“Χαστούκι” του ΣτΕ στην απόφαση της ΔΕΥΑΑ για την επέκταση του Βιολογικού!

Πολλές φορές, με σχετικά άρθρα, το agriniosite.gr είχε αναδείξει τις καθυστερήσεις και τους λανθασμένους χειρισμούς  της ΔΕΥΑ Αγρινίου και του Προέδρου της και δημάρχου κ.Γιώργου Παπαναστασίου στο ζήτημα που αφορά το έργο της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Αγρινίου, όπως φαίνεται  πλέον και μέσα από σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων. Να θυμίσουμε ότι στην τελευταία της απόφαση, σχετικά με το  έργο της επέκτασης του βιολογικού, η ΔΕΥΑ Αγρινίου ανέδειξε προσωρινό μειοδότη του έργου (την εταιρεία Νικολόπουλος). Όμως η διαγωνιζόμενη εταιρεία (Μ.Τ. Α.Τ.Ε.) προσέφυγε στο ΣτΕ για ασφαλιστικά μέτρα κατά των αποφάσεων της ΔΕΥΑ και η υπόθεση  συζητήθηκε  στις 12 Ιουλίου 2017. Η ΔΕΥΑΑ, μέσω του Νομικού Παραστάτη της,  κατά  τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων στο ΣτΕ  ενώπιον του Δ΄ Τμήματος ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι  «η προσφεύγουσα εταιρεία με τις πράξεις και τις παραλήψεις της προσπάθησε να νοθεύσει τον υγιή ανταγωνισμό».

Σύμφωνα  όμως με πληροφορίες του agriniosite.gr  οι ισχυρισμοί της ΔΕΥΑΑ δεν έπεισαν και η απόφαση του  ΣτΕ  αναστέλλει την απόφαση της ΔΕΥΑΑ στην οποία είχε αναδείξει προσωρινό μειοδότη του έργου. Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα βάλλει σε νέες περιπέτειες πλέον το έργο, το οποίο είναι μείζονος σημασίας για την περιοχή και φυσικά μεγάλο μέρος ευθύνης αναλογεί στην δημοτική αρχή και στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΑ.

 

  • ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ  ΤΟΥ AGRISNIOSITE.GR ΜΕ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ 

 

ΟΙ «ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ» ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ!

Οι «περιπέτειες» της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού!
  • Στον «αέρα» κινδυνεύουν να μείνουν τα αποχετευτικά δίκτυα του Αγγελοκάστρου, του πρώην δήμου Θεστιέων, της Μακρυνείας και της Λεπενούς, αφού το έργο της επέκτασης του βιολογικού αν και οι σχετικές διαδικασίες ξεκίνησαν από το 2011 εντούτοις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, προκειμένου να ξεκινήσει το έργο

Να θυμίσουμε ότι από το έτος 2000 τέθηκε σε λειτουργία η Α΄ Φάση των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ) του Δήμου Αγρινίου & της Μείζονος Περιοχής. Η μονάδα αυτή εξυπηρετεί ισοδύναμο πληθυσμό 60.000 κατοίκων, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη.

Άρα η  επέκταση των εγκαταστάσεων,  για να καλύπτει πληθυσμό 120.000 κατοίκων, κρίνεται επιτακτική  η επέκταση του βιολογικού, προκειμένου πέρα από το Αγρίνιο, να καλύπτει τις περιοχές, Στράτου, Αγγελοκάστρου, Θεστιέων, Μακρυνείας, κ.τ.λ, οι οποίες αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα με τα λύματά τους, όπως η περιοχή της Στράτου ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ, όπου τα λύματα, όπως αποκάλυψε το agriniosite.gr, πέφτουν στον Αχελώο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στο διαγωνισμό για την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού του Αγρινίου συμμετέχουν οι εξής εταιρείες-κοινοπραξίες : ΑΑΓΗΣ Α.Ε, Κ/Ξ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. – Ε.Τ.ΕΡ. Α.Ε, Κ/Ξ ΜΥΒΑ Α.Ε. – Ν. & Κ. ΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Α.Τ.Ε, Κ/Ξ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΕ – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε, ΤΕΜΕΚ Α.Τ.Ε και ΜΤ Α.Τ.Ε.

Παρότι το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ από το 2011 υπήρξαν  σημαντικές καθυστερήσεις  αφού  από τα μέσα του 2013 που κατατέθηκαν οι προσφορές και ενώ η Επιτροπή του Διαγωνισμού  είχε ολοκληρώσει την αξιολόγηση από τον Ιούλιο του 2014 το Δ.Σ της ΔΕΥΑΑ ξεκίνησε την διαδικασία σχεδόν ένα χρόνο μετά, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος..

Τελικά μετά και τις καθυστερήσεις που υπήρξαν και  από τις ενστάσεις των εταιρειών η  Επιτροπή του διαγωνισμού ανέδειξε, πριν 2-3 μήνες, προσωρινό ανάδοχο την «ΜΤ ΑΤΕ», όμως  έγινε δεκτή η  ένσταση της κοινοπραξίας «Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΕ – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε» σύμφωνα με την οποία έπρεπε να αποκλειστεί από το διαγωνισμό η «ΜΤ ΑΤΕ», επειδή είχε ήδη συνάψει συμφωνητικό υπεργολαβίας-εκχώρησης μέρους των εργασιών του έργου με την εταιρεία «Γ.Ε. ΚΩΤΣΑΡΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕ».

Η  εταιρεία  «ΜΤ ΑΤΕ»,  προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη  Διοίκηση Πελοποννήσου –Δυτικής Ελλάδας -, η οποία   με απόφασή της όμως  ακύρωσε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου  της ΔΕΥΑΑ με το αιτιολογικό  ότι ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του διαγωνισμού της εταιρείας «Μ.Τ. Α.Τ.Ε.» αιτιολογείται πλημμελώς και ως εκ τούτου αυτή έχει εκδοθεί κατά παράβαση του  νόμου.

Στην Αποκεντρωμένη κατέφυγε και η κοινοπραξία  «Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΕ – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε». αναφορικά με τις ενστάσεις περί αθέμιτου ανταγωνισμού  και ο κ.Παναγιωτόπουλος με απόφασή του σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχει εισηγητική έκθεση της επιτροπής ή άλλου αρμόδιου εισηγητικού οργάνου παρά μόνο του τεχνικού συμβούλου , κάνοντας λόγο μάλιστα για ελεγχόμενη απόφαση..

 Η  ΔΕΥΑ Αγρινίου κλήθηκε να τοποθετηθεί  στα τέλη Δεκεμβρίου επί  των τριών προδικαστικών προσφυγών που κατατέθηκαν από τους  συμμετέχοντες στο διαγωνισμό και  παρά τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης απέρριψε τις προσφυγές,

Βεβαίως στο θέμα θα επανέλθουμε αφού τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις οι οποίες ίσως να  ξεκαθαρίσουν την κατάσταση  και να προχωρήσει η όλη διαδικασία, η οποία όπως προείπαμε έχει καθυστερήσει σημαντικά και ας ελπίσουμε  να μην ζήσουμε  και στο Αγρίνιο ότι συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στη Ναύπακτο , με το αντίστοιχο έργο!!

EΠΕΚΤΑΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ «ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ Η ΔΕΥΑΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ»

Eπέκταση βιολογικού «ερωτηματικά για τις αποφάσεις και για το χρόνο που η ΔΕΥΑΑ ολοκληρώνει τις απαραίτητες εργασίες»
  • Το θέμα της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού συνεχίζει να απασχολεί, αφού το έργο παρότι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα εν τούτοις δεν έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία, ενώ στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το θέμα ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα μετά από  σχετικό ερώτημα του  ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ.Νίκου Καζαντζή.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ.Καζαντζής έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα με αφορμή  έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΥΜΕΠΕΡΑΑ (τομεακό ΕΣΠΑ των Υπ. Υποδομών και Περιβάλλοντος), το οποίο κοινοποιήθηκε και στη ΔΕΥΑ Αγρινίου από το Σεπτέμβριο του 2016!

  •  Το έγγραφο του ΥΜΕΠΕΡΑΑ- «Κίνδυνοι λόγω καθυστερήσεων»

Στο συγκεκριμένο έγγραφο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι  «Έχει παρέλθει χρήσιμος χρόνος για την υλοποίηση του έργου, η περίπτωση επαναδημοπράτησής του θα δημιουργούσε μείζονα προβλήματα για τη Δημόσια Υγεία της πόλης του Αγρινίου από τη στιγμή που στο συγκεκριμένο έργο «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Αγρινίου» είναι σε αναμονή σύνδεσης 5 αποχετευτικά δίκτυα (Λεπενού, Στράτου,Παναιτώλιο, Καινούργιο,Αγγελόκαστρο) όπου το μεγαλύτερο μέρος τους έχει ολοκληρωθεί, αφετέρου δε, ο κίνδυνος λόγω καθυστερήσεων, μη υλοποίησης του έργου  οδηγεί σε σημαντική απώλεια Κοινοτικών πόρων και επιστροφή τους ως αχρεωστήτως  καταβληθέντα».

  •  Καζαντζής «Είχε έννομο συμφέρον η ΔΕΥΑΑ με την προσφυγή;»

 Ο κ.Καζαντζής  επέρριψε ευθύνες στη ΔΕΥΑ Αγρινίου , διότι όπως υποστήριξε με τη στάση και την πολιτική της καθυστερεί το έργο της επέκτασης του βιολογικού κάνοντας προσφυγή κατά των αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ 1) (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ 2) οι οποίες τελικά απορρίφθηκαν!

« Έρχεται η ΔΕΥΑΑ και κάνει παράσταση και προσφυγή σε απόφαση του ΓΓ της Αποκεντρωμένης. Αυτές οι προσφυγές της ΔΕΥΑΑ παρατείνουν το χρόνο υλοποίησης του έργου. Σε τι αποσκοπούν έχει έννομο συμφέρον η ΔΕΥΑΑ να ταυτίζεται με συμφέροντα ιδιωτών  και για ποιο λόγο;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Καζαντζής.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Δημήτρης Σκορδόπουλος υποστήριξε ότι το έργο καθυστερεί από τις πολλές εντάσεις και υπογράμμισε«Εμείς νομίμως παρασταθήκαμε και ηθικά θα έπρεπε να παρασταθούμε, γιατί έχουμε δύο ομόφωνες αποφάσεις, τόσο της επιτροπής του διαγωνισμού, όσο και του Δ.Σ της ΔΕΥΑΑ, οι οποίες είναι τεκμηριωμένες και σωστά αιτιολογημένες» κατέληξε ο κ.Σκορδόπουλος..

Βεβαίως υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά τόσο για τις αποφάσεις όσο και για το χρόνο που η ΔΕΥΑΑ ολοκληρώνει τις απαραίτητες εργασίες .. Kατά πρώτο, η σχετική διαδικασία καθυστέρησε με ευθύνη της ΔΕΥΑΑ τη στιγμή που  (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) εγκρίθηκε μετά από 18 ολόκληρους μήνες, δηλαδή στις 7 Οκτωβρίου του έτους 2015, το από 10-7-2014 πόρισμα-Εισήγηση-Γνώμη  της επιτροπής αναφορικά με τη γενομένη εξέταση και αξιολόγηση των ενστάσεων των συμμετεχόντων στον συγκεκριμένο  διαγωνισμό των εταιρικών σχημάτων, αλλά και απ’ αυτήν τήρηση  κατά γράμμα της σχετικής Νομοθεσίας..

Και κατά δεύτερο, είναι γνωστό τοις πάσι ότι σε παρόμοιους διαγωνισμούς όλες οι εταιρείες καταφεύγουν σε ένδικα μέσα, εκείνο που προκαλεί ερωτηματικά είναι κατά πόσο είναι  νόμιμες κάποιες αποφάσεις του Δ.Σ  όταν στηρίζονται, για παράδειγμα, στην έκθεση τεχνικού συμβούλου (δείτε εδώ)   .Μήπως σε αυτό θα πρέπει να υπάρξει απάντηση ή  θα πρέπει  να ρωτήσουμε αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, ΕΣΗΔΗΣ, ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΏΝ ΔΗΜΌΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, κλπ να μας γνωρίσουν τη νομιμότητα των πράξεων; /ενώ αναμένουμε παράλληλα  να δούμε τι πρόκειται να πράξει το ΔΣ της ΔΕΥΑ μετά τις αποφάσεις της Επιτροπής του άρθρου 152!

EΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ: ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ Ή ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΑ

Eπέκταση του βιολογικού: Φταίνε οι ενστάσεις ή οι αποφάσεις της ΔΕΥΑΑ;
  • Από  τον Μάιο του 2013 έχει προκηρυχτεί ο διαγωνισμός για μελέτη και κατασκευή της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού του Αγρινίου. Από τότε έχουν περάσει τέσσερα ολόκληρα  χρόνια και ακόμη το έργο δεν έχει ξεκινήσει. Δεδομένου της σπουδαιότητας του έργου αλλά και της κατεπείγουσας αναγκαιότητας της ολοκλήρωσης και λειτουργίας του θα έπρεπε οι διαδικασίες  να είχαν ολοκληρωθεί!

Και πέραν ότι θα υπάρχουν ευθύνες διαχείρισης  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και ΕΔΩ η μη υλοποίηση του έργου θα δημιουργήσει  μείζονα προβλήματα για τη Δημόσια Υγεία του Αγρινίου, από τη στιγμή που στο συγκεκριμένο έργο  «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Αγρινίου» είναι σε αναμονή σύνδεσης, 5 αποχετευτικά δίκτυα, Λεπενού, Στράτου,Παναιτώλιο, Καινούργιο,Αγγελόκαστρο!

Και πιστεύουμε ότι σχεδόν κανείς δεν πρόκειται να αποδεχθεί, αν δεν ολοκληρωθεί ή χαθεί η χρηματοδότησή του έργου, ότι αυτό θα  οφείλεται  μόνο στις ενστάσεις και στη γκρίνια των εταιρειών  και όχι σε κακή πολιτική διαχείριση.. Άρα, επειδή τα χρονικά περιθώρια  για το συγκεκριμένο έργο στενεύουν, δεν περισσεύει χρόνος να σταθούμε στο τι έφταιξε και υπήρξε καθυστέρηση ή στο αν υπήρξαν πολλές ενστάσεις από τις συμμετέχοντες στον διαγωνισμό εταιρείες .. Θεωρούμε δε, ότι η σχετική διαδικασία θα πρέπει να συνεχιστεί με πιο «διαφανείς» όρους γιατί πλέον το τοπίο έχει ήδη ξεκαθαρίσει, μιας και  οι εναπομείναντες εταιρείες που διεκδικούν την υλοποίηση του έργου είναι μόνο δύο , η «ΜΤ Α.Τ.Ε.» και  η Κ/Ξ «Ν. Νικολόπουλος Α.Τ.Ε. –Μεσόγειος Α.Ε.». 

Στην τελική «κούρσα» οι δύο εταιρείες !

Να θυμίσουμε ότι η   Επιτροπή του διαγωνισμού ανέδειξε, πριν 3-4 μήνες, προσωρινό ανάδοχο την «ΜΤ ΑΤΕ», με την οικονομικότερη προσφορά (800.000,00 ευρώ λιγότερα) όμως  έγινε δεκτή η  ένσταση της κοινοπραξίας «Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΕ – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε» σύμφωνα με την οποία έπρεπε να αποκλειστεί από το διαγωνισμό η «ΜΤ ΑΤΕ», επειδή είχε ήδη συνάψει συμφωνητικό υπεργολαβίας-εκχώρησης μέρους των εργασιών του έργου με την εταιρεία «Γ.Ε. ΚΩΤΣΑΡΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕ».

Η  εταιρεία  «ΜΤ ΑΤΕ»,  προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη  Διοίκηση Πελοποννήσου –Δυτικής Ελλάδας -, η οποία   με απόφασή της όμως  ακύρωσε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου  της ΔΕΥΑΑ με το αιτιολογικό  ότι ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του διαγωνισμού της εταιρείας «Μ.Τ. Α.Τ.Ε.» αιτιολογείται πλημμελώς και ως εκ τούτου αυτή έχει εκδοθεί κατά παράβαση του  νόμου.

Στην Αποκεντρωμένη κατέφυγε και η κοινοπραξία  «Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΕ – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε». αναφορικά με τις ενστάσεις περί αθέμιτου ανταγωνισμού  και ο κ.Παναγιωτόπουλος με απόφασή του σημείωσε, ότι, δεν υπάρχει εισηγητική έκθεση της επιτροπής ή άλλου αρμόδιου εισηγητικού οργάνου παρά μόνο του τεχνικού συμβούλου , κάνοντας  λόγο μάλιστα για ελεγχόμενη απόφαση..

Τι αναφέρει η τελευταία εισήγηση του Νομικού Συμβούλου;

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, στις 27 Μαρτίου 2017, όλες σχεδόν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έθεσαν το συγκεκριμένο θέμα και έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, για τους χειρισμούς της ηγεσίας της ΔΕΥΑΑ και προσωπικά του Δημάρχου κ.Γιώργου Παπαναστασίου. Ο κ. Παπαναστασίου εξήγησε στη συνεδρίαση πως τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το Δ.Σ της ΔΕΥΑΑ προκειμένου να αποφασίσει, λαμβάνοντας υπόψη και το νομικό σύμβουλο, αφού τα ζητήματα που ανακύπτουν, από δω και στο εξής, είναι κυρίως νομικής φύσεως, (ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ)

 

Έτσι το Δ.Σ της ΔΕΥΑΑ  συνεδρίασε πριν από λίγες ημέρες και αφού ο  Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ακύρωσε την απόφαση της ΔΕΥΑ Αγρινίου για την ανάδειξη προσωρινού μειοδότη του έργου της επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού του δήμου Αγρινίου,  Παρά  ταύτα η ΔΕΥΑ Αγρινίου αποφασίζει ξανά τα όσα αποφάσισε και ακυρώθηκαν από τον Γενικό Γραμ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Δηλαδή αποκλείει  ξανά  από το διαγωνισμό την εταιρεία «ΜΤ Α.Τ.Ε.» και ανακηρύσσει προσωρινό μειοδότη την Κ/Ξ «Ν. Νικολόπουλος Α.Τ.Ε. –Μεσόγειος Α.Ε.». Στην απόφασή της η ΔΕΥΑ Αγρινίου ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ  δεν αποδέχεται την ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης και μεταξύ άλλων σημειώνει τα εξής: «δεν κατάλαβε ορθώς τα διαλαμβανόμενα στην ως άνω Απόφαση θα έπρεπε υποχρεωτικά να έχει ζητήσει από την Προϊσταμένη Αρχή, δηλαδή το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Αγρινίου ή από τον Πρόεδρο του ΔΣ και Δήμαρχο Αγρινίου, περεταίρω διευκρινίσεις πριν προβεί στον προσβλητικό χαρακτηρισμό ως προς το ότι η συγκεκριμένη πραγματική και αληθής αναφορά, ΔΗΘΕΝ αντίκειται στους κανόνες της λογικής».

 Επίσης πολλά ερωτηματικά θα προκαλέσουν, αν επιβεβαιωθούν, οι πληροφορίες του agriniosite.gr και οι οποίες αναφέρουν ότι η τελευταία απόφαση του Δ.Σ  είναι «κόντρα»  στην  εισήγηση του Νομικού Συμβούλου της ΔΕΥΑΑ, παρότι ο ίδιος ο κ. Παπαναστασίου, όπως ισχυρίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, το θέμα είναι νομικό. Η εισήγηση του Νομικού Συμβούλου, σύμφωνα με πληροφορίες μας αναφέρει μεταξύ άλλων , ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα πρέπει να προχωρήσει στην έκδοση νέων αποφάσεων συμμορφούμενη προς τις αποφάσεις του Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αιτιολογώντας μάλιστα το γιατί, στην εισήγησή του! 

ΤΟ ΣΤΕ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ή ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΝΕΕΣ «ΠΛΗΓΕΣ» ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟ

Το ΣτΕ θα κλείσει ή θα ανοίξει νέες «πληγές» στο έργο της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού του Αγρινίου

Μπορεί με απόφασή της, η ΔΕΥΑ Αγρινίου να ανέδειξε προσωρινό μειοδότη του έργου της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού του Αγρινίου και ο  Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να επικύρωσε τελικά τις αποφάσεις της, όμως όπως εξελίσσονται οι διαδικασίες φαίνεται ότι το έργο έχει πολύ δρόμο μπροστά του.

Και τούτο διότι έχει κατατεθεί προσφυγή διαγωνιζόμενης εταιρείας στο ΣτΕ για ασφαλιστικά μέτρα κατά των αποφάσεων της ΔΕΥΑ η οποία αναμένεται να συζητηθεί στις 12 Ιουλίου 2017. Μάλιστα η ΔΕΥΑΑ όρισε και  Νομικό Παραστάτη για τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων στο ΣτΕ  ενώπιον του Δ΄ Τμήματος  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ διότι όπως ισχυρίζεται «η προσφεύγουσα εταιρεία με τις πράξεις και τις παραλήψεις της προσπάθησε να νοθεύσει τον υγιή ανταγωνισμό».

Βεβαίως η προσφυγή μιας εταιρείας στο συμβούλιο της Επικρατείας αγγίζει, αν δεν κάνουμε λάθος, το ποσό των 50.000 ευρώ που σημαίνει, ή ότι έχει ισχυρά επιχειρήματα ή ότι διεκδικεί με σθεναρότητα το συγκεκριμένο έργο, μιας και είναι η εταιρεία με τη χαμηλότερη προσφορά Πάντως όπως κι αν είναι, ένα είναι  το σίγουρο, ότι  το έργο της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού του Αγρινίου, όχι μόνο δεν προχωράει αλλά  δεν πρόκειται να ξεκινήσει παρότι έχει  αναδειχθεί  προσωρινός μειοδότης,  μέχρι  να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ.

 

Σχετικά Άρθρα

Αιτωλοακαρνάνας ιερέας επιτέθηκε στην εν διαστάσει σύζυγό του μέσα σε δικαστήριο – Στο νοσοκομείο η ίδια και το παιδί τους

Αιτωλοακαρνάνας ιερέας επιτέθηκε στην εν διαστάσει σύζυγό του μέσα σε δικαστήριο – Στο νοσοκομείο η ίδια και το παιδί τους

Στον ξυλοδαρμό της εν διαστάσει συζύγου του προχώρησε ένας ιερέας μέσα σε δικαστήριο της Άρτας. Το βίαιο περιστατικό έλαβε χώρα μέσα σε...

Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη-Από την Κυριακή θα γίνει άστατος

Αγρίνιο:Προχωρούν οι διαδικασίες για το καταφύγιο αδέσποτων- αυξάνονται και οι αποζημιώσεις πολιτών

 Προχωρούν οι διαδικασίες στο δήμο Αγρινίου για το καταφύγιο αδέσποτων, προϋπολογισμού 694.000,00 € από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου...