- Σε ισχύ βρίσκεται από σήμερα στο Αγρίνιο το εορταστικό ωράριο για το Πάσχα 2018. Δείτε πώς θα λειτουργούν τα καταστήματα, τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν.
ΗΜΕΡΑ | ΠΡΩΙ | ΑΠΟΓΕΥΜΑ |
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ | ΚΛΕΙΣΤΑ | ΚΛΕΙΣΤΑ |
Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ | 8.30 – 2.00 | 5.00 – 9.00 |
Μ. ΤΡΙΤΗ | 8.30 – 2.00 | 5.00 – 9.00 |
Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ | 8.30 – 2.00 | 5.00 – 9.00 |
Μ. ΠΕΜΠΤΗ | 8.30 – 2.00 | 5.00 – 9.00 |
Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ | 11.00 π.μ. – Συνεχές – 6.30 μ.μ. | |
Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ | 8.30 – 3.00 | ΚΛΕΙΣΤΑ |
ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ | ΚΛΕΙΣΤΑ | ΚΛΕΙΣΤΑ |
ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ | 8.30 – 2.00 | ΚΛΕΙΣΤΑ |
ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΙΣΗΣ:
-ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΜΑΙΟΥ 2018
( ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ)
Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές
Το Πάσχα 2018 οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και όσον αφορά τις αγορές σε τρόφιμα. Όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο Καταναλωτών, ως καταναλωτές θα πρέπει να κάνουμε έρευνα στην αγορά, για το θέμα τιμών και ημερομηνιών λήξης, ενώ για το θέμα ασφάλειας οι ευθύνες είναι των υπηρεσιακών παραγόντων. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνουμε πάντα στην ασφαλή και υγιεινή χρήση μετά την αγορά των προϊόντων.
Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι κατά την διάρκεια αυτών των ημερών, η αγορά τροφίμων ελέγχεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ακολουθώντας την ανάγκη του καταναλωτή για καλή και ασφαλή ποιότητα και ανάλογα καλές τιμές. Έτσι, αλλά και παρ’ όλα αυτά, η τελική ευθύνη αγορών ανήκει στον καταναλωτή, ο οποίος θα πρέπει να εφαρμόζει με ιδιαίτερη προσοχή αυστηρά κριτήρια επιλογής, έχοντας υπόψη ότι:
- η σχέση τιμών και ποιότητας είναι αυτονόητη. (εξαιρείται η ασυνειδησία στο ποσοστό κέρδους).
- οι αγορές τροφίμων από πλανόδιους πωλητές, από μη σταθερά και επώνυμα σημεία πώλησης ή από δήθεν παραγωγούς, θα πρέπει να αποφεύγονται συστηματικά, διότι αποτελούν χώρο διάθεσης μη ελεγχόμενων τροφίμων, πολλές φορές ακατάλληλων ή επικίνδυνων.
- οι βασικοί κανόνες που αφορούν την αναζήτηση πληροφοριών στην επισήμανση των τυποποιημένων ή μη τροφίμων ισχύουν πάντα, όπως επίσης ισχύουν οι βασικοί κανόνες σχετικά με την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων στο τελικό στάδιο διαχείρισής τους (συντήρηση, μαγείρεμα, κλπ.) από τον καταναλωτή