ΣΥΡΙΖΑ Αιτ/νίας: Bιβλία και εκπαιδευτικοί σε όλες τις σχολικές μονάδες

Την Δευτέρα 11 του Σεπτέμβρη ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. Η παρούσα Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα τη βούλησή της για πρόσβαση στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλες και για όλους. Φέτος, όπως και την προηγούμενη σχολική χρονιά, τα βιβλία και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στην ώρα τους σε όλες τις σχολικές μονάδες, πριν την έναρξη των μαθημάτων.
Για δεύτερη φορά  τα σχολεία της χώρας θα ανοίξουν χωρίς κενά σε διδακτικό προσωπικό. Ήδη πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.. έχουν προσληφθεί 15.371 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα για τις ανάγκες των σχολείων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη στελέχωση και την κάλυψη όλων των αναγκών στην Ειδική Αγωγή με 8.104 προσλήψεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής όλων των ειδικοτήτων.
Είναι η πρώτη φορά που οι μαθητές 834 ολιγοθέσιων σχολείων (14.000 μαθητές) θα έχουν εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και τα μονοθέσια δημοτικά σχολεία, θα διαθέτουν ολοήμερο πρόγραμμα, δίνοντας τη δυνατότητα και στους μαθητές των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών να έχουν πρόσβαση σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι θα λειτουργήσουν σε απομακρυσμένες περιοχές νηπιαγωγεία ακόμη και με τρία νήπια ή προνήπια, καθώς για εμάς η πρόσβαση στη μόρφωση και τη γνώση είναι δικαίωμα όλων και υποχρέωση της πολιτείας είναι να τα παρέχει δωρεάν.

Επίσης σχεδόν οι μισοί μαθητές σε όλη τη χώρα θα έχουν σχολικά γεύματα (με στόχο του χρόνου να ισχύσει για το σύνολο των μαθητών) .

Στη Τεχνική Εκπαίδευση (που ο κ. Μητσοτάκης αφού απέλυσε τους καθηγητές ,τη χάρισε στον ιδιωτικό τομέα)σήμερα πλέον έχουμε πάνω από 81.000 δηλώσεις εγγραφής στα ΕΠΑΛ και26.000 αιτήσεις μαθητών στα Δημόσια ΙΕΚ.

Τέλος από την 1η Σεπτέμβρη έχουν αρχίζει να εργάζονται στα σχολεία 13.000 καθαρίστριες.

Ειδικότερα και στον Νομό Αιτ/νίας η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, καθώς έχουν καλυφθεί με προσωπικό και οι δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα απομακρυσμένα δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία.

Ο ευαίσθητος τομέας της Παιδείας χρειάζεται αναμόρφωση στο σύνολό του σε προοδευτική κατεύθυνση και δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης. Δεν μπορούμε, όμως, να μην αναρωτηθούμε γιατί επί δεκαετίες(και σε περιόδους πραγματικά ‘’παχιών αγελάδων’’ δεν ήταν δυνατόν να αρχίσουν τα σχολεία από την πρώτη μέρα αλλά και μήπως το απαράδεκτο αυτό καθεστώς ήταν αποτέλεσμα εξυπηρέτησης πελατειακών σχέσεων και έλλειψης ενός σοβαρού προγραμματισμού που αναπαρήγαγε παθογένειες σε βάρος της εκπαίδευσης..

Αποτελούν πια κακό παρελθόν οι φωτοτυπίες στα σχολικά βιβλία στην αρχή της σχ. χρονιάς και η πρακτική να τελειώνει η χρονιά με χιλιάδες κενά, τώρα γίνεται το αυτονόητο ,ανοίγουν τα σχολεία με τα βιβλία και τους εκπαιδευτικούς να περιμένουν τους μαθητές και όχι το αντίθετο.
Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές να έχουν μία δημιουργική σχολική χρονιά, εκπληρώνοντας τους στόχους τους, και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών να λάβουν απερίσπαστοι την αναγκαία γνώση και μόρφωση για ένα καλύτερο μέλλον σε μια καλύτερη Ελλάδα.
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ν.Ε.  ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Επιτυχής εκδήλωση του 1ου ΕΠΑ.Λ. Μεσολογγίου και 1ου Ε.Κ. Μεσολογγίου της παρουσίασης φίλτρου με χρήση αποκομμάτων μαλλιών

Επιτυχής εκδήλωση του 1ου ΕΠΑ.Λ. Μεσολογγίου και 1ου Ε.Κ. Μεσολογγίου της παρουσίασης φίλτρου με χρήση αποκομμάτων μαλλιών

Με μεγάλη χαρά και εκτίμηση, θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς τον κύριο Δημήτριο Γκριτζάλη για την εξαιρετική παρουσίασή...