Απόσχιση του νομού Ηλείας από τη Δυτική Ελλάδα προτείνει ο Τζαβάρας-Τι απαντά ο Κατσιφάρας

Με μία πρόταση… τομή επανέρχεται στη δημόσια σφαίρα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, προτείνοντας την απόσχιση του νομού του, του νομού Ηλείας, από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας και την ένταξή του στην περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Αυτή την άκρως σημαντική και στα όρια των αποσχιστικών τάσεων που επικρατούν σε αρκετές χώρες ανά τον κόσμο, πρόταση, έκανε ο «γαλάζιος» βουλευτής σε συνέντευξή του στο patrisnews, καλώντας τους εφτά δημάρχους του νομού να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Κ. Τζαβάρας πρότεινε συγκεκριμένα να οργανωθεί άμεσα δημοψήφισμα στον νομό για την απόσχισή από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη διοικητική ένταξη στην Πελοπόννησο, επισημαίνοντας επίσης ότι θα πρέπει να επανέλθει στο προσκήνιο για μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών αγώνων στη χώρα μας με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπίαστην οποία θα πρέπει επιτέλους να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο αθλητικό και πολιτισμικό κέντρο.

Την άμεση απάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, αναφέρει το  tempo24.gr, προκάλεσε η απίστευτη πρόταση που έκανε ο βουλευτής Ηλείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας ο οποίος προτείνει να οργανωθεί άμεσα δημοψήφισμα στο νομό για την απόσχιση από την Περιφέρεια Δυτ.Ελλάδας και την διοικητική ένταξη στην Πελοπόννησο.

Ο Απ. Κατσιφάρας σηκώνει το… γάντι και απαντά ευθέως στον βουλευτή σημειώνοντας πως δεν διχάζουμε, ενώ ζητά και από την Νέα Δημοκρατία να τοποθετηθεί επισήμως για αυτή την πρόταση του βουλευτή της.

Αναλυτικά η δήλωση του Περιφερειάρχη:

«Εμείς ενώνουμε τους πολίτες, δεν τους διχάζουμε με τις προτάσεις μας. Θεωρώ πως θα πρέπει η ΝΔ να απαντήσει επίσημα εαν υιοθετεί μια τέτοια πρόταση του βουλευτή της».

Να σημειωθεί πως επίσης ο κ. Τζαβάρας καλεί τους εφτά δημάρχους του νομού να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς αυτή  την κατεύθυνση και επισημαίνει επίσης ότι θα πρέπει να επανέλθει στο προσκήνιο για μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών αγώνων στη χώρα μας με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία στην οποία θα πρέπει επιτέλους να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο αθλητικό και πολιτισμικό κέντρο.

Σχετικά Άρθρα

Περιοδεύει στην Αιτωλ/νία η Ολυμπία Τελιγιορίδου-Σε Ναύπακτο και Μεσολόγγι χθες, σε Αγρίνιο και Αμφιλοχία σήμερα

Περιοδεύει στην Αιτωλ/νία η Ολυμπία Τελιγιορίδου-Σε Ναύπακτο και Μεσολόγγι χθες, σε Αγρίνιο και Αμφιλοχία σήμερα

Την Αιτωλοακαρνανία επισκέπτεται η πρώην υφυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υπεύθυνη Αγροτικού Τομέα του κόμματος, Ολυμπία Τελιγιορίδου.Η κα.Τελιγιορίδου το πρωί της...

Τη νέα Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φ. Σαράντη υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Β. Γκίζας

Τη νέα Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φ. Σαράντη υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Β. Γκίζας

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τη νέα Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος κ.Φωτεινή Σαράντη. Κατά τη...

Στην Αιτωλοακαρνανία ο Υφ. Πολιτικής Προστασίας Ευ. Τουρνάς για το νέο σχέδιο δράσης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Στην Αιτωλοακαρνανία ο Υφ. Πολιτικής Προστασίας Ευ. Τουρνάς για το νέο σχέδιο δράσης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Επίσημη επίσκεψη στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελος Τουρνάς. Στο...

Πρώτη ομιλία Σταρακά στη Βουλή: «Τι θα έκανε το ΠΑΣΟΚ για τους Απόδημους και τη ψήφο τους»

Χριστίνα Σταρακά: Ομιλία στη Βουλή για Τέμπη- Εφιάλτης της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου ο Μητσοτάκης

Μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε σήμερα από το βήμα της Βουλής η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ...