Σε κλίμα συγκίνησης και βαθιάς ευγνωμοσύνης πραγματοποιήθηκε σήμερα, ανήμερα της εορτής των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου, το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη δύο ηρώων της Πολεμικής μας Αεροπορίας, του Κωνσταντίνου Αλεξανδράκη και του Κωνσταντίνου Καραθάνου.
Οι δύο αεροπόροι, με καταγωγή από την περιοχή, έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, υπηρετώντας με αυταπάρνηση την πατρίδα και εκπληρώνοντας την αποστολή τους.
Η παρουσία όλων στο μνημόσυνο αποτέλεσε ελάχιστο φόρο τιμής σε δύο ανθρώπους που έπεσαν στο καθήκον, αφήνοντας πίσω τους μια πολύτιμη παρακαταθήκη τιμής, γενναιότητας και προσφοράς.
Η θυσία τους δεν αποτελεί απλώς μια σελίδα της τοπικής ιστορίας. Είναι ένα διαχρονικό σύμβολο αυταπάρνησης και αφοσίωσης στην πατρίδα. Είναι η υπενθύμιση ότι πίσω από τη στολή κάθε αεροπόρου βρίσκεται ένας άνθρωπος που αναλαμβάνει καθημερινά μεγάλες ευθύνες, γνωρίζοντας ότι η υπεράσπιση της πατρίδας απαιτεί θάρρος και προσωπικές θυσίες.
Ο Κωνσταντίνος Αλεξανδράκης και ο Κωνσταντίνος Καραθάνος δεν ξεχάστηκαν και δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Τα ονόματά τους θα παραμένουν ζωντανά στη μνήμη της Μεγάλης Χώρας, του Αγρινίου και όλων όσοι αναγνωρίζουν την αξία της προσφοράς τους.










