ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ

Αγρίνιο: Το εμπόριο των καλαμιών-οι φωτιές και οι έρευνες της Πυροσβεστικής!

Η μεταφορά καλαμιών δεν είναι μία συνηθισμένη μεταφορά. Η περισυλλογή τους πραγματοποιείται σε λίγα μέρη της Ελλάδας, λίγους μήνες το χρόνο και φυσικά από λίγους ανθρώπους που ασχολούνται με το εμπόριο και τη μεταφορά των καλαμιών.

 

Ενα από αυτά τα μέρη είναι και το Αγρίνιο και ειδικότερα οι περιοχές Δοκιμίου -Καλυβίων. Η καταλληλότερη εποχή της συγκομιδής για το καλάμι, είναι  από Ιανουάριο έως και αρχές Μαρτίου. Αυτή την εποχή το καλάμι είναι σχετικά παγωμένο, χωρίς χυμούς και έτσι αντέχει την μετέπειτα επεξεργασία, αλλά έχει και την μέγιστη αντοχή στις εξωτερικές κατασκευές. 

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί μια επικερδή εργασία η συγκομιδή των καλαμιών όμως υπάρχουν και κάποιοι που καταστρέφουν τις καλαμιές βάζοντας φωτιές, για να μην υπάρχει μάλλον αρκετά για συγκομιδή. Πράξη αχαρακτήριστη αλλά και που θέτει σε κίνδυνο περιουσίες ανθρώπων. Μάλιστα προχθές μια ακόμη φωτιά σε καλαμιώνες, στη περιοχή τσάικας,  στο φυτώριο του Δασαρχείου Αγρινίου, λίγο έλειψε να κάψει καλλιεργήσιμες εκτάσεις, (ελιές, εσπεριδοειδή κ.τ.λ) ακόμη και σπίτια, όπως καταγγέλθηκε στο agriniosite.gr. Eυτυχώς η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα, όμως οι σχετικές καταγγελίες για εμπρησμούς έγιναν και το ανακριτικό τμήμα διεξάγει τις σχετικές έρευνες! 

Σχετικές Αναρτήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ρυθμίσεις απορρήτου
Όνομα Ενεργοποιημένο
Technical Cookies
In order to use this website we use the following technically required cookies: wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_, wordpress_sec.
Μπισκότα
Χρησιμοποιούμε τα Cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία στο δικτυακό τόπο.
x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.