Χωρίς σίτιση οι φοιτητές του Αγρινίου!

Απορρημένοι και χωρίς να γνωρίζουν γιατί είναι κλειστή προσέρχονται οι φοιτητές του Αγρινίου στη Φοιτητική λέσχη. “Δεν μας έχει ενημερώσει κανείς δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει ” μας είπαν κάποιοι φοιτητές που σιτίζονται στη λέσχη και τώρα που έχει μπει λουκέτο από χθες, θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα.Η φοιτητική λέσχη είναι κλειστή εξαιτίας χρέους του Πανεπιστημίου Πατρών στον ανάδοχο  που φθάνει κοντά τις 150.000 ευρώ και η σχετική διαδικασία της καταβολής των χρημάτων έχει κολλήσει στο   Ελεγκτικό Συνέδριο.  

  1. Κινητοποιήσεις των φοιτητών στην Πάτρα για το θέμα του φαγητού
Β. Κυριαζοπούλου: Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών για το θέμα του φαγητού Τι ανέφερε στο πλαίσιο χαιρετισμού της στο Διεθνές Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας
 Τη στήριξή της στις κινητοποιήσεις των φοιτητών για το ζήτημα της έλλειψης προμηθειών φαγητού στο εστιατόριο της φοιτητικής εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών εξέφρασε η Πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, στη διάρκεια ομιλίας της στο Διεθνές Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, από σήμερα.

Όπως έγραψε χθες το thebest.gr το εστιατόριο έχει ξεμείνει από προμήθειες καθώς έχει διακοπεί η τροφοδοσία υλικών.

Η Πρύτανις ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που συμφωνεί με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις φοιτητών καθώς θεωρεί αδιανότητο στη σημερινή κοινωνία φοιτητές να υπάρχουν φοιτητές που πεινάνε.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου το εστιατόριο της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών σταμάτησε να προμηθεύεται τρόφιμα και οι φοιτητές έτρωγαν από τα αποθέματα που υπήρχαν στην αποθήκη. Για μία εβδομάδα περίπου, το καθημερινό μενού περιελάμβανε ρύζι και μακαρόνια που υπήρχαν σε απόθεμα, μέχρι που τελείωσαν και αυτά.

Το Ίδρυμα Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας που προμηθεύει της Εστίες, σταμάτησε να στέλνει κάθε είδους προμήθεια, με αποτέλεσμα το εστιατόριο της Εστίας να ανοίγει της αποθήκες του για να μπορέσει να δώσει φαγητό στους φοιτητές.

Τα αποθέματα των τροφίμων τελείωσαν και μοιραία το εστιατόριο δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει, ενώ εδώ και μία εβδομάδα παραμένει κλειστό. Οι φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη σε όλες τις Εστίες της Ελλάδας διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που υπάρχει.

Ο Διευθυντή της Εστίας, Γιώργος Αθανασόπουλος, μίλησε στο thebest.gr και εξέφρασε την αγωνία του για τις εξελίξεις στις φοιτητικές εστίες.

«Υπεύθυνο για τη λειτουργία των Φοιτητικών Εστιών είναι το Ίδρυμα Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας. Οι Εστίες Πανελλαδικώς έχουν μείνει μετέωρες από το Νοέμβριο του 2011, είμαστε σε δύο βάρκες, ανάμεσα στο Υπουργείο και τα Πανεπιστήμια.

Τα προβλήματα είναι πολύ σοβαρά και ξεπερνάνε το Εστιατόριο. Δεν έχουμε πετρέλαιο και θέρμανση στα δωμάτια.

Είχαμε προειδοποιήσει το ίδρυμα Νεολαίας ότι οδηγούμαστε σε αυτά τα αποτελέσματα. Οι φοιτητές Πανελλαδικώς αντιδρούν, με το δίκιο τους. Δύο χρόνια οι εστίες υπολειτουργούν.

Είμαστε 17 Εστίες σε όλη την Ελλάδα και οι 10 δίνουν και γεύμα. Στην Πάτρα είναι η μεγαλύτερη Εστία της Ελλάδας, φιλοξενούμε 850 άτομα και τρέφουμε 8.600.

Σχετικά Άρθρα

Παναιτώλιο: Κάτοικοι ζητούν να κατασκευαστούν πεζοδρομία στο κεντρικό δρόμο, στο ύψος των Αμπαριών

Παναιτώλιο: Κάτοικοι ζητούν να κατασκευαστούν πεζοδρομία στο κεντρικό δρόμο, στο ύψος των Αμπαριών

Στις 7 του Απρίλη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κατοίκων στο κατάστημα του Βασίλη Ζυγούρη στα Αμπάρια.                                                                                      Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με αφορμή...