«Εκείνο που προέχει αυτή την στιγμή είναι να ενταθούν οι έλεγχοι, που ήδη έχουν ξεκινήσει, ώστε να έχουμε την πλήρη εικόνα των καταγραφών είτε είναι σπίτια, είτε επιχειρήσεις, είτε οικοσκευές, ώστε να μπουν στον δρόμο των αποζημιώσεων, αφού υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Σε δηλώσεις που έκανε στο Μεσολόγγι, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, που επλήγησαν το περασμένο Σάββατο από το κύμα κακοκαιρίας, είπε ότι σε «αρκετά σπίτια και σε κάποιες επιχειρήσεις υπάρχουν πολύ σοβαρές ζημιές».

»Θέλω επίσης να επισημάνω ότι επειδή αρκετά ρέματα έχουν ουσιαστικά φράξει ή έχουν καταστραφεί, επείγει και προτεραιότητα είναι να υπάρξει μία αποκατάσταση αυτών των ρεμάτων, ως ένα πρώτο βήμα, πέρα από τον υπόλοιπο σχεδιασμό που πρέπει να υλοποιηθεί μεσομακροπρόθεσμα. Τα αιτήματα για οικονομική ενίσχυση παγίως ικανοποιούνται, πρώτα απ’ όλα των δήμων προς το υπουργείο Εσωτερικών. Μέσα στις επόμενες ημέρες, μπορεί και αύριο, κάποια πρώτα χρήματα θα εκταμιευτούν».

 

Ο Υπουργός κ.Σκουρλέτης στο Ζευγαράκι

Posted by agriniosite.gr on Montag, 4. Dezember 2017