Quantcast

Χριστίνα Σταρακά: Ένα μεγάλο μηδενικό το έργο της απερχόμενης δημοτικής αρχής

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλε ο απερχόμενος δήμαρχος Αγρινίου δεν κατάφερε να πείσει ούτε τον πιο φανατικό υποστηρικτή του. Ο δήθεν απολογισμός είχε οικειοποιήσεις έργων και πλήθος υποσχέσεων, μεταξύ πανικού και αλαζονίας. Οι πολίτες όμως έχουν πλήρη επίγνωση της ανυπαρξίας και της ανικανότητας της σημερινής δημοτικής αρχής.

Χρειάζεται μεγάλη «τόλμη» και «σχεδιασμός» ώστε πέντε χρόνια μετά να μην έχεις να παρουσιάσεις κανένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο. Να χάνεις πόρους από ευρωπαϊκά προγράμματα προβάλλοντας φθηνές δικαιολογίες. Να έχεις το φτωχότερο τεχνικό πρόγραμμα που είχε ποτέ ο δήμος τις τελευταίες δεκαετίες. Να έχεις την χαμηλότερη απορροφητικότητα από το ΕΣΠΑ. Να έχεις εξασφαλισμένα χρήματα από την Περιφέρεια για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη και να επαίρεσαι μόνο για ένα έργο που ξεκίνησε προεκλογικά πριν από δύο μήνες. Να μην έχεις κατασκευάσει καμία νέα σχολική μονάδα. Να μην έχεις να επιδείξεις το παραμικρό έργο στα χωριά μας παρά μόνο τον ηλεκτροφωτισμό στο Καινούργιο!!!

Χρειάζεται «τόλμη» και «σχεδιασμός» για να απαξιωθούν οι εκδηλώσεις στη μνήμη του κορυφαίου Αγρινιώτη αθλητή Μιχάλη Κούση.

Αλήθεια, ο απερχόμενος δήμαρχος ξέχασε να αναφερθεί στην ανάπλαση του Πάρκου; Η μήπως  πέντε  χρόνια μετά  δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα για το τοπόσημο της πόλης όπως και για το Επιχειρηματικό Πάρκο και το εργοστάσιο Χ.Υ.Τ.Υ.  στη Στράτο; Η Ναύπακτος, μια πόλη μικρότερου μεγέθους ήδη ενέταξε τον αντίστοιχο Χ.Υ.Τ.Υ. στο ΕΣΠΑ.

Στην αγωνία του να παρουσιάσει έργο, ο απερχόμενος δήμαρχος με περίσσιο θράσος, έφτασε στο σημείο να επικαλείται τους  προκατόχους του, ενώ αναφέρθηκε ακόμη και στην ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου στην αερογέφυρα, το οποίο κατασκευάστηκε και χρηματοδοτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι παρουσίασε ως επίτευγμα την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας η οποία είχε σταματήσει να υφίσταται λόγω του νόμου για την κινητικότητα που είχε φέρε η προηγούμενη κυβέρνηση! Αν κάτι έκανε, πάντως, για το Αγρίνιο ήταν η ενεργοποίηση Live streaming για τα δημοτικά συμβούλια για να παρακολουθούν ζωντανά οι πολίτες την πλήρη απαξίωση του θεσμού και τις κοκορομαχίες.

Το μήνυμα των πολιτών στη δημοτική αρχή που πήγε το Αγρίνιο πίσω, θα είναι ισχυρό στις 26 Μαΐου.

Το Αγρίνιο είναι σίγουρα ότι θα πάει ψηλά, ευτυχώς χωρίς εκείνους που άφησαν να χαθούν πέντε ολόκληρα χρόνια παρουσιάζοντας μηδενικό έργο.

Υ.Γ. Χρειάζεται «τόλμη» και «σχεδιασμός» για να εκλείψουν οι προτομές των αδερφών  Παπαστράτου από το Πάρκο, λόγω της ανικανότητας της δημοτικής αρχής να διαφυλάξει το σημείο αναφοράς του Αγρινίου.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.