Αιτ/νία- Έπεσαν πρόστιμα σε λαθρεγκαταστάτες-Αμείλικτος θα είναι ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων

  • Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Αιτωλοακαρνανίας-Ανακοίνωση

Οι σημερινές συνθήκες  κρίσης  και  η ολική έλλειψη   επιχειρηματικής  και οικονομικής δραστηριότητας οδηγούν  τις  μικρές επιχειρήσεις  των συναδέλφων ηλεκτρολόγων  σε μείωση του τζίρου  και κυρίως  σε συμπίεση του περιθωρίου κέρδους. Οι δαπάνες όμως (φορολογικό, ασφαλιστικό, τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ κ.τ.λ.) δεν μπορούν να μειωθούν αλλά αντιθέτως αυξάνονται  (πχ. Φ.Π.Α, έκτακτες εισφορές κ.τ.λ.)

Σε αυτά τα πλαίσια  ο κλάδος μας  είναι από αυτούς που πλήττεται περισσότερο  από την παράνομη   μαύρη  εργασία   είτε γίνεται  από  λαθρεγκαταστάτες,  είτε  από πρώην τεχνίτες  (βοηθούς) συναδέλφων  είτε από πρώην συναδέλφους  οι οποίοι έχουν κλείσει  τις  επιχειρήσεις τους  και δραστηριοποιούνται παράνομα.

Ο Σύνδεσμος  μας έχει ενημερώσει συστηματικά το κατά τόπους κοινό  της περιοχής  με ραδιοφωνικά spot  και  τοποθετήσεις στα social media,  για την υποχρέωση  να  αναθέτονται ηλεκτρικές εργασίες μόνο σε αδειούχους ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες είτε είναι μέλη του σωματείου μας είτε όχι.

Έχουν υπάρξει αρκετές καταγγελίες  από μέλη του συνδέσμου μας   για λαθρεγκαταστάτες  οι οποίες είχαν  τις ανάλογες ποινικές επιπτώσεις και διοικητικά πρόστιμα.

Σας  ενημερώνουμε ότι πλέον οι καταγγελίες που θα υπάρξουν στο μέλλον θα γίνονται και γι αυτούς που αναθέτουν ηλεκτρικές εγκαταστάσεις  σε παράνομους  ηλεκτρολόγους  είτε είναι ιδιώτες είτε ανήκουν σε επιχειρήσεις  βασιζόμενοι στους νόμους:

15712/13, Άρθρο 2.1 , 2.2

501/37 , Άρθρο 1

878/40 Άρθρο 10

«Ο καθένας να παίρνει αυτό που του ανήκει.»

                                                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο πρόεδρος                                                                                                        Ο γεν. γραμματέας

Κων/νος Σελεβίστας                                                                                            Γεώργιος Σιορίκης

Σχετικά Άρθρα

Μυστήριο στην Βόνιτσα: Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά σε παραλία!

Πρόστιμο από το Λιμενικό Αμφιλοχίας σε ιδιοκτήτη επαγγελματικού σκάφους που δραστηριοποιούνταν από άλλον αλιέα

Όπως ανακοινώθηκε από το Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας, στο πλαίσιο στοχευόμενων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας στον...