Την πρώτη ενημερωτική συνάντηση εργασίας στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας με συλλόγους επαγγελματιών τεχνικών ειδικοτήτων της Περιοχής διοργανώσαμε χτες στην έδρα της Περιφέρειας, στο Μεσολόγγι.
Οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών ενημερώθηκαν διεξοδικά, παρουσία και του Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης κ. Κόλλαρη, για το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο αδειοδοτήσεων και ανανεώσεων παλιών αδειών και το οποίο κατά κοινή παραδοχή όλων χρήζει τροποποιήσεων και βελτιώσεων άμεσα.
Παράλληλα όλες οι επαγγελματικές ενώσεις που συμμετείχαν εξέφρασαν τον σκεπτικισμό τους αναφορικά με την έλλειψη ειδικοτήτων όπως για παράδειγμα αυτή του υδραυλικού ή του τεχνικού ανελκυστήρων από τις ειδικότητες που προσφέρουν τα ΕΠΑΛ του Νομού.
“Αναλάβαμε την πρωτοβουλία τόσο προσωπικά όσο και θεσμικά να θέσουμε αυτά τα ζητήματα στους αρμόδιους από την πλευρά της κεντρικής κυβέρνησης για να βοηθηθούν οι επαγγελματίες της περιοχής μας και όχι μόνο.Της σύσκεψης αυτής θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες καθώς στόχος μου είναι να συναντηθώ με το σύνολο των ενώσεων επαγγελματιών που έχουν συνεργασία με τις υπηρεσίες μας.Η βελτίωση των υπηρεσιών μας προς του συμπολίτες μας αποτελεί προτεραιότητά της Περιφερειακής Αρχής” ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μαυρομμάτης..