Ανησυχία και αναστάτωση προκάλεσε τις τελευταίες ημέρες η παρουσία αγέλης σκύλων σε κεντρικά σημεία του Αγρινίου, με κατοίκους και διερχόμενους να εκφράζουν τον φόβο τους, ιδιαίτερα σε ώρες που η κίνηση στο κέντρο της πόλης είναι αυξημένη.
Η εικόνα αρκετών σκύλων να κινούνται μαζί στους δρόμους δημιούργησε εύλογη ανησυχία, ενώ το ζήτημα επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων και, κυρίως, της εγκατάλειψης ζώων από ασυνείδητους ιδιοκτήτες.
Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο αντιδήμαρχος Αγρινίου Παναγιώτης Μαρνέζος, τις τελευταίες ημέρες έχουν εντοπιστεί δύο νέες αγέλες σκύλων σε διαφορετικά σημεία της πόλης, με την υπηρεσία να έχει ήδη κινητοποιηθεί για την αντιμετώπιση των περιστατικών.
Ο κ. Μαρνέζος επισημαίνει, ωστόσο, ότι η περισυλλογή των ζώων δεν είναι πάντοτε μια εύκολη διαδικασία, καθώς ειδικά τα φοβικά ζώα απαιτούν ιδιαίτερη μεταχείριση, χρόνο και υπομονή.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:
«Τις τελευταίες ημέρες εντοπίστηκαν δύο νέες αγέλες σκύλων σε σημεία της πόλης, πιθανότατα λόγω ανεύθυνης εγκατάλειψης ζώων.
Η υπηρεσία μας έχει ήδη κινητοποιηθεί και θα δώσει άμεσα λύση, όπως κάνει πάντα.
Ωστόσο, η περισυλλογή δεν είναι πάντοτε εύκολη.
Συχνά, παρά την άμεση ανταπόκριση του συνεργείου, τα ζώα έχουν ήδη απομακρυνθεί από το υποδειχθέν σημείο.
Παράλληλα, η χρήση του προβλεπόμενου εξοπλισμού, ιδιαίτερα σε φοβικά ζώα, απαιτεί χρόνο και υπομονή, παρά την εμπειρία του υπεύθυνου περισυλλογής και του συνεργαζόμενου κτηνιάτρου.
Με συνέπεια και επιμονή, συνεχίζουμε καθημερινά τη δουλειά μας, για την αποτελεσματική διαχείριση κάθε περιστατικού».









