Quantcast

Διαμαντόπουλος και Παπαδόπουλος για τη θέρμανση στα σχολεία

Υπάρχουν κάποια όρια στην ανοχή. Ειδικά όταν τα προβλήματα ενός Δήμου είναι διαχρονικά και η θεραπεία τους απαιτεί εύλογο χρόνο αποκατάστασης τότε ο αντιπολιτευτικός λόγος πρέπει να είναι προσεκτικός.

Στα σχολεία όμως επικρατεί το χάος. Δεν πρέπει να υπάρχει πανελλαδικά τέτοια τραγική διαχείριση των σχολικών επιτροπών, οι οποίες διαχειρίζονται τα έσοδα και τα έξοδα των σχολείων, με ευθύνη αποκλειστικά της δημοτικής αρχής.

Δεν αφορά μόνο τους μαθητές και τους γονείς αλλά και τους « ανήμπορους » να αντιδράσουν διευθυντές η τραγελαφική και ταυτόχρονα διοικητική σας ανεπάρκεια κ. Δήμαρχε.

Δεν είναι δυνατό να αναγκάζεται η εκπαιδευτική κοινότητα να μετατρέπεται σε ρόλο επαίτη για τα αυτονόητα επειδή η δημοτική σας αρχή είναι ένας μόνιμος « μπελάς » ανικανότητας και δημιουργικής ασάφειας.

Πίσω από τις άστοχες αποφάσεις σας υπάρχουν παιδιά. Υπάρχουν μαθητές.

Τα σχολεία παραμένουν χωρίς χρήματα, οι διευθυντές αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους μέρος των δαπανών των λειτουργικών τους αναγκών.

Πάρτε την ευθύνη ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και ως νόμιμος εκπρόσωπος του Δήμου και πρώην πρόεδρος της σχολικής επιτροπής λύστε το πρόβλημα !

ΥΓ. Η προσφιλή σας τακτική να ρίξετε την ευθύνη σε τρίτους απλά θα επιβεβαιώσει το κανόνα.

Διαμαντόπουλος Σπύρος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου

Οικονομολόγος


Οργή, θυμός και απογοήτευση διακατέχει το σύνολο των σχολικών μονάδων, πρωτίστως της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και της Πρωτοβάθμιας. Ό,τι και αν πει κανείς είναι λίγο. Η ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής έχει “κτυπήσει κόκκινο” χωρίς αρχή και τέλος. Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι λιμνάζουν στα δημοτικά ταμεία τουλάχιστον 250.000 ευρώ για τις λειτουργικές δαπάνες (δύο τρίμηνα) όλων των σχολείων και η Δημοτική Αρχή δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται. Μετά τις δύο ακυρώσεις ορισμού Προέδρου στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, πιθανότατα ακολουθεί και τρίτη, διότι ο προταθείς ήταν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος πριν συμπορευθεί με τον κ. Δήμαρχο, ενώ η συστατική πράξη της Σχολικής Επιτροπής προβλέπει ότι ο Πρόεδρος πρέπει να είναι δημοτικός σύμβουλος και να ανήκει στην παράταξη του Δημάρχου! Οι ερασιτεχνισμοί – με νομική βούλα άραγε; – δεν έχουν τελειωμό.
Το μεγάλο ερώτημα είναι ότι όταν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο ξεπαγιάζουν, με πόση αδιαφορία μπορείτε να το προσπερνάτε; Έχετε αίσθηση του κινδύνου αν κάποιοι γονείς απευθυνθούν στην Εισαγγελία;
Να θυμίσουμε εδώ ότι στην πρώτη κατανομή του 2023 έχουν δοθεί επιπλέον 50.000 ευρώ για τη θέρμανση των σχολείων από το Υπουργείο Εσωτερικών και ο Δήμος είναι ανίκανος, ακόμα και σήμερα, να τα αποδώσει!
Ως προς τα “κατορθώματα” του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, από τα 61.000 ευρώ που δόθηκαν το 2022 για τις συντηρήσεις όλων των σχολείων, τα 37.200 ευρώ με δική του (;) απόφαση τα διαθέτει για προμήθεια ασφαλτομίγματος!!! (ΑΠ 15/22-1-2023).
Τέτοια ανικανότητα και εξυπηρέτηση ημετέρων, δεν έχει προηγούμενο. Ακούστε λοιπόν μια και καλή: Εάν το επόμενο χρονικό διάστημα δεν τακτοποιήσετε όλες τις εκκρεμότητες για τις οποίες είστε αποκλειστικά υπεύθυνος, κ. Λύρο, θα βρεθείτε προ εκπλήξεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τα ψέματα τελείωσαν και εσείς παίζετε χωρίς αίσθηση κινδύνου, με ανθρώπινες ζωές και ετοιμάζεστε για τον προσεχή… καρνάβαλο. Ούτως ή άλλως τα καμώματά σας τα βλέπουμε καθημερινά…

Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος
«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.