AgrinioSite
Δευτέρα, 9 Μαρτίου, 2026
  • ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
  • ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
    • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΤΑΞΙΔΙΑ
    • STYLE
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
AgrinioSite
  • ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
  • ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
    • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΤΑΞΙΔΙΑ
    • STYLE
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
No Result
View All Result
AgrinioSite
No Result
View All Result

Μεσολόγγι, Επετειακή Εκδήλωση – Αφιέρωμα στις Γυναίκες της Εξόδου

8 Μαρτίου, 2026
κατηγορία: ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
0
Μεσολόγγι, Επετειακή Εκδήλωση – Αφιέρωμα στις Γυναίκες της Εξόδου
Share on FacebookShare on Twitter

«Στεκόμαστε σήμερα ενώπιον μιας ιερής μνήμης. Στεκόμαστε μπροστά στις Γυναίκες της Εξόδου. Στεκόμαστε μπροστά σε μορφές που δεν ζήτησαν δόξα, δεν ζήτησαν αναγνώριση, δεν ζήτησαν να γραφτεί το όνομά τους στην ιστορία — κι όμως έγιναν ιστορία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, κατά τον χαιρετισμό του στην επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και ήταν αφιερωμένη στις ηρωίδες Εξοδίτισσες.

Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του τόνισε με έμφαση: «Η Έξοδος του Μεσολογγίου δεν ήταν μια στιγμή απελπισίας. Ήταν μια πράξη ελευθερίας. Ήταν μια συνειδητή επιλογή. Ήταν η απόφαση ενός λαού που προτίμησε να πεθάνει ελεύθερος παρά να ζήσει υπόδουλος. Και μέσα σε αυτή τη μεγάλη απόφαση, οι γυναίκες είχαν ρόλο καθοριστικό.

Οι γυναίκες δεν ήταν πίσω από τα γεγονότα. Ήταν μέσα στα γεγονότα. Έραβαν, περιποιούνταν, στήριζαν, ενθάρρυναν. Έδιναν κουράγιο όταν όλα έμοιαζαν χαμένα. Και όταν ήρθε η ώρα της μεγάλης απόφασης, δεν είπαν: «Σώστε εμάς». Είπαν: «Μαζί». Μαζί στον αγώνα. Μαζί στον κίνδυνο. Μαζί στην ελευθερία. Αυτό είναι το μεγαλείο τους».

Η επετειακή εκδήλωση με κεντρικό θέμα «Γυναίκες της Εξόδου με ταυτότητα» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαρτίου 2026 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητος Αιτωλοακαρνανίας, στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου. Αποτελούσε συνδιοργάνωση του Συλλόγου Γυναικών Μεσολογγίου «Θυσία» και του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου. Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στη σειρά των επετειακών εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για την επέτειο των 200 ετών από την Ηρωική Έξοδο της Φρουράς του Μεσολογγίου.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκαν ηρωίδες γυναίκες που συμμετείχαν στην Έξοδο του Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα:

Η κα Μαρία Σπανού, Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου μίλησε για την ηρωίδα Εξοδίτισσα Τασούλα Γυφτογιάννη, για την οποία εκπόνησε και σχετική έκδοση με τίτλο: «Μικρό δοξαστικό».

Η κα Αγγελική Πέχα – Σπυροπούλου, Φιλόλογος μίλησε για την ηρωίδα Χρυσηίδα Καραγγελέ – Κοτζακάρη ή Μπαγιώργα και

Η κα Αδαμαντίνη Ντυμένου – Βλαχοπούλου, Καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας μίλησε για την Χρυσάνθη (Ξανθή) και την Ελένκω Βορίλα.

Την παρουσίαση και την επιμέλεια είχε η κα Σοφία Μπακή, Φιλόλογος και Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών «Θυσία», η οποία παρουσίασε το επετειακό μαντήλι του Συλλόγου, με θέμα την αρχοντική γυναικεία μεσολογγίτικη φορεσιά «Σέρσιγκας».

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου παρουσίασε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ενώ ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός προσέφερε σε όλους τους συντελεστές το επετειακό μετάλλιο που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη για τους εορτασμούς των 200 ετών από την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου.

 

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού:

 

«Στεκόμαστε σήμερα ενώπιον μιας ιερής μνήμης. Στεκόμαστε μπροστά στις Γυναίκες της Εξόδου. Στεκόμαστε μπροστά σε μορφές που δεν ζήτησαν δόξα, δεν ζήτησαν αναγνώριση, δεν ζήτησαν να γραφτεί το όνομά τους στην ιστορία — κι όμως έγιναν ιστορία.

Το επετειακό αυτό έτος, κατά το οποίο συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου, αποτελεί για όλους μας ευκαιρία όχι μόνο να θυμηθούμε, αλλά να στοχαστούμε. Και η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας αισθάνεται ως ποιμαίνουσα Εκκλησία του τόπου αυτού ότι έχει χρέος να κρατά ζωντανή τη μνήμη, όχι ως απλή ανάμνηση, αλλά ως ζωντανή παρακαταθήκη.

Η Έξοδος του Μεσολογγίου δεν ήταν μια στιγμή απελπισίας. Ήταν μια πράξη ελευθερίας. Ήταν μια συνειδητή επιλογή. Ήταν η απόφαση ενός λαού που προτίμησε να πεθάνει ελεύθερος παρά να ζήσει υπόδουλος. Και μέσα σε αυτή τη μεγάλη απόφαση, οι γυναίκες είχαν ρόλο καθοριστικό.

Ας φανταστούμε για λίγο το Μεσολόγγι εκείνες τις τελευταίες ημέρες. Η πείνα είχε φτάσει στα όριά της. Οι άνθρωποι είχαν εξαντληθεί. Τα παιδιά έκλαιγαν από αδυναμία. Οι ασθένειες θέριζαν. Η πολιορκία ήταν ασφυκτική.

Κι όμως, μέσα σε αυτά τα τείχη, δεν κατέρρευσε η ψυχή. Γιατί υπήρχε η γυναίκα. Η μητέρα που μοίραζε το ελάχιστο φαγητό στα παιδιά της. Η σύζυγος που σκούπιζε τον ιδρώτα και το αίμα του αγωνιστή. Η κόρη που μεγάλωνε απότομα, πριν ζήσει την ανεμελιά της νιότης. Η ηλικιωμένη που προσευχόταν αθόρυβα, ζητώντας δύναμη από τον Θεό.

Οι γυναίκες δεν ήταν πίσω από τα γεγονότα. Ήταν μέσα στα γεγονότα. Έραβαν, περιποιούνταν, στήριζαν, ενθάρρυναν. Έδιναν κουράγιο όταν όλα έμοιαζαν χαμένα. Και όταν ήρθε η ώρα της μεγάλης απόφασης, δεν είπαν: «Σώστε εμάς». Είπαν: «Μαζί». Μαζί στον αγώνα. Μαζί στον κίνδυνο. Μαζί στην ελευθερία. Αυτό είναι το μεγαλείο τους.

Συχνά η ιστορία μιλά περισσότερο για τις μάχες και λιγότερο για τις καρδιές. Όμως η αλήθεια είναι ότι χωρίς τη γυναικεία παρουσία, χωρίς τη γυναικεία αντοχή, χωρίς τη γυναικεία πίστη, το Μεσολόγγι δεν θα είχε αντέξει. Η γυναίκα κράτησε την οικογένεια όρθια. Και όταν η οικογένεια μένει όρθια, μένει όρθια και η κοινωνία.

Σήμερα μιλάμε πολύ για δικαιώματα, για ρόλους, για θέσεις. Οι γυναίκες του Μεσολογγίου δεν διεκδίκησαν ρόλους. Τους ανέλαβαν. Δεν ζήτησαν αναγνώριση. Έδωσαν μαρτυρία.

Μαρτυρία πίστης.

Μαρτυρία αξιοπρέπειας.

Μαρτυρία ελευθερίας.

Και αυτό είναι που συγκινεί περισσότερο: ότι μέσα στην απόλυτη δοκιμασία, δεν χάθηκε η ανθρωπιά. Δεν χάθηκε η αγάπη. Δεν χάθηκε η πίστη.

Αγαπητοί μου,

Η εποχή μας είναι διαφορετική. Δεν ζούμε πολιορκίες με όπλα. Όμως ζούμε πολιορκίες αξιών. Ζούμε αβεβαιότητα. Ζούμε μοναξιά. Ζούμε συχνά απογοήτευση. Η κοινωνία μας δοκιμάζεται από τον ατομικισμό, από την αδιαφορία, από την απώλεια προσανατολισμού. Γι’ αυτό η μνήμη των Γυναικών της Εξόδου δεν είναι απλώς ιστορική αναφορά. Είναι πνευματικό μάθημα. Μας διδάσκουν ότι, η δύναμη δεν βρίσκεται στην εξουσία, αλλά στην αντοχή. Η ελευθερία δεν είναι δεδομένη, αλλά καρπός θυσίας. Η πίστη δεν είναι λόγια, αλλά στάση ζωής.

Μας καλούν να αναρωτηθούμε: Έχουμε κι εμείς σταθερή ταυτότητα; Ξέρουμε ποιές αξίες δεν διαπραγματευόμαστε; Είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε κάτι για το κοινό καλό; Η ταυτότητα των Μεσολογγιτισσών ήταν ξεκάθαρη: πίστη στον Θεό, αγάπη στην πατρίδα, σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Θέλω στο σημείο αυτό να εκφράσω από καρδιάς τις θερμές μου ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης.

Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον Σύλλογο Γυναικών Μεσολογγίου «Θυσία», την πρόεδρο κα Σοφία Μπακή, που με συνέπεια και αγάπη κρατά ζωντανή τη μνήμη της γυναικείας προσφοράς. Η δράση σας δεν είναι απλώς πολιτιστική. Είναι πράξη ιστορικής δικαιοσύνης.

Ευχαριστώ θερμά το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου και ιδιαιτέρως την πρόεδρο την λίαν αγαπητή κα Μαρία Σπανού για την αποδοχή της προσκλήσεως μας, για την σημερινή της παρουσία  και για το σημαντικό έργο που επιτελεί, διαφυλάσσοντας την παράδοση, την ταυτότητα και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Ευχαριστώ θερμά και τις ομιλήτριες της αποψινής εκδηλώσεως, κα Αγγελική Πέχα – Σπυροπούλου και την κα Αδαμαντίνη Ντυμένου – Βλαχοπούλου, οι οποίες μελέτησαν, ερεύνησαν και παρουσίασαν με σεβασμό τα ιστορικά στοιχεία. Ευχαριστώ όσους εργάστηκαν για την οργάνωση, τον συντονισμό, τη φιλοξενία, και την καλλιτεχνική πλαισίωση με τους παραδοσιακούς χορούς. Και πάνω απ’ όλα, ευχαριστώ εσάς, όλους τους παρευρισκομένους, που αποδεικνύετε ότι η μνήμη παραμένει ζωντανή.

Η τιμή στις Γυναίκες της Εξόδου δεν τελειώνει με μια εκδήλωση. Συνεχίζεται στη ζωή μας. Τις τιμούμε όταν στηρίζουμε τη μητέρα. Όταν προστατεύουμε την οικογένεια. Όταν καλλιεργούμε την ενότητα. Όταν δεν επιτρέπουμε να χαθεί η πίστη και η ιστορική συνείδηση. Το Μεσολόγγι είναι σύμβολο. Και οι γυναίκες του είναι φως. Ας κρατήσουμε αυτό το φως αναμμένο. Ας αφήσουμε τη θυσία τους να μας διδάσκει. Ας πορευθούμε με πίστη, με αγάπη, με ευθύνη. Για να μπορούμε και εμείς, όταν έρθουν οι δικές μας δοκιμασίες, να σταθούμε όρθιοι.

Σας ευχαριστώ».

 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο:    https://photos.app.goo.gl/VN5JMWjgXccTYTqz6

Σχετικά Άρθρα

Σε Παναιτώλιο ο Μητροπολίτης και Μεσολόγγι για τα αποκαλυπτήρια Μνημείου Αμπλιανιτών
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Σε Παναιτώλιο ο Μητροπολίτης και Μεσολόγγι για τα αποκαλυπτήρια Μνημείου Αμπλιανιτών

8 Μαρτίου, 2026

Η Β’ Κυριακή των Νηστειών στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Παναιτωλίου χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου...

Επετειακή Εκδήλωση παρουσίασης Κατηχητικού Βοηθήματος για τη Έξοδο του Μεσολογγίου στην Αθήνα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Επετειακή Εκδήλωση παρουσίασης Κατηχητικού Βοηθήματος για τη Έξοδο του Μεσολογγίου στην Αθήνα

4 Μαρτίου, 2026

Με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου και των Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου...

Συμμετοχή του 5ου Γυμνασίου Αγρινίου στην Πανελλήνια Σχολική Δράση: «Μπαίνω στη θέση του άλλου και λέω όχι στη βία και στον εκφοβισμό»
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Συμμετοχή του 5ου Γυμνασίου Αγρινίου στην Πανελλήνια Σχολική Δράση: «Μπαίνω στη θέση του άλλου και λέω όχι στη βία και στον εκφοβισμό»

3 Μαρτίου, 2026

Υλοποίηση δράσης με τίτλο: «Μπαίνω στη θέση του άλλου και λέω όχι στη βία και στον εκφοβισμό» Φορέας Υλοποίησης: Δίκτυο...

Ο Σταυρός του Ρωγών Ιωσήφ στην γενέτειρά του Τσαριτσάνη
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ο Σταυρός του Ρωγών Ιωσήφ στην γενέτειρά του Τσαριτσάνη

3 Μαρτίου, 2026

Η ιστορική και μαρτυρική Τσαριτσάνη του Δήμου Ελασσώνος αποτελεί την πατρίδα του Επισκόπου της Εξόδου, Ρωγών Ιωσήφ. Με αφορμή την...

Αγρίνιο, Δημοτικό Κοιμητήριο, Σάββατο του Αγίου Θεοδώρου
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αγρίνιο, Δημοτικό Κοιμητήριο, Σάββατο του Αγίου Θεοδώρου

1 Μαρτίου, 2026

Στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αγρινίου, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός,...

Το Μουσικό Σχολείο και ο Δήμος Αγρινίου σε κοινή εκδήλωση για τους ήρωες του ’21 (φωτο)
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το Μουσικό Σχολείο και ο Δήμος Αγρινίου σε κοινή εκδήλωση για τους ήρωες του ’21 (φωτο)

27 Φεβρουαρίου, 2026

Το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου και η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου διοργάνωσαν στο πλαίσιο των 200 χρόνων από την Έξοδο...

Το Επαχτίτικο Καρναβάλι κέρδισε τις εντυπώσεις
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το Επαχτίτικο Καρναβάλι κέρδισε τις εντυπώσεις

24 Φεβρουαρίου, 2026

Με ιδιαίτερη επιτυχία, μεγάλη συμμετοχή και ζωντάνια που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ολοκληρώθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις του Επαχτίτικου Καρναβαλιού και της...

Με μεγάλη επισκεψιμότητα ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας στον Δήμο Αμφιλοχίας
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Με μεγάλη επισκεψιμότητα ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας στον Δήμο Αμφιλοχίας

24 Φεβρουαρίου, 2026

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αμφιλοχίας κορυφώθηκαν την Καθαρά Δευτέρα με τις παραδοσιακές υπαίθριες γιορτές, κέφι και μουσική και το...

ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟ
Κέντρο Θεραπείας και Εξέλιξης Κέντρο Θεραπείας και Εξέλιξης Κέντρο Θεραπείας και Εξέλιξης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  • Πού βρίσκονται τα καταφύγια στην Αιτωλοακαρνανία για την προστασία άμαχου πληθυσμού αν απαιτηθεί

    Πού βρίσκονται τα καταφύγια στην Αιτωλοακαρνανία για την προστασία άμαχου πληθυσμού αν απαιτηθεί

    711 κοινοποιήσεις
    Share 284 Tweet 178
  • Λίνος Μπλέτσας: Το νέο Παρατηρητήριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θωρακίζει την περιοχή απέναντι στην κλιματική αλλαγή

    815 κοινοποιήσεις
    Share 326 Tweet 204
  • Ψηφιακός Εθισμός & Dark Web: Μία πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική ημερίδα στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

    622 κοινοποιήσεις
    Share 249 Tweet 156
  • “Καλλιστεία Τρίτης Ηλικίας” στο Αγρίνιο

    620 κοινοποιήσεις
    Share 248 Tweet 155
  • Χρ. Μπούρας: “Η χώρα έπρεπε να έχει 10 πανεπιστήμια και έχει 25” – Τι αναφέρει για τα τμήματα σε Αγρίνιο-Μεσολόγγι & τη συζήτηση για νέο πανεπιστήμιο (βίντεο)

    623 κοινοποιήσεις
    Share 249 Tweet 156

Eιδησεογραφική πύλη με θεματολογία ποικίλης ύλης από το Αγρίνιο και τη Δυτική Ελλάδα.
Η δύναμη του διαδικτύου, η αμεσότητα της είδησης και η ταχύτατη διάδοσή της, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της εποχής και το agriniosite.gr σας καλεί να συμπορευτείτε μαζί του.
Με αποκαλυπτικές ειδήσεις, ρεπορτάζ, έρευνα, συνεντεύξεις, αφιερώματα. πολιτισμός, αθλητισμός κ.α
Το agriniosite.gr στηρίζει την κοινωνία και ελέγχει την εξουσία. Είναι η Δύναμη σου…
Η Δύναμη της Ενημέρωσης!

Facebook X-twitter Youtube

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Web Design & Development

© 2025 AgrinioSite

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agriniosite.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
  • ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
    • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΤΑΞΙΔΙΑ
    • STYLE
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ

© 2023 AgrinioSite Web Design & Development by .