Αιτωλ/νία | Ξεκίνησαν οι κοπές των Βαλέντσια-Ζήτηση, τιμές!

Δειλά – δειλά ξεκίνησαν οι κοπές σε Αιτωλοακαρνανία και Λακωνία, στην Αργολίδα όμως ο κόσμος δεν βιάζεται.

Ο κ. Πέτρος Μπλέτας από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Εσπεριδοειδών Σκάλας Λακωνίας Sparta Orange τόνισε ότι έχουν ξεκινήσει οι πρώτες κοπές πορτοκαλιών Βαλέντσια στην Λακωνία, εδώ και λίγες ημέρες. Η ποιότητα είναι και φέτος πολύ καλή. Δεν υπάρχουν προβλήματα από ασθένειες ή τον καιρό και η παραγωγή είναι επίσης καλή. Σύμφωνα με τον κ. Μπλέτα η ζήτηση είναι ικανοποιητική, οι δε τιμές παραγωγού παίζουν αυτή την περίοδο γύρω στα 20 λεπτά καθαρά στον παραγωγό.

Ο κ. Δημήτρης Μπαλαμπάνης, παραγωγός εσπεριδοειδών από το Ευηνοχώρι Μεσολογγίου, όπου και καλλιεργεί 60 στρέμματα συνολικά δήλωσε ότι έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες οι κοπές των Βαλέντσια στην ευρύτερη περιοχή. Ζήτηση υπάρχει, οι δε τιμές που προσφέρονται στους παραγωγούς είναι γύρω στα 20 λεπτά το κιλό, για τις πολύ καλές ποιότητες. Παραγωγή στην περιοχή υπάρχει ικανοποιητική και ποιότητα σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι περισσότεροι όμως αγρότες δεν βιάζονται να πουλήσουν, περιμένοντας υψηλότερες τιμές. Σύμφωνα τέλος με τον ίδιο, οι τιμές στην εκκίνηση είναι υψηλότερες φέτος, από τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα τώρα με τον κ. Ανδρέα Κότσαλο, παραγωγό εσπεριδοειδών από το Μεσολόγγι, οι πράξεις που γίνονται τώρα στα πορτοκάλια Βαλέντσια στην εν λόγω περιοχή. Αφορούν τιμές από 18 έως 21 λεπτά το κιλό, οι δε ποιότητες είναι εξαιρετικές.

Ο κ. Απόστολος Χιόνας, παραγωγός εσπεριδοειδών από την Γαστούνη Ηλείας δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ότι δεν έχουν ξεκινήσει οι κοπές των Βαλέντσια στην περιοχή. Καθώς ο κόσμος κόβει τώρα κυρίως Lane Late. Περισσότερα κτήματα με Βαλέντσια στο νομό Ηλείας, υπάρχουν στα χωριά προς τον Πύργο, την πρωτεύουσα του νομού.

Ο κ. Βασίλης Ντόκος, τέλος, παραγωγός εσπεριδοειδών από το Κουτσοπόδι Αργολίδος λέει ότι οι κοπές των Βαλέντσια αργούν στην περιοχή και πως οι πρώτοι παραγωγοί θα μπουν για συγκομιδή στα κτήματα σε ένα μήνα από σήμερα.

agrotypos.gr

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ρυθμίσεις απορρήτου
Όνομα Ενεργοποιημένο
Technical Cookies
In order to use this website we use the following technically required cookies: wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_, wordpress_sec.
Μπισκότα
Χρησιμοποιούμε τα Cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία στο δικτυακό τόπο.
x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.