αν ήταν στην κυβέρνηση;

Πρωτ’ απ΄ όλα δεν θα είχε τον κ. Καμμένο στην Κυβέρνηση πολύ περισσότερο Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Η αφόρητη κυβερνητική διγλωσσία δημιουργεί μείζον εθνικό ζήτημα. Το βλέπουμε στο ζήτημα των δύο στρατιωτικών και γενικότερα στα εθνικά ζητήματα. Ο κ. Τσίπρας είναι ένας αδύναμος Πρωθυπουργός που αναγκάζεται να κρατήσει τον κ. Καμμένο στο Υπουργείο αυτό προκειμένου να «παραμείνουν βιδωμένοι» στις καρέκλες τους και μαζί να οδηγούν κάθε μέρα τη χώρα χαμηλότερα.

Σε αντίθεση, ο Πρόεδρος της ΝΔ, ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έχει διεθνοποιήσει το θέμα αναδεικνύοντας σε όλες τις επαφές του το ζήτημα της αυξημένης τουρκικής προκλητικότητας τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο, αλλά και ειδικά το ζήτημα των κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών. Μάλιστα, μετά από παρέμβασή του, η Ευρωομάδα του ΕΛΚ κατέθεσε πρόταση για να συζητηθεί το ζήτημα της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών στην προσεχή ολομέλεια του ΕΚ.

Σίγουρα, όμως, ο Κ. Μητσοτάκης, ως Πρωθυπουργός της χώρας, θα έκανε πολύ περισσότερα ώστε να ισχυροποιήσει αφενός τις διμερείς σχέσεις και αφετέρου να ισχυροποιήσει τη θέση της χώρας ΕΕ και ΝΑΤΟ. Υπενθυμίζουμε προς όλους ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά. Άλλωστε, για την ενταξιακή της πορεία στην ΕΕ, η Τουρκία οφείλει να αποδείξει ότι έχει αποκτήσει ευρωπαϊκή κουλτούρα και χαρακτηριστικά. Τέλος, είναι εξαιρετικά σημαντική η αξιοποίηση της γεωπολιτικής ισχύος της χώρας μας, κάτι που αποτελεί προτεραιότητα για την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ. 

 • Σας ανησυχούν οι συνεχιζόμενες προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας;

Οι «ερασιτεχνικές» προσπάθειες αναθέρμανσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχαν  ως αποτέλεσμα η τουρκική προκλητικότητα να μετατραπεί σε επιθετικότητα. Αυτό είναι κάτι που σαφώς μας ανησυχεί. Αντιμετωπίζουμε, άλλωστε, αλλεπάλληλες προκλήσεις στο Αιγαίο, θρηνώντας ένα ακόμη παλικάρι μετά από επιχείρηση αναχαίτισης την περασμένη Πέμπτη. Απότο 1990, 125 νέοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας έχουν χάσει τη ζωή τους, εν ώρα καθήκοντος, σε 81 περιστατικά στον ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο. Όταν μια κυβέρνηση αντιμετωπίζει ακόμη και τα εθνικά θέματα με τέτοια επιπολαιότητα και ανεπίτρεπτο ερασιτεχνισμό είναι προφανές ότι είναι και επικίνδυνη.Στα θέματα αυτά επιβάλλεται να μιλάμε δυνατά, καθαρά, αλλά ποτέ ακραία. Και μην ξεχνάμε, η μοίρα μας έστειλε να είμαστε δίπλα-δίπλα με την Τουρκία, άρα, πέρα των άλλων επαφών και συνεργασιών, κυρίαρχο είναι να καλλιεργούνται με μεθοδικότητα οι διμερείς σχέσεις.

 • Η Ν.Δ είναι υπέρ μιας σύνθετηςονομασίας για τα Σκόπια που προωθεί η κυβέρνηση; Τι θα κάνετε αν έρθει το θέμα προς ψήφιση στη Βουλή;

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι –όπως σε όλα τα θέματα– ενιαία και σαφής. Δεν μπαίνουμε στο ονοματολογικό εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση των Σκοπίων  σε μια σειρά πολύ συγκεκριμένων προϋποθέσεων που έχουμε διατυπώσει από την πρώτη στιγμή. Απαιτούμε:

 • πρωτ’ απ’ όλα, την εγκατάλειψη των αλυτρωτικών βλέψεων των Σκοπίων και την απάλειψη κάθε αλυτρωτικής αναφοράς από το Σύνταγμά τους.
 • πλήρη, ενιαία, συνολική λύση και όχι μια συμφωνία που θα προβλέπει λύση σε δόσεις και μπορεί να μην εφαρμοστεί ποτέ.
 • η όποια λύση να ισχύει έναντι όλων (ergaomnes). Δηλαδή τόσο στο εσωτερικό της γείτονος, όσο και στο εξωτερικό, στις διμερείς και τις πολυμερείς σχέσεις της.
 • κατ’ επέκταση, να υπάρξει αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων πριν –και το τονίζουμε, πριν– η ελληνική πλευρά συναινέσει σε οποιαδήποτε περαιτέρω προσέγγιση της πΓΔΜ προς το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
 • Ασκείτε έντονη κριτική στην Κυβέρνηση ότι αναλώνεται σε επιδοματική πολιτική και δεν διαθέτει σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Τι διαφορετικό θα κάνετε εσείς;

Η Κυβέρνηση προσπαθεί να “χρυσώσει” το χάπι των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, τη μείωση του αφορολόγητου, τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, μέσω ψηφοθηρικών επιδομάτων. Επιδόματα που αντιστοιχούν σε ψίχουλα, αν αναλογιστούμε την φοροεπιδρομή που έχουν υποστεί οι φορολογούμενοι.

Εμείς, ως ΝΔ, έχουμε παρουσιάσει με μεγάλη λεπτομέρεια το δικό μας σχέδιο, ένα πλέγμα πρωτοβουλιών κι εξακολουθούμε να ξεδιπλώνουμε πτυχές του. Είναι ένα σχέδιο φιλικό προς την επιχειρηματικότητα και προς τις επενδύσειςκαι περιλαμβάνει τολμηρές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση.Το σχέδιο μας για επανεκκίνηση της οικονομίας και την «αναγέννηση» της ελληνικής περιφέρειας θέτει ως στόχο την προσέλκυση επενδύσεων ύψους 100 δισ. ευρώ μέσα σε μία 5ετία, την προώθηση μεταρρυθμίσεων, την επίτευξη ρυθμών ανάπτυξης του 4% από το 2018 τη δημιουργία 120.000 θέσεων εργασίας το χρόνο για την επόμενη 5ετία.Δίνει μεγάλη έμφαση στην Παιδεία και στην ανάγκη να παντρέψουμε τις δεξιότητες που ζητά η αγορά εργασίας με το παραγόμενο αποτέλεσμα του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Δίνει έμφαση στη συνεργασία του Δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για καλύτερες παροχές Υγείας. Και βέβαια βάζει πολύ ψηλά στην προτεραιότητά του την ασφάλεια του πολίτη ως προϋπόθεση ελευθερίας και οικονομικής δραστηριότητας.

Η συντονισμένη υλοποίηση όλων των παραπάνω, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στον περιορισμό των επιδομάτων, τα οποία δεν θα αποτελούν πλέον εργαλείο άσκησης μικροκομματικής και πελατειακής πολιτικής ομηρίας των πολιτών.

 • Πόσο πιθανό βλέπετε το σενάριο πρόωρωνεκλογών μέσα στο 2018;

Είναι πολύ πιθανό να έχουμε εκλογές το 2018. Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να υποστεί το πολιτικό κόστος από τις περικοπές συντάξεων ή να εφαρμόσει τα δημοσιονομικά μέτρα για το 2019 και το 2020, που ο ίδιος και οι Βουλευτές του νομοθέτησαν.

Δεν μας ανησυχεί ο χρόνος στον οποίο θα γίνουν οι εκλογές. Θα κερδίσουμε οποτεδήποτε και αν γίνουν. Αυτό το οποίο μας απασχολεί ως παράταξη είναι να παρουσιάσουμε στους πολίτες ένα πειστικό αφήγημα για το μέλλον της Ελλάδας και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, ώστε να γίνει επιτέλους η Πατρίδα μας ένα κανονικό ευρωπαϊκό Κράτος, ένα Κράτος με ίσους κανόνες που θα δίνουν ίσες ευκαιρίες, ίσες δυνατότητες και προοπτικές σε όλους. Είμαστε αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα, παρά τις δυσκολίες, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, είμαστε καλά προετοιμασμένοι.

 • Πιστεύετε ότι κυβέρνηση θα πάει στις εκλογές με σημαία την πάταξη της διαφθοράς; Θα φέρει στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης και άλλες υποθέσεις τύπου “Novartis”;

Η ιστορία έχει δείξει ότι όταν μια Κυβέρνηση βρίσκεται στη γωνία, ανακαλύπτει σκάνδαλα. Το ζήσαμε και παλιότερα με το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για μια ξεπερασμένη και αθέμιτη «πολιτική», που, όμως, ακολουθεί αυτή η Κυβέρνηση. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βρίσκονται σε απόγνωση βλέποντας πως έχουν απαξιωθεί πλήρως στη συνείδηση των πολιτών, οι οποίοι τους γυρνούν την πλάτη.

Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι η Novartis «επένδυε» σε αθέμιτες πρακτικές για να προωθήσει τα φάρμακά της. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο,το οποίο πρέπει να διελευκανθείκαι όχι να παραγραφεί, όπως κάνει η σημερινή Κυβέρνηση.

Είμαστε οι πρώτοι που απαιτούμε να έρθουν όλα στο φως. Δυστυχώς, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιχείρησαν να μετατρέψουν την υπόθεση αυτή σε μία άθλια επίθεση λάσπης και συκοφαντίας. Θα δούμε και άλλες αντίστοιχες επιθέσεις, είμαι βέβαιος γι’ αυτό. Ξέρουν καλά την τέχνη της λάσπης και της συκοφαντίας.

 

 • Θα θέλατε Αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνησησυνεργασίας μετά τις εκλογές;

Δουλεύουμε συστηματικά για την επόμενη αυτοδύναμη Κυβέρνηση της ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια Κυβέρνηση που έχει σκοπό να ενώσει όλους τους ΈλληνεςΩς αυτοδύναμη κυβέρνηση θα επιδιώξουμε να αναπτύξουμε ευρείες κοινωνικές συμμαχίες με παραγωγικές δυνάμεις και με πολιτικές δυνάμεις που έχουν ανάλογες απόψεις για την ευρωπαϊκή πορεία της Πατρίδας μας. Κανείς δεν περισσεύει στη μεγάλη εθνική προσπάθεια ανάταξης της χώρας, ούτε φυσικά και τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, κάτι που βέβαια εκείνοι θα αποφασίσουν.

 

– Τα καθημερινά περιστατικά ανομίας κάνουν επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης και καλύτερης κατανομής του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ. Ποια η πρόταση της Ν.Δ.;

Τα καθημερινά, πλέον περιστατικά ανομίας δημιουργούν ανασφάλεια στους πολίτες, ανησυχία και φόβο σε ηλικιωμένους, άγχος σε γονείς και γυναίκες, προβλήματα στην ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότηταςκι, εν τέλει, αποδυναμώνουν την ίδια τη Δημοκρατία.

Υπάρχουν δράσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν άμεσα για την επιστροφή πολλών αστυνομικών στους δρόμους, στις γειτονιές, στα χωριά. Σκοντάφτουν όμως στην κυβερνητική ανικανότητα και απροθυμία.

Για την βελτίωση της αστυνόμευσης προς όφελος των πολιτών ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε το παράδειγμα που οφείλουν να ακολουθήσουν όλοι, αποδεσμεύοντας το 20% των αστυνομικών από το κόμμα.Μετά από αυτό, η Κυβέρνηση, για τρίτη φορά, εξήγγειλε τη μετακίνηση εκατοντάδων αστυνομικών από την προστασία προσώπων, στους δρόμους. Οι δύο προηγούμενες εξαγγελίες έμειναν στα χαρτιά, όπως άλλωστε και τόσα άλλα. Ωστόσο, θα ήταν χρήσιμο να ενημερώσει τους πολίτες, εάν σε αυτό θα περιληφθούν και στους εκατοντάδες αστυνομικούς που είναι αποκλειστικά επιφορτισμένοι με την ασφάλεια των κυβερνητικών στελεχών και βέβαια του Πρωθυπουργού.

 

 • Σε ένα χρόνο περίπου θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία θα δώσει χρίσματα σε υποψήφιους Δημάρχους και Περιφερειάρχες και αν ναι, με ποια κριτήρια;

Η Κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο Σκουρλέτη, δημιουργεί προβλήματα στην αυτοδιοίκηση και θίγει την αυτονομία και το αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ. Αγνοεί ότι ένα εκλογικό σύστημα πρέπει να διασφαλίζει την αντιπροσωπευτικότητα και την αποτελεσματική διακυβέρνηση και η απλή αναλογική δεν οδηγεί σε αυτά. Είμαστε απολύτως αντίθετοι στην απλή αναλογική για την Αυτοδιοίκηση.

Μια τέτοια ρύθμιση είναι χτύπημα στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές φυσικά υπάρχει προγραμματισμός. Καταγράφουμε και αξιολογούμε το έργο των σημερινών Διοικήσεων των ΟΤΑ, με κριτήρια την αποτελεσματικότητα, την επαφή με την κοινωνία και την ενότητα. Καταγράφουμε ποιοι ενδιαφέρονται να μπουν στη μάχη διεκδίκησης, ανεξάρτητα αν είναι μέλη ή όχι του κόμματός μας. Αναζητούμε πρόσωπα ικανά και χρήσιμα για την κοινωνία και τους δημότες. Προσωπικότητες ικανές να ενώσουν και να παράξουν χρήσιμο πολιτικό έργο. Δεν μοιράζουμε χρίσματα. Θα κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για τις τοπικές κοινωνίες. Δεν θα μείνουμε εγκλωβισμένοι σε «πρέπει και επιβάλλεται», ο κ. Μητσοτάκης άλλωστε δεν έχει ανοιχτά γραμμάτια με κανένα.

 • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επενδύσει σημαντικά στην ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας. Ποιες είναι οι πιο βαθιές τομές που έχουν γίνει στο Κόμμα;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Παράταξής μας, όπου επαναπροσδιορίζει τις αξίες και τις πολιτικές του κόμματος χτίζοντας στις αρχές της παράταξης μας, επανατοποθετεί στον πυρήνα της τον πολίτη και προσαρμόζει τη λειτουργία της στις απαιτήσεις και τις προοπτικές του 21ου αιώνα.

Σε θεσμικό επίπεδο, έχουμε ήδη διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία δύο συνέδρια (10ο και 11ο) και προχωράμε στη διοργάνωση του επόμενου (12ου) το ερχόμενο φθινόπωρο. Οι διαδικασίες για τις εσωκομματικές εκλογές προχωράνε και στις 13 Μαΐου, τα μέλη μας θα εκλέξουν τα στελέχη μας σε τοπικό επίπεδο. Έχουμε νέο καταστατικό του Κόμματος και νέους Κανονισμούς της Πολιτικής Επιτροπής και της Πανελλαδικής Οργάνωσης του Κόμματος. Έχουμε νοικοκυρέψει τα οικονομικά του κόμματος μας, έχουμε μετακομίσει σε ένα νέο κτίριο.  

Παράλληλα, έχουμε τη «Συμφωνία Αλήθειας» με τους Έλληνες πολίτες.Μια διαρκή και δυναμική διαδικασία επικοινωνίας με τους πολίτες και διαμόρφωσης της επόμενης ημέρας, της διακυβέρνησης του τόπου από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το κυβερνητικό μας πρόγραμμαεπικαιροποιείται και εξειδικεύεται σε συνεχή και σταθερή βάση.

Ενισχύουμε, σε συνεργασία με τους Βουλευτές, με τοπικά στελέχη, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, το πολιτικό πρόσημο της Παράταξής μας ως ένα σύγχρονο, φιλελεύθερο, ευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό κόμμα.

 • Θα υπάρξει και σε ποιο μέγεθος ανανέωσηπροσώπων στα ψηφοδέλτια του κόμματος;

Με ρωτάτε για το αυτονόητο. Η ανανέωση για την Παράταξή μας είναι μια συνεχής και διαρκής διαδικασία, η οποία πραγματώνεται μέσα από την αδιάκοπη συνεργασία μεταξύ παλιών και έμπειρων στελεχών μας, αλλά και νέων και δυναμικών που προστίθενται στο έμψυχο δυναμικό του κόμματός μας. Η ΝΔ είναι, άλλωστε, η μεγάλη λαϊκή παράταξη του τόπου που παρέχει ευκαιρίες σε όσους επιθυμούν να προσφέρουν ενεργά στη χώρα μας. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει ανανέωση στα ψηφοδέλτια μας. Έχει, άλλωστε, δεσμευθεί για αυτό ο Πρόεδρος της ΝΔ.

 

Μικροκομματικά παιχνίδια από Τσίπρα

–               Η αποδοχή της πρότασης Γεννηματά για την συνταγματική αναθεώρηση, από τον Πρωθυπουργό φέρνει πιο κοντά ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής;

 

Σε ό,τι αφορά την συνταγματική αναθεώρηση, ως Παράταξη έχουμε καταθέσει σε ανύποπτο χρόνο την πιο ανοιχτή και δημοκρατική πρόταση. Το 2016, ένα μήνα αφότου είχε εκλεγεί Πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είχε κάνει σαφή πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση, ώστε σε αυτή τη Βουλή να έχουμε μια μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και η επόμενη Βουλή – που θα είναι αναθεωρητική – να αποφασίσει για το περιεχόμενο των αναθεωρητέων διατάξεων. Ο κ. Τσίπρας, που τάχα επιζητεί τη συναίνεση, αρνήθηκε την πρόταση της ΝΔ.

Από εκεί και πέρα δεν μας αφορούν τα μικροκομματικά παιχνίδιατου κ. Τσίπρα, που ρίχνει γέφυρες συνεργασίας για να επιβιώσει πολιτικά. Όσο για το Κίνημα Αλλαγής, ας μη βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα, ας περιμένουμε να δούμε την τελική του θέση στο τέλος της ημέρας…

Καμιά έξοδος τον Αύγουστο

 • Όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα τον ερχόμενο Αύγουστο θα έχουμε «καθαρή έξοδο» ή θα χρειαστεί πιστοληπτική γραμμή όπως υποστηρίζει ο Γιάννης Στουρνάρας;

Οι φανταστικές ιστορίες  του κ. Τσίπρα διαψεύδονται πλέον και από τους ίδιους τους Υπουργούς του. Εδώ και μήνες, ο κ. Τσίπρας μιλά για «καθαρή έξοδο» από το Μνημόνιο και για το «τέλος της εποπτείας». Εξ αρχής, η ΝΔεπισημαίνει ότι δεν υπάρχει τον ερχόμενο Αύγουστο καμία έξοδος, αφού η Κυβέρνηση έχει ψηφίσει επιπλέον μέτρα 5,2 δις ευρώ – περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου – που θα ισχύσουν από το 2019 και το 2020 αντίστοιχα.

Τώρα, ο κ. Τσακαλώτος ομολογεί ότι θα υπάρξει και Μνημόνιο και εποπτεία μετά τον Αύγουστο. Μόνο που τα ονομάζει «Πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης». Εκείνο που κάνουν είναι να εμπλουτίζουν  το λεξικό της συριζαΐκής διαλέκτου, μετά τους “θεσμούς”, της “συμφωνίας” και του “αναγκαίου συμβιβασμού”.

Τελικά, αυτή η Κυβέρνηση δεν θα αφήσει πίσω της μόνο φόρους και χρέη, αλλά και ένα πλούσιο λεξικό πολιτικής εξαπάτησης.

Related Posts

Ρυθμίσεις απορρήτου
Όνομα Ενεργοποιημένο
Technical Cookies
In order to use this website we use the following technically required cookies: wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_, wordpress_sec.
Μπισκότα
Χρησιμοποιούμε τα Cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία στο δικτυακό τόπο.
x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.