AgrinioSite
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026
  • ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
  • ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
    • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΤΑΞΙΔΙΑ
    • STYLE
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
AgrinioSite
  • ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
  • ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
    • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΤΑΞΙΔΙΑ
    • STYLE
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
No Result
View All Result
AgrinioSite
No Result
View All Result

Ε.Κ. Αγρινίου και Σωματείο Οικοδόμων καλούν στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου

11 Δεκεμβρίου, 2017
κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0
Απεργία 17 Μαΐου: Αναλυτική λίστα με το ποιοι απεργούν – Συγκέντρωση στο Αγρίνιο!
Share on FacebookShare on Twitter

Ε.Κ. Αγρινίου και Σωματείο Οικοδόμων:  Όλες και όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην κεντρική πλατεία ώρα 10 π.μ. στο Αγρίνιο

Ανακοίνωση Ε.Κ.Α

Να δώσουμε μαχητική-αγωνιστική απάντηση στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού

Το πανηγυρικό κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» δεν εμπεριέχει τίποτα θετικό για τον εργαζόμενο λαό, αφού σχεδιάζεται νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων. Η “δίκαιη ανάπτυξη” που προωθεί και υπερασπίζεται η κυβέρνηση, σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που προετοιμάζονται να περάσουν μέσα στη σιωπή, ανάμεσα σε μπόχα και σκάνδαλα που ξεπηδούν και συζητούνται αυτές τις μέρες στα πάνελ και στη Βουλή προκειμένου να περάσει στα ψιλά η νέα επίθεση, έχουν ως επίκεντρο τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα “κόκκινα” δάνεια στις τράπεζες.

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία που εμπεριέχονται στο σχέδιο του νέου προϋπολογισμού παρουσιάζουν ανάγλυφα τί σημαίνει για τους εργαζόμενους η προώθηση των μέτρων για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Η διόγκωση των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων σημαίνει παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους. Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει νέα προνόμια και ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων με «ζεστό» χρήμα αλλά επιπλέον χτύπημα του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος, με κλιμάκωση της φοροληστείας και των περικοπών, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις.

Παράλληλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να κάνει πραγματικότητα έναν πάγιο πόθο της μεγαλοεργοδοσίας και να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων και τις εργατικές διεκδικήσεις, το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

 

Ως εδώ με τα ψέματα, τις απάτες, της ζωής με τα ψίχουλα!

Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας. Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δε θέλουν αλλά ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν κίνημα κόντρα στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα, τα μέτρα που στηρίζουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής, να οργανώσουν συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς, να παρθούν αποφάσεις στους κλάδους, στα εργοστάσια.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια, στα νέα σχέδια πτώχευσης των εργαζομένων. Να πάρουν μέρος με μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις που καλεί το ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις, στις 14 Δεκέμβρη.

 

Διεκδικούμε:

  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
  • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ένωσης Οικοδόμων

Ολοι στη Συγκέντρωση  την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου  στην Κεντρική πλατεία ώρα 10 π.μ. στο ΑΓΡΙΝΙΟ

 

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, άνεργοι, έλληνες και μετανάστες,

Οργανώνουμε τον αγώνα μας για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και τις ανάγκες των οικογενειών μας, απέναντι στη διαρκή επίθεση κυβέρνησης- ΕΕ – ΔΝΤ, για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Δίνουμε μαζικά, αγωνιστικό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων μας, σε όλη τη χώρα, δίπλα σε σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανέχεια, τα χαμηλά μεροκάματα, την ανεργία, τα μεροκάματα -ξευτίλα των προγραμμάτων για τους ανέργους.

Δε ξεγελιόμαστε από τη διανομή του «κοινωνικού μερίσματος». Ξέρουμε από πρώτο χέρι ότι το μέρισμα, που μοιράζει η κυβέρνηση, είναι από τα πολλαπλά χτυπήματα στις συντάξεις και τις παροχές. Αφού μας στράγγιξαν, τώρα μοιράζουν ψίχουλα. Τζογάρουν, ελπίζοντας ότι θα μας πιάσουν αδιάβαστους για να μπορούν με ευκολία να ξεφουρνίζουν ψέματα και να δημιουργούν αυταπάτες. Εμείς βιώνουμε καθημερινά την αντιλαϊκή πολιτική τους και γνωρίζουμε ότι ο λογαριασμός είναι αρνητικός για τη ζωή μας.

Απορρίπτουμε τις κυβερνητικές κορώνες και τους πανηγυρισμούς ότι «τελειώνουν τα δύσκολα», ότι διαφαίνεται «φως στο τούνελ» στο πλαίσιο μιας «δίκαιης» ανάπτυξης.

Συνάδελφοι ,

Έχουμε μεγάλη πείρα και μπορούμε να καταλάβουμε τα παραμύθια των κυβερνώντων και των άλλων δυνάμεων του κεφαλαίου. Όταν όλοι αυτοί μιλάνε για «δίκαιη» ανάπτυξη εννοούν ότι πρέπει να αποδεχτούμε όσα αντεργατικά έχουν ήδη νομοθετήσει και όλα όσα ετοιμάζουν για τη συνέχεια.

Ο εξορθολογισμός της εργατικής νομοθεσίας, ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας, αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους. Παίρνουν τα μέτρα τους για να συνεχίσουν την αντεργατική πολιτική.

Εξορθολογισμός, σημαίνει λιγότερα δικαιώματα για τον εργάτη και περισσότερες διευκολύνσεις και προνόμια για τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοκατασκευαστές.

Γι΄ αυτό ξεκινάνε το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία με προτεραιότητα τους χώρους δουλειάς, τα εργοστάσια, τους μονοπωλιακούς ομίλους, γιατί εκεί το κεφάλαιο «καίγεται» να θωρακίσει ακόμα περισσότερο τις συνθήκες της κερδοφορίας του. Εκεί θέλει το κεφάλαιο να εξασφαλίσει «σιγή νεκροταφείου». Αυτή είναι η αρχή για να χτυπηθεί συνολικά το εργατικό κίνημα και οι αγώνες των εργαζομένων.

Παίρνουν μέτρα για να επιβάλλουν τη δική τους «δίκαιη» ανάπτυξη, που δεν έχει καμία σχέση με τις δικές μας ανάγκες.

Θέλουν τα χέρια τους λυμένα για να προχωρήσουν νέα μέτρα. Οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών είναι «προ των πυλών», όπως και οι νέες περικοπές στα μεροκάματα και την ασφάλιση, την υγεία, η νέα φοροληστεία. Όλα αυτά τα μέτρα θα συνοδεύουν το κλείσιμο της 3ης «αξιολόγησης» με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού δεν επιτρέπει αυταπάτες. Επιβεβαιώνει ότι την κόλαση που ζούμε σήμερα θα τη ζούμε και αύριο.

Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση.

Με επίκεντρο τις ανάγκες και τα συμφέροντα μας, που έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των λίγων, ανυποχώρητα σε γραμμή σύγκρουσης με τη γραμμή του κεφαλαίου και των δυνάμεων του, παλεύουμε και διεκδικούμε:

  • Υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 € και του κατώτερου μεροκάματου στα 33,57 €.
  • Επαναφορά των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Κατάργηση των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Λέμε ΟΧΙ στα σχέδια για ξήλωμα του δικαιώματος στην ΑΠΕΡΓΙΑ.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών λαϊκών, εργατικών κατοικιών.
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 € με προσαύξηση 5.000 € για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΩΡΑ 10:00 π.μ

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Σχετικά Άρθρα

Μεσολόγγι: “Έφυγε” η αγαπημένη Γωγώ Δροσοπούλου – Βαρύ πένθος για τη θεατρική ομάδα “Πρόβα”
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεσολόγγι: “Έφυγε” η αγαπημένη Γωγώ Δροσοπούλου – Βαρύ πένθος για τη θεατρική ομάδα “Πρόβα”

13 Ιουλίου, 2026

Θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου η είδηση του θανάτου της Γωγώς Δροσοπούλου, η οποία έφυγε από τη ζωή...

Μαρία Καρυστιανού στη Ραΐνα Σκουτεσιάδας: Συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της γραμμής 400 KV της ΤΕΡΝΑ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Μαρία Καρυστιανού στη Ραΐνα Σκουτεσιάδας: Συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της γραμμής 400 KV της ΤΕΡΝΑ

13 Ιουλίου, 2026

Με τη συμμετοχή της Μαρίας Καρυστιανού θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματίσει οι κάτοικοι της Ραΐνας Σκουτεσιάδας το...

ΚΙΝΟ: Χαμογέλασε η τύχη σε Μεσολογγίτη!
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Αιτωλοακαρνανία: Χρυσό δελτίο ΚΙΝΟ χάρισε κέρδη 20.000 ευρώ

12 Ιουλίου, 2026

Ένα σημαντικό χρηματικό έπαθλο έφερε η τύχη στη Ναύπακτο, καθώς ένας τυχερός παίκτης του ΚΙΝΟ έγινε πλουσιότερος κατά 20.000 ευρώ....

Ένοχος ο χειρουργός της 14χρονης Γωγώς από την Κατούνα που πέθανε μετά από επέμβαση γαστρικού δακτυλίου
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένοχος ο χειρουργός της 14χρονης Γωγώς από την Κατούνα που πέθανε μετά από επέμβαση γαστρικού δακτυλίου

11 Ιουλίου, 2026

Σε κάθειρξη 7 ετών και 3 μηνών καταδικάστηκε χειρουργός για τον θάνατο της 14χρονης Γωγώς, από την Επανομή Θεσσαλονίκης, η οποία έχασε τη...

Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι τέθηκε σε εφαρμογή στο νοσοκομείο Αγρινίου
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι τέθηκε σε εφαρμογή στο νοσοκομείο Αγρινίου

11 Ιουλίου, 2026

Στην ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών του προχώρησε το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, θέτοντας σε εφαρμογή το νέο σύστημα ηλεκτρονικής ιχνηλάτησης ασθενών...

Ναύπακτος: Δύο συλλήψεις για ληστεία ανηλίκων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ναύπακτος: Δύο συλλήψεις για ληστεία ανηλίκων

11 Ιουλίου, 2026

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου,...

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το μοιραίο μπάνιο της 73χρονης στην Αγία Τριάδα Μεσολογγίου
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το μοιραίο μπάνιο της 73χρονης στην Αγία Τριάδα Μεσολογγίου

10 Ιουλίου, 2026

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Μεσολογγίου ότι μία 73χρονη ημεδαπή ανασύρθηκε, χωρίς τις αισθήσεις της, από...

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Παναγία Βόνιτσας (ΦΩΤΟ)
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Παναγία Βόνιτσας (ΦΩΤΟ)

10 Ιουλίου, 2026

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στον δρόμο προς τη Διασπορά, στη Νέα Καμαρίνα Βόνιτσας,...

Banner

Eιδησεογραφική πύλη με θεματολογία ποικίλης ύλης από το Αγρίνιο και τη Δυτική Ελλάδα.
Η δύναμη του διαδικτύου, η αμεσότητα της είδησης και η ταχύτατη διάδοσή της, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της εποχής και το agriniosite.gr σας καλεί να συμπορευτείτε μαζί του.
Με αποκαλυπτικές ειδήσεις, ρεπορτάζ, έρευνα, συνεντεύξεις, αφιερώματα. πολιτισμός, αθλητισμός κ.α
Το agriniosite.gr στηρίζει την κοινωνία και ελέγχει την εξουσία. Είναι η Δύναμη σου…
Η Δύναμη της Ενημέρωσης!

Facebook X-twitter Youtube

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Web Design & Development

© 2025 AgrinioSite

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agriniosite.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
  • ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
    • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΤΑΞΙΔΙΑ
    • STYLE
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ

© 2023 AgrinioSite Web Design & Development by .