28 Σεπτεμβρίου, 2022

5 πιθανές παρενέργειες μετά την κατανάλωση τυριού

Τα τυριά θα λέγαμε, πως αποτελούν πάθος για τους περισσότερους, ωστόσο παρά τα αμέτρητα είδη και τη νοστιμιά τους ενδεχομένως να κρύβουν παρενέργειες. Σύμφωνα με το έγκριτο επιστημονικό σάιτ medical daily είναι οι εξης 5:

1. Στους πάσχοντες από δυσανεξία στη λακτόζη λείπει ένα ένζυμο που διασπά τα σάκχαρα, με αποτέλεσμα να εκδηλώνουν δυσκοιλιότητα, αέρια, φούσκωμα και διάρροια από την κατανάλωση τυριού.

2. H υπερβολική κατανάλωση τυριών μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους ακόμη και ημικρανίες λόγω τηςτυραμίνης που περιέχουν.

3. H υψηλή περιεκτικότητά τους σε νάτριο, ασβέστιο και λιπαρά, μπορεί να συμβάλλει αρνητικά στις καρδιοπάθειες, την υπέρταση και τον διαβήτη.

4. Tα τυριά επειδή είναι πλούσια σε λιπαρά που συμβάλλουν στην πρόσληψη βάρους και την παχυσαρκία.

5. Σε όσους είναι αλλεργικοί στις πρωτεΐνες του γάλακτος, τα τυριά μπορούν να τους προκαλέσουν φλεγμονώδη αντίδραση σε όλο το σώμα, η οποία περιλαμβάνει εξανθήματα, ρινική συμφόρηση και ακμή.

olivemagazine.gr

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ρυθμίσεις απορρήτου
Όνομα Ενεργοποιημένο
Technical Cookies
In order to use this website we use the following technically required cookies: wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_, wordpress_sec.
Μπισκότα
Χρησιμοποιούμε τα Cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία στο δικτυακό τόπο.
x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.