Quantcast

Αδιάφοροι για την ασφάλειαν και την υγείαν των πολιτών οι υπεύθυνοι!

Υπεύθυνοι καλούνται οι Δημόσιοι ή Ιδιωτικοί υπάλληλοι οι οποίοι πρέπει να ασκούν τα καθήκοντά τους με αυστηρήν προσοχήν ώστε να αποφεύγονται κίνδυνοι για την υγείαν και την ασφάλειαν των πολιτών αλλά και να μη ζημιούται το Δημόσιον.

Εξ αφορμής του λίαν θλιβερού συμβάντος με τα τραίνα στα Τέμπη, αναφέρω τα πιο κάτω.

Ότε εξέδιδα τοπικήν εφημερίδα παρουσίαζα με έντονον  ύφος τα κρατικά λάθη και ζητούσα την πρόβλεψη για προστασίαν των Πολιτών. Φυσικά οι αρχές ήταν αδιάφορες. Κάποτε απήντουν ότι «θα μελετήσομεν το θέμα» αλλά έμεναν εκεί.  Για τον λίαν επικίνδυνον αμαξιτόν δρόμον είχα διαμαρτυρηθεί πλειστάκις. Και στον τότε Νομάρχην έστειλα επιστολήν για την άμεσην ανάγκην τοποθετήσεως κιγκλιδωμάτων στα άκρα του δρόμου διότι είναι μέγας κίνδυνος η μη ύπαρξη αυτών. Καμμία απάντηση.  Αποτέλεσμα επήλθν τρία τροχαία δυστυχήματα, τρεις θάνατοι εκ της κρατικής αυτής αδιαφορίας! Κατόπιν παρήγγηλαν κιγκλιδώματα αλλά δεν γνωρίζω τώρα αν έχει καλυφθεί πλήρως το δίκτυον. Φυσικά ουδείς  τιμωρήθηκε!!!

Στους Ελληνικούς Σιδηροδρόμους συνέβη το αυτό και χειρότερον. Προ εικοσαετίας ξεκίνησε ειδικόν σύστημα απολύτου ασφαλείας στην κίνηση των τραίνων αλλά δεν εφηρμόσθη! Δεν ολοκληρώθη! Το προσωπικόν δε κάνει συνεχείς αναφορές στο υπουργείον για την επικινδυνότητα των γραμμών αλλά κανείς δεν ενδιεφέρθη! Ούτε υπουργοί,  ούτε προσωπικόν υπουργείου, ούτε βουλευτές, ούτε Μέσα Ενημερώσεως τα οποία ολημερίς αναφέρονται σε εγκλήματα, πορνείες  και δικογραφίες! Σίγουρα έλαβαν γνώση της επικινδυνότητος του σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά αδιαφόρησαν πλήρως!  Τώρα έχουν μοναδικόν θέμα όλην την ημέραν το φρικτόν έγκλημα. Είναι όμως αργά. Παρατηρήσεις για κακώς κείμενα αποστείλω με τα ηλεκτρονικά μου μηνύματα και στα ΜΜΕ, αλλά τα … πετάνε στα σκουπίδια, ενώ ήτο δυνατόν να είχαν επέλθει  θεαματικές αλλαγές υπέρ των πολιτών και της Χώρας!! Από τηλεοπτικόν σταθμόν ακούστηκε για την μακροχρόνιαν αδιαφορίαν  ασφαλείας των τραίνων  «καλά πως δεν το αντιληφθήκαμεν»!!!  Το υπέρ  σύγχρονον σύστημα το οποίον έχομε αγοράσει και είναι

σε περιορισμένην χρήση έχει τεράστιες δυνατότητες ασφαλείας.  Ακόμα και αν κάποιος σταθμάρχής ή οδηγός κάμει λάθος το σύστημα σταματά αυτομάτως  το τραίνον!

Επομένως υπάρχουν πολλοί ένοχοι για το θλιβερόν συμβάν και δη διαχρονικώς. Όμως οι απελθόντες των υπηρεσιών διαχρονικώς δεν τιμωρούνται.

Άλλου είδους ανευθυνότητα,  σε βάρος της υγείας προέρχεται από τα απαράδεκτα μέτρα που έχει ψηφίσει η Βουλή, την Εξέταση με προσυμφωνημένην ημερομηνίαν, τα απογευματινά Ιατρεία και πλήθος άλλων επιβλαβών. Ασθενής ζήτησε ημερομηνίαν για εξέταση άνω και κάτω κοιλίας   και του όρισαν την 10ην Σεπτεμβρίου!!!!!  Αν ζητούσε βουλευτής αυτήν την εξέταση θα τον παρέπεμπαν  έξι μήνες αργότερα ;;; Φυσικά όχι! Αυθημερόν θα την έκανε!!

Επίσης ο ίδιος ασθενής ζήτησε υπέρηχον, πήγε σε Νοσοκομείον, και η  πρώτη ιατρός που απηυθύνθη τον παρέπεμψε στον ανώτερον και ο ανώτερος μετά πολλά  έωλα ψευδοεπιχειρήματα είπε σε μάλλον έντονον ύψος.

  • Μα θα ζημιωθεί το Δημόσιον με την εξέταση αυτήν!!!

Απάντηση αίσχος!! Το κόστος δεν είναι περισσότερον από τριάντα ευρώ αλλά ο ασθενής είναι άνεργος και ανασφάλιστος! Αν επιβαρυνθεί η υγεία του θα τιμωρηθεί ο αναιδής και ανεύθυνος  Ιατρός;;; Φυσικά όχι! Το Δημόσιον ζημιώνεται καθημερινώς πολλά εκατομμύρια από φοροφυγάδες, από σπατάλους  πολιτικούς παράγοντες, από ανεξέλεκτην διασπάθηση χρήματος. Γιατί δεν διαμαρτύρεται ως φορολογούμενος ο πιο πάνω ιατρός;;

Στο σημείον αυτό μας οδήγησε η Νομοθεσία  περί ιατρικής φροντίδος η οποία είναι υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων και ουδείς διαμαρτύρεται! Απεναντίας θα τους ευχαριστήσομεν  με την θετικήν ψήφον αντί να υπάρχει μαύρον και δαγκωτόν!!!

Μιχαήλ Στρατουδάκης

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.