Από τις πιο όμορφες στιγμές της βραδιάς που διοργάνωσε ο Σύλλογος Απανταχού Κρυονεριτών «Ο Δαμιανός» στην Πλατεία του Χωριού, ήταν αναμφίβολα εκείνη που ένας ηλικιωμένος συγχωριανός σηκώθηκε να χορέψει κρατώντας τη μαγκούρα του και κέρδισε το πιο ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.
Γιατί τελικά η παράδοση δεν βρίσκεται μόνο στα τραγούδια, στα φαγητά και στους χορούς. Βρίσκεται στους ανθρώπους που τη κουβαλούν μια ζωή και τη μεταδίδουν στις επόμενες γενιές με την παρουσία τους και μόνο.
Η εκδήλωση γέμισε την πλατεία με κόσμο, μουσικές, γεύσεις και χαμόγελα. Όμως η εικόνα του παππού να σέρνει τον χορό με περηφάνια, παρά τα χρόνια που κουβαλά στις πλάτες του, ήταν εκείνη που έκλεψε την παράσταση και συγκίνησε μικρούς και μεγάλους.
Μια εικόνα που θύμισε σε όλους πως τα χωριά μας κρατιούνται ζωντανά από αυτούς τους ανθρώπους. Από εκείνους που έμαθαν να αγωνίζονται, να δημιουργούν, να μεγαλώνουν οικογένειες και να κρατούν άσβεστες τις παραδόσεις του τόπου.
Και όσο θα υπάρχουν παππούδες που χορεύουν με τη μαγκούρα στο χέρι, η ελληνική παράδοση δεν έχει να φοβάται τίποτα.









