AgrinioSite
Τετάρτη, 24 Ιουνίου, 2026
  • ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
  • ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
    • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΤΑΞΙΔΙΑ
    • STYLE
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
AgrinioSite
  • ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
  • ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
    • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΤΑΞΙΔΙΑ
    • STYLE
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
No Result
View All Result
AgrinioSite
No Result
View All Result

Ένοπλες Δυνάμεις: Οι αλλαγές που έρχονται στην Εφεδρεία – Σε λειτουργία το 1ο Κέντρο Μετεκπαίδευσης

24 Ιουνίου, 2026
κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ
0
Νεκρός στρατιωτικός εντοπίστηκε στις Σέρρες
Share on FacebookShare on Twitter

Τη δική του υποδομή αποκτά από σήμερα η ελληνική Εφεδρεία. Την Τετάρτη (24/6) τέθηκε επίσημα σε λειτουργία το 1ο Κέντρο Μετεκπαίδευσης Εφεδρείας (ΚΕΜΕΦ), στο Στρατόπεδο «Επιλάρχου Γεωργίου Μελίδη» στον Αυλώνα, ένα έργο που σηματοδοτεί την αλλαγή υποδείγματος στον τρόπο που η χώρα εκπαιδεύει και αξιοποιεί τους εφέδρους της.

Τα «αποκαλυπτήρια» έκανε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, ο οποίος παρέστη στην τελετή έναρξης λειτουργίας του .

Μετά τον αγιασμό, τον οποίο τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος Αχιλλέας Σταυρουλάκης Αντισυνταγματάρχης (ΣΙ), πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από τον Διευθυντή ΓΕΣ/Α4 Ταξίαρχο Γρηγόριο Ζαχαρόπουλο για το Κέντρο Μετεκπαίδευσης Εφεδρείας και τις δυνατότητες του και ακολούθησε προβολή οπτικοακουστικού υλικού με τις δράσεις των Εφέδρων.

«Ελπίζουμε να φτάσει τις 150.000, εκπαιδευμένων Εφέδρων»

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, απευθυνόμενος στους Εφέδρους που συμμετέχουν στη Μετεκπαίδευση, επισήμανε: «Πρώτον, είναι μεγάλη μου χαρά που είμαι σήμερα εδώ. Δεύτερον, υπάρχει ένα στοίχημα εδώ, το οποίο νομίζω ότι το καταλαβαίνουμε όλοι, το στοίχημα είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε αυτό που είπα και στο μικρόφωνο και στην κάμερα, μια σοβαρή Εφεδρεία. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι «τι την χρειαζόμαστε; Έχουμε έναν στρατό, φτάνει». Η απάντηση είναι: όχι, δεν φτάνει. Υπάρχει η αριθμητική λογική. Εμείς, αντιμετωπίζουμε μια απειλή. Η απειλή είναι δέκα φορές μεγαλύτερη από εμάς. Άρα λοιπόν, πρέπει να δημιουργήσουμε εξομοιώσεις αριθμών. Και η εφεδρεία είναι ακριβώς αυτή μας η δυνατότητα.

Επίσης, υπάρχει και κάτι διαφορετικό. Η χώρα διαχρονικά από την ύπαρξη του Ελληνισμού, όχι μόνο το σύγχρονο ελληνικό κράτος, βασίζεται στον Στρατό των πολιτών, δηλαδή στον ένοπλο πολίτη. Έχουμε επαγγελματικά στελέχη, άξια επαγγελματικά στελέχη, αλλά η σάρκα πάνω στο κόκαλο είναι ο πολίτης. Υπερασπίζει το σπίτι του, τη μάνα του, τον πατέρα του, αυτή είναι η παράδοσή μας. Όμως, για να έχει έννοια αυτό το πράγμα, πρέπει να υπάρχει εκπαίδευση, χωρίς εκπαίδευση δε γίνεται τίποτα. Άρα έχουμε κάνει δύο διαφορετικά πράγματα.

Το πρώτο ήταν να αλλάξουμε τη Θητεία. Έχουμε υπηρετήσει όλοι μας. Καταλαβαίνετε. Είχε γίνει Θητεία, θα λέγαμε «αγγαρεία»,  αλλά στην πραγματικότητα -να είμαστε τίμιοι και ειλικρινείς μεταξύ μας- σε ένα μεγάλο βαθμό «κοροϊδία». Αλλάξαμε λοιπόν, και αυτό θα συνεχίσει, θα συνεχίσει η εξέλιξη στον τρόπο υπηρεσίας, τη Θητεία την ίδια. Πως θα εκπαιδεύονται πραγματικά. Να ξέρουν ποιο είναι το σύγχρονο πεδίο, πως είναι τα πράγματα. Ούτως ή άλλως έχουν αλλάξει τόσο πολύ οι συνθήκες».

Και συνέχισε ο υπουργός: «Το δεύτερο είναι αυτό που κάνουμε τώρα εδώ, μαζί, με την Εφεδρεία. Τη δυνατότητα δηλαδή να έχουμε στην πραγματικότητα Εθελοντικό Σώμα, ελπίζουμε να φτάσει τις 150.000, εκπαιδευμένων Εφέδρων. Έχουμε διεθνή πρότυπα. Οι Ελβετοί, οι Φινλανδοί, εξαιρετικοί. Εξαιρετικές δυνατότητες Εφέδρων. Είχα πάει στη Φινλανδία και μου είχαν δείξει. Απίστευτες δυνατότητες. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και εμείς. Έχουμε όπως είδατε φτιάξει τις εγκαταστάσεις σε έναν βαθμό που είναι αξιοπρεπής, οφείλω να πω σε μερικά σημεία αξιοπρεπέστατος. Αυτό, θα το ακολουθήσουμε και σε άλλα στρατόπεδα νεοσυλλέκτων, ώστε να υπάρχει και ένα περιβάλλον που να επιτρέπει να γίνει αντιληπτή η σοβαρότητα του πράγματος.

Αυτό που θα ήθελα να σας παρακαλέσω είναι στο τέλος, έχω ζητήσει και θα σας ζητηθεί, αξιολόγηση ειλικρινά και ξάστερα. Δεν υπάρχουν σωστά όλα σε αυτή τη ζωή, γίνονται λάθη. Υποδείξτε τα λάθη για να διορθωθούν.

Και το άλλο, το οποίο θέλω να σας παρακαλέσω είναι, στο βαθμό που εσείς το κρίνετε, πείστε και άλλους ότι αξίζει να συμμετέχουν σε αυτό το πράγμα. Ούτως ή άλλως, η αλλαγή των συνθηκών του σύγχρονου πολέμου έχει εξαφανίσει το ηλικιακό πλαίσιο που ξέραμε. Έλεγα πριν ότι κάποιος που είναι 55 χρονών, μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός χειριστής drones, ίσως καλύτερος από κάποιον που είναι 35 χρονών . Επίσης υπάρχουν οι ειδικές γνώσεις που αποκτά κανείς στη ζωή του ή οι ειδικές δεξιότητες τις οποίες ο Στρατός μπορεί να τις εκμεταλλευτεί».

Περιήγηση στους χώρους του Κέντρου

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας αφού περιηγήθηκε στους χώρους του Κέντρου, παρακολούθησε εκπαίδευση Εφέδρων στη χρήση drone και επισκέφτηκε την αίθουσα εξομοιωτών, όπου διεξάγονταιι η θεωρητική και η πρακτική εκπαίδευση. Σε δήλωση του μετά την επίσκεψη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε:

«Είναι μεγάλη μου χαρά και μεγάλη μου τιμή που εγκαινιάζω σήμερα το 1ο Κέντρο Μετεκπαίδευσης Εφεδρείας, εδώ στον Αυλώνα. Όπως είδατε στην παρουσίαση, ένα ομοιότυπο υπάρχει, ήδη, στο Λιτόχωρο Πιερίας. Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα ουσιαστικό βήμα για τη δημιουργία ενός ενιαίου, συστηματικού και επιχειρησιακά προσανατολισμένου στις σύγχρονες ανάγκες μοντέλου μετεκπαίδευσης των εφέδρων.

Δεν χρειάζεται να σας πω αυτό που ήδη ξέρετε και πιστεύετε εσείς, ότι ο έφεδρος είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην ελληνική κοινωνία. Ενσαρκώνει το απόλυτο, κατά την ταπεινή μου γνώμη, διαχρονικό ιδανικό του Στρατού των πολιτών, που επί 2,5, και πλέον, χιλιάδες χρόνια είναι η δική μας, η ελληνική προσέγγιση για την άμυνα της Πατρίδας μας.

Επίσης, δε χρειάζεται να σας πω αυτό που ήδη γνωρίζετε, ότι η απλή παράθεση των αριθμών οδηγεί στην ανάγκη η Ελλάδα να έχει μια ισχυρή, σύγχρονη και επιχειρησιακά αξιοποιήσιμη σε παρόντα χρόνο εφεδρεία, οργανωμένη στον εθνικό αμυντικό σχεδιασμό, ικανή να συντρέξει άμεσα το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Στο πλαίσιο λοιπόν, της «Ατζέντας 2030» και στη μελέτη εφαρμογής, δηλαδή στον Χάρτη Μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη Νέα Εποχή, θεμελιώσαμε, νομίζω μετά από διαβούλευση και περίπου ταύτιση απόψεων, το νέο μοντέλο της ενεργού εφεδρείας. Με πολύ σαφείς κανόνες εκπαίδευσης, επανάκλησης, επιχειρησιακής αξιοποίησης. Αυτό δημιουργήθηκε με το νόμο 5265/26 και βεβαίως, όπως είπα πριν, κατά πλήρη εφαρμογή των προβλέψεων της «Ατζέντας 2030».

Τα Κέντρα Μετεκπαίδευσης είναι βασική υποδομή αυτού του νέου μοντέλου

Τα Κέντρα Μετεκπαίδευσης είναι βασική υποδομή αυτού του νέου μοντέλου. Εδώ, οι έφεδροι θα εκπαιδεύονται στις νέες συνθήκες, όπως ξέρετε τα πάντα έχουν αλλάξει, τίποτα δεν είναι όπως τα διδαχθήκαμε εμείς στην εκπαίδευσή μας, στον καιρό μας. Δεν είναι μόνο τα drones και τα αντι-drones συστήματα. Είναι η συνολική προσέγγιση που απαιτείται για να επιβιώσει ο στρατιώτης στο σύγχρονο πεδίο της μάχης. Αλλά επίσης και στη δυνατότητα να παράσχει πρώτες βοήθειες και να αντιληφθεί και να εκπαιδευτεί σε νέες ειδικότητες και δεξιότητες.

Έχουμε, ήδη, κάποια απτά αποτελέσματα. Τον Μάρτιο, όπως ξέρετε, ίσως διεξήχθη για πρώτη φορά στη Σχολή Πολέμου του Στρατού Ξηράς, σχολείο Τακτικής Σχεδίασης Χερσαίων Επιχειρήσεων διάρκειας δύο εβδομάδων, με τη συμμετοχή 50 εφέδρων Αξιωματικών.

Και επίσης, έχουμε εκσυγχρονίσει το πλαίσιο κλήσης. Το σύνολο των στρατιωτικών εγγράφων και των προσκλήσεων πραγματοποιείται πλέον μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας gov.gr. Θυμάστε ίσως ότι στην πρώτη άσκηση εφέδρων που παρακολούθησα ήρθα σε επαφή με την πραγματικότητα της διατήρησης της κλήσης με επιδόσεις εγγράφων από την Ελληνική Αστυνομία. Αυτή η εποχή απέχει από σήμερα που συζητάμε, λιγότερο από δυόμισι χρόνια.

Επίσης, στο βαθμό που πιστεύω ότι υπάρχει ενδιαφέρον, έχει δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη μέσω της οποίας οι έφεδροι αξιωματικοί μπορούν να αποκτούν πρόσβαση με χρήση του προσωπικού κωδικού taxisnet σε διάφορους στρατιωτικούς κανονισμούς αλλά και σε ευρύτερο εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

Όλα αυτά έχουν μια σαφή στόχευση. Έχει διακηρυχθεί η συγκρότηση ενός σοβαρού σώματος, 150 χιλιάδων ενεργών εφέδρων, με έμφαση στην ουσιαστική εκπαίδευση και στην πραγματική, εν παρόντα χρόνο, επιχειρησιακή διαθεσιμότητα.

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε προβεί ήδη, σε μια αλλαγή υποδείγματος. Ο στόχος όμως είναι διαχρονικός, είναι κοινός, είναι ομολογημένος και είναι διαυγής: Η δημιουργία Ενόπλων Δυνάμεων για τον 21ο αιώνα, ικανών να προασπίσουν την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας.

Θα ήθελα επίσης να σας πω, ότι το μοντέλο των κέντρων αυτών εκπαίδευσης εφέδρων θα το αντιγράψουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ως υπόδειγμα, ως “blueprint”, όπως θα έλεγαν οι Αγγλοσάξονες, σε όλα τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων. Αυτό θα χρηματοδοτηθεί από ήδη υπάρχουσα ιδιωτική δωρεά της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, και θα έχουμε ολοκληρώσει ελπίζω, αυτή την πλήρη αλλαγή των Κέντρων Εκπαιδεύσεων των Νεοσυλλέκτων μέχρι το τέλος του 2026.

Ένας σύγχρονος στρατός, που έχει μια σύγχρονη αντίληψη, πρέπει να έχει και σύγχρονες εγκαταστάσεις. Δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι δημιουργούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις του 21ου αιώνα, όταν οι εγκαταστάσεις είναι ακριβώς οι ίδιες, συν η φθορά των δεκαετιών που πέρασαν, με αυτές που έζησα εγώ ως Έφεδρος Αξιωματικός το 1984.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Στην τελετή παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος της Ανώτατης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών Δρ. Φίλιππος Κωσταράς και ο Πρόεδρος του  Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ανατολικής Αττικής, Θεόδωρος Μπριάνης.

Από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας παρευρέθησαν επίσης, ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Ανδρέας Κορωνάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού/ EU – OHQ Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, ο Διοικητής ΑΣΔΑΑΜ Αντιστράτηγος Δημήτρης Βακεντής, ο Διοικητής της ΑΣΔΙΘ Αντιστράτηγος Παναγιώτης Καβιδόπουλος, ο Διοικητής της ΑΣΔΗΜ/NRDC-GR. Αντιστράτηγος Γρηγόριος Μπουντλιάκης, ο Διοικητής της ΔΙΔΑΕ Αντιστράτηγος Αναστάσιος Πολύχρονος, ο Διοικητής της ΔΕΠ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γάκης και ο Διοικητής της ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Σαπλαούρας.

Σχετικά Άρθρα

Έρχονται αλλαγές στο επίδομα ανεργίας–Σε ποιους θα δοθεί επίδομα εργασίας
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 22 δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια τον Ιούλιο

24 Ιουνίου, 2026

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (. Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) συνεχίζει και τον Ιούλιο τα Εργαστήρια Συμβουλευτικής, δίνοντας τη δυνατότητα...

Fuel Pass 2: Πότε λήγει η προθεσμία και πότε «μπαίνουν» τα ποσά
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΑΔΕ: Τέλος οι αγορές με απλές αποδείξεις για καύσιμα στα βενζινάδικα – Τι αλλάζει από 1η Ιανουαρίου 2027

24 Ιουνίου, 2026

Στον καθορισμό των αναγκαίων ενδείξεων που περιλαμβάνονται στα απλοποιημένα τιμολόγια χονδρικής πώλησης ενεργειακών προϊόντων προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, για...

Εργασίες καθαρισμού αγροτεμαχίων και οικοπέδων στο Δήμο Μεσολογγίου
ΕΛΛΑΔΑ

Ακαθάριστα οικόπεδα: Η ώρα των ελέγχων – Τα πρόστιμα και οι κυρώσεις

24 Ιουνίου, 2026

Ακαθάριστα οικόπεδα: Ξεκίνησαν από την Τρίτη (23/6) εντατικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα εν όψει της αντιπυρικής περιόδου ώστε να διαπιστωθεί αν...

Κοινωνικός Τουρισμός: Πώς θα κάνουν ηλεκτρονική αίτηση οι δικαιούχοι
ΕΛΛΑΔΑ

Επίδομα αδείας για το καλοκαίρι: Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί – Τι αλλάζει φέτος

24 Ιουνίου, 2026

Αντίστροφη μέτρηση για τις καλοκαιρινές διακοπές και την καταβολή του επιδόματος αδείας. Σύμφωνα με την ισχύουσα εργατική νομοθεσία, το επίδομα αδείας χορηγείται...

ΔΥΠΑ: Ξεκινά το πρόγραμμα για άνεργες μητέρες συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ – Μέσω gov.gr οι αιτήσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Πόσο μειώνονται οι δόσεις στα δάνεια του νόμου Κατσέλη – Τί πρέπει να κάνουν οι δανειολήπτες

24 Ιουνίου, 2026

“Ανάσα” για τους περίπου 100.000 ενήμερους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη, φέρνει η νέα νομοθετική ρύθμιση που θα ψηφιστεί στη Βουλή και...

Επίθεση σκύλου σε 10χρονο κορίτσι στη Ματαράγκα
ΕΛΛΑΔΑ

Εφιαλτικές στιγμές για 9χρονο παιδί – Σκύλος του επιτέθηκε και τον δάγκωνε με μανία

24 Ιουνίου, 2026

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (23/6)  σε περιοχή του Ηρακλείου της Κρήτης, όταν σκύλος που ανήκει σε 27χρονο φέρεται...

Αναβολή εξετάσεων για το Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2026: Αύριο (25/6) τα αποτελέσματα – Εκτίμηση βαθμολογιών ανά πεδίο

24 Ιουνίου, 2026

Μετά τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης (24/6) θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των πανελλήνιων  εξετάσεων γενικών λυκείων (ΓΕΛ) και επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ)....

Φάκελος Τουρισμός: Σε πτώση οι διανυκτερεύσεις, αλλά πάνω τα έσοδα – Μεγάλος χαμένος η εστίαση
ΕΛΛΑΔΑ

«Βόμβα» για τα ξενοδοχεία: «Κόκκινη κάρτα» από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων – Απαγορεύονται φωτοτυπίες ταυτοτήτων-καρτών

24 Ιουνίου, 2026

Συστάσεις συμμόρφωσης απηύθυνε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προς τουριστικά καταλύματα, κ.λπ. για πρακτικές που ακολουθούν έναντι των πελατών τους που...

Banner
Banner
Banner

Eιδησεογραφική πύλη με θεματολογία ποικίλης ύλης από το Αγρίνιο και τη Δυτική Ελλάδα.
Η δύναμη του διαδικτύου, η αμεσότητα της είδησης και η ταχύτατη διάδοσή της, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της εποχής και το agriniosite.gr σας καλεί να συμπορευτείτε μαζί του.
Με αποκαλυπτικές ειδήσεις, ρεπορτάζ, έρευνα, συνεντεύξεις, αφιερώματα. πολιτισμός, αθλητισμός κ.α
Το agriniosite.gr στηρίζει την κοινωνία και ελέγχει την εξουσία. Είναι η Δύναμη σου…
Η Δύναμη της Ενημέρωσης!

Facebook X-twitter Youtube

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Web Design & Development

© 2025 AgrinioSite

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agriniosite.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
  • ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
    • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΤΑΞΙΔΙΑ
    • STYLE
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ

© 2023 AgrinioSite Web Design & Development by .