Ο Ψυχαναλυτικός Θεραπευτής Τρύφωνας Ζαχαριάδης στο Αγρίνιο

  • Μια τριλογία για τον αποχωρισμό και τη ματαίωση @ Παλαιά Αγορά Αγρινίου

Τα Public, ο Δήμος Αγρινίου και οι εκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν την Παρασκευή 1/12 στις 19.00 να γνωρίσετε από κοντά τον ψυχαναλυτικό θεραπευτή Τρύφωνα Ζαχαριάδη, ο οποίος θα μιλήσει συνολικά για το έργο του, Μια τριλογία για τον αποχωρισμό και τη ματαίωση! Τον συγγραφέα θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Μάκης Μάκκας.

Με Ποίηση, Δοκίμιο  και Μυθιστόρημα, δοκιμάζει  ν’ αγγίξει το συναίσθημα του Αποχωρισμού και της Απώλειας.

Για να βιώσουμε την Απουσία χρειάζεται να συνδεθούμε.

Γιατί οι άνθρωποι που αγαπήσαμε θα γίνουν οι Ιούδες της ζωής μας;

Πώς η ελληνική οικογένεια με το άγχος του αποχωρισμού εμποδίζει τα παιδιά της να ανεξαρτητοποιηθούν από αυτήν;

Γιατί προτιμάμε «να ζούμε το δράμα μας» αντί να «δημιουργούμε» χώρο για την χαρά;

Τρύφων Ζαχαριάδης 

Ψυχαναλυτικός Θεραπευτής, Συγγραφέας

Ο Τρύφων Ζαχαριάδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Μπολόνια. Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Προς το τέλος της δεκαετίας του ΄70 στράφηκε σε ένα διαφορετικό πεδίο γνώσης, προσεγγίζοντας την οπτική της ψυχαναλυτικής θεωρίας με μελέτη, ατομική ανάλυση και εκπαίδευση. Σταδιακά η ψυχοθεραπεία οριοθέτησε το αντικείμενο της ενασχόλησής του.

Είναι διδάσκων-επόπτης στην Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής ψυχοθεραπείας. Τακτικό μέλος της International Association for Group Psychotherapy and Group Processes (IAGP), της International Family Therapy Association (IFTA) καθώς και του Ερευνητικού και Ακαδημαϊκού Ινστιτούτου Αθηνών.

Από το 1992 έως σήμερα διατηρεί τη συνδιεύθυνση του Ινστιτούτου Σύγχρονης Παιδαγωγικής.

Συνεργάστηκε με την Πανεπιστημιακή κλινική του Αιγινήτειου νοσοκομείου, με το Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών συστηματικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, καθώς και με φορείς ΚΕΘΕΑ, ΕΛΚΕΠΑ, Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας κ.ά.

Έχουν εκδοθεί βιβλία του πεζογραφίας, ποίησης και δοκίμιου.

 

Σχετικά Άρθρα

Πρόσκληση προς τους Συλλόγους για τον προγραμματισμό των Πολιτιστικών & Αθλητικών Εκδηλώσεων

Πρόσκληση προς τους Συλλόγους για τον προγραμματισμό των Πολιτιστικών & Αθλητικών Εκδηλώσεων

Στα πλαίσια του προγραμματισμού των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου, καλούμε τους Συλλόγους να μας γνωστοποιήσουν εγγράφως τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει...