Καταγγελία από τον σύλλογο Ελεύθερων και Παράκτιων Αλιέων Δήμου Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Οινιάδων

Ως θεσμική οργάνωση εκπροσώπησης των ελεύθερων αλιέων αλλά και των παράκτιων του διευρυμένου δήμου Ι.Π Μεσολογγίου επιδιώξαμε να συμμετάσχουμε στη συζήτηση που θα γίνει την Τρίτη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για την τροποποίηση του Αλιευτικού Κώδικα και του ΠΔ 40/2016 που αφορά τη διενέργεια αλιείας στους μη μισθωμένους χώρους της λιμνοθάλασσας.

Την περασμένη Τρίτη 19/09/17,  αφού κλείδωσε η ημερομηνία συνεδρίασης της επιτροπής αποστείλαμε αίτημα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στα μέλη της Επιτροπής και αιτούμασταν τη συμμετοχή μας στη συνεδρίαση προκειμένω να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και να αιτιολογήσουμε επ’ αυτών γιατί θεωρούμε ότι και τα δύο διατάγματα είναι ζωτικής σημασίας για τον αλιευτικό κλάδο της περιοχής μας.

Δυστυχώς όμως με την παρέμβαση του δαίμονα της Βουλής, και όχι του τυπογραφείου, το αίτημά μας απορρίφτηκε και θεωρούμε ότι απορρίφτηκε για τους εξής λόγους:

  1. Η παρουσία μας και οι προτάσεις μας ήταν ανεπιθύμητες για εκείνους που ετοίμαζαν καιρό τώρα την τροποποίηση του αλιευτικού κώδικα στοχευμένα προκειμένω να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
  2. Η παρουσία μας και οι προτάσεις μας ήταν ανεπιθύμητες για τους κυβερνητικούς εκείνους παράγοντες που ξέχασαν τα περί ανιδιοτέλειας και έταξαν τον εαυτό τους στην υπηρεσία ενός συστήματος που δεν έχει να κάνει με τη συλλογικότητα στο πάρσιμο των αποφάσεων αλλά με φιλικά σε αυτούς προσκείμενα συμφέροντα προκειμένω να ικανοποιηθούν αμφότεροι.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ στους ψαράδες της περιοχής ελεύθερους και παράκτιους την απαράδεκτη στάση του προεδρείου της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, η οποία επιχείρησε να μας φιμώσει προκειμένω οι τροποποιήσεις να είναι αυτές που επιθυμούν οι γνωστοί σωτήρες της λιμνοθάλασσας.

Επίσης ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τους γνωστούς κομματικούς δαίμονες της Βουλής, οι οποίοι συμπλέουν απόλυτα με τη σύγχρονη πολιτική κατεύθυνση να βολέψουν τους δικούς τους ανθρώπους μη υπολογίζοντας τον πόνο, την αγωνία, τον καημό και την αδικία που χρόνια τώρα υφίσταντο οι ψαράδες.

Η θέση μας είναι να σταματήσουμε την οικογενειοκρατία στους αλιευτικούς συνεταιρισμούς και να διασφαλίσουμε το εργασιακό δικαίωμα των ελεύθερων αλιέων, οι οποίοι κινδυνεύουν με αφανισμό.

Σας επισυνάπτουμε τις προτάσεις μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΑΛΙΕΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΝΙΑΔΩΝ

Σχετικά Άρθρα

Μήνυμα Κυριακής του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού

Η μετάνοια δεν αποτελεί απλή αναφορά σε περιστασιακές αμαρτίες αλλά επιστροφή στον Θεό και ανανέωση του Βαπτίσματος

Ἀγαπητοί μου Πατέρες καί Ἀδελφοί, Παιδιά μου ἐν Κυρίῳ ἀγαπημένα, Βρισκόμαστε στὴν τέταρτη Κυριακὴ τῆς Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς. Ἡ Ἐκκλησία μας...