Συλλογή υπογραφών για την σωτηρία των καπναποθηκών Ηλιού στο Αγρίνιο/Το Δ.Σ θα πρέπει να θέσει το θέμα συνολικά!

  • Ομάδα πολιτών στο Αγρίνιο, πήρε την πρωτοβουλία και έχει αρχίσει τη συλλογή υπογραφών για την διάσωση των καπναποθηκών Ηλιού. Πρόκειται αναμφίβολα για μια σημαντική πρωτοβουλία αλλά το θέμα με τα ιστορικά κτίρια στην πόλη του Αγρινίου θεωρούμε ότι πρέπει να τύχει συνολικής αντιμετώπισης από το δήμο Αγρινίου και συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο τόσο για την αναπαλαίωση όσο και για τη χρήση τους σήμερα η οποία, όπως λένε πληροφορίες, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αγγίζει και τα όρια της παρανομίας!

Ειδικότερα όσο αναφορά την διάσωση των καπναποθηκών Ηλιού, όπως προείπαμε ομάδα πολιτών πήραμε την πρωτοβουλία και έχουμε αρχίσει τη συλλογή υπογραφών για την διάσωση των καπναποθηκών Ηλιού. Όσοι θέλετε να βοηθήσετε ώστε να διασωθεί το κτήριο μπορείτε να υπογράψετε το παρακάτω κείμενο που απευθύνεται προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου στέλνοντας ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ, το ΕΠΩΝΥΜΟ και το ΟΝΟΜΑ σας είτε με μήνυμα μέσω facebook είτε στο e-mail georgekar19@gmail.com.

Αίτημα για την διάσωση των καπναποθηκών Ηλιού

  • Προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου

Ερώτημα, που συνοδεύεται από αισθήματα οργής και αγανάκτησης, κάθε κατοίκου του Αγρινίου που διαμένει στην περιοχή ή τυχαίνει να περάσει από την οδό Μεσολογγίου αλλά και όσων συνυπογράφουν αυτό το κείμενο.
Πόσες δεκαετίες ακόμη θα συνεχίζεται το αίσχος με το κτήριο των καπναποθηκών των αδελφών Ηλιού το οποίο έχει αφεθεί στην τύχη του να σαπίζει κυριολεκτικά προφανώς μέχρι την τελική του κατάρρευση;
Ένα μεγαλοπρεπές κτήριο της δεκαετίας του 30, θαυμάσιο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα εκδηλώσεων, πινακοθήκη, μουσείο κλπ και που με την ανακαίνιση του θα αναβάθμιζε όλη την περιοχή δυστυχώς καταστρέφεται μέρα με τη μέρα και μοιάζει πλέον με ερείπιο.
Ταυτόχρονα η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτήριο όπου έχουν ξηλωθεί και λεηλατηθεί τα πάντα, καθώς είναι έρμαιο του οποιουδήποτε, ενώ ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταρρεύσει, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τόσο των περίοικων όσο και των διερχόμενων.
Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη να διασωθεί το κτήριο. Γι αυτό πριν να είναι πολύ αργά, οι κάτωθι υπογράφοντες ζητάμε από σας να πάρετε την πρωτοβουλία και τις αποφάσεις που απαιτούνται ώστε σε συνεργασία με τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν η ανακαίνιση του κτηρίου και η αξιοποίηση του.
Σας ζητάμε να μην έχουν και οι αποθήκες Ηλίου την τύχη των αποθηκών Παναγόπουλου δηλαδή μετατραπούν σε μια ακόμη πολυκατοικία.
Είναι σίγουρο ότι δυσκολίες και εμπόδια που μπορεί πράγματι να υπάρχουν μπορούν να ξεπεραστούν αν υπάρχει η πολιτική βούληση.
ΥΓ
Αν και η κατάσταση του κτηρίου των καπναποθηκών Ηλιού επιβάλει την άμεση ενεργοποίηση του Δήμου Αγρινίου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εγκαταλειμμένα παραμένουν και άλλα βιομηχανικά κτήρια καπνού στην πόλη μας όπως οι αποθήκες Παπαπέτρου, οι αποθήκες Παπαστράτου και ο καπνικός σταθμός έρευνας Αγρινίου.
Και είναι απαίτηση της κοινωνίας αλλά και υποχρέωση της πολιτείας ιδίως προς τις επερχόμενες γενιές να κρατήσει «ζωντανά» αυτά τα κτήρια που αποτελούν σημαντικότατο κομμάτι της ιστορίας του Αγρινίου.
Το διαρκές έγκλημα κατά της ιστορίας της πόλης μας θα πρέπει κάποτε να σταματήσει.

Σχετικά Άρθρα

Με συμμετοχή το αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στο Άκτιο  (φωτο)

Με συμμετοχή το αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στο Άκτιο (φωτο)

Κινητοποίηση στη βάση του Ακτίου πραγματοποίησαν οι Επιτροπές Ειρήνης, τα Εργατικά Κέντρα και άλλοι φορείς της Βορειοδυτικής Ελλάδας, εκφράζοντας τη λαϊκή απαίτηση απεμπλοκής...

Διαμαρτυρίες για την έλλειψη φωτισμού στη διασταύρωση Οχθίων

Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου:Έκανε σούζα και έπεσε – Συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση και γιατί δεν είχε δίπλωμα

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε χθες Σάββατο στην Γεφυρα Ριου Αντιρρίου. Οδηγος μηχανής έκανε σούζα εξετράπη της πορείας του και έπεσε...