Αιτωλοακαρνανία: Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες/Κινητοποίηση στον κόμβο Κουβαρά ( ΦΩΤΟ)

Μαχητική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 13 Ιανουαρίου στο κόμβο Κουβαρά από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Πλήθος αγροτών και κτηνοτρόφων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων. Στο συλλαλητήριο συμμετείχε και η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Αιτ/νιας.

Ακολούθησε συμβολικός αποκλεισμός της παλαιάς εθνικής Οδού. Στην κινητοποίηση σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Αιτ/νιας Σ.Κοτοπούλης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατούνας Π. Καλογιάννης, και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Ν.Αιτ/νιας  Δ.Μολώνης. Ομόφωνα καταδικάστηκε η  πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με τα νέα βάρβαρα μέτρα διώχνει τους μικρομεσαίους αγρότες από τα χωράφια τους. Οι αγρότες αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα σε συντονισμό με την αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης να στείλει, προκλητικά μεγάλη Αστυνομική Δύναμη για να εκφοβίσει τους Αγρότες. Δυναμική απάντηση έδωσαν οι αγρότες με την απόφαση τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, βροντοφωνάζοντας ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει.

 

 

 

agrotes-kouvaras3

agrotes-kouvaras4

Εν τω μεταξύ η ΟΑΣ Αιτ/νίας με ανακοίνωσή της καταγγέλλει, όπως επισημάνει  “την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να στείλει, προκλητικά μεγάλη Αστυνομική Δύναμη για να εκφοβίσει τους Αγρότες, στην κινητοποίηση που πραγματοποιήσαμε το Σάββατο 13-1-2018 στον κόμβο του Κουβαρά.

Η προσπάθεια εκφοβισμού ξεκίνησε μέσα στην εβδομάδα όπου μελή του ΔΣ της ΟΑΣ, δέχτηκαν τηλέφωνα από την Αστυνομική Διεύθυνση σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν κλίμα φόβου για να αποτρέψουν «με τον τρόπο τους» την συμμέτοχη των αγροτών.

Απάντηση δόθηκε στην τρομοκρατία με πλήθος αγροτών και κτηνοτρόφων να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας και με την απόφαση τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, βροντοφωνάζοντας ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει.

Δεν μας ξαφνιάζει και δεν μας εκπλήσσει αυτή η εξέλιξη και η αντιμετώπισή μας ως εγκληματίες επειδή παλεύουμε για την επιβίωσή μας απέναντι στις πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσο θα οξύνονται τα προβλήματα και η αντιλαϊκή πολιτική, όσο θα μεγαλώνει η φτώχεια του λαού μας, άλλο τόσο θα εντείνεται ο αυταρχισμός, η τρομοκράτηση, η ποινικοποίηση των αγώνων μας. Λιτότητα, μνημόνια διαρκείας, αξιολογήσεις πάνε χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό ώστε να φοβηθούμε, να “κάτσουμε στα αυγά μας”, να περάσει χωρίς εμπόδια η εξαθλίωσή μας.

Ας το πάρει απόφαση η κυβέρνηση ότι με τέτοιες τρομοκρατικές πρακτικές δεν πρόκειται να μας φοβίσουν ούτε να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημά μας.

Αντίθετα μας πεισμώνουν πιο πολύ να ριχτούμε στη μάχη με όλες τις δυνάμεις μας, δεν θα σκύψουμε το κεφάλι, δεν ξεμπερδεύουν τόσο εύκολα με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα όπως εκφράζεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Συνεχίζουμε και θα δυναμώσουμε την οργάνωση, την ουσιαστική λειτουργία και δράση των Αγροτικών Συλλόγων ώστε να γίνουμε πιο δυνατοί και να προετοιμάσουμε τους νέους μαζικούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας το επόμενο διάστημα”.

agrotes-kouvaras5

Σχετικά Άρθρα

Νέα φωτιά στην Ερμίτσα -Κάηκε μεγάλος αριθμός ελαιόδεντρων! (φωτο)

500 ευρώ πρόστιμο έκαστος σε Νεοχώρι και Λευκάδα για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών χωρίς προληπτικά μέτρα

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, σήμερα, 17 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Λευκάδας, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε...