Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν τον Νοέμβριο του 2025 στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.
Ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία που αφορά την πρώτη ομάδα δικαιούχων, ενώ σημαντική εξέλιξη αποτελεί και η μεταφορά των απαιτούμενων πιστώσεων για τη δεύτερη ομάδα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρούν πλέον στα απαραίτητα στάδια ελέγχου και εκκαθάρισης, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι πληρωμές.
Με βάση τον προγραμματισμό, οι δικαιούχοι της δεύτερης φάσης αναμένεται να δουν τα ποσά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2026.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την οικονομική στήριξη των πολιτών που υπέστησαν ζημιές από τα πλημμυρικά φαινόμενα.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών, Σπυρίδων Τομαράς, δήλωσε:
«Ο Δήμος Ακτίου–Βόνιτσας ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των πιστώσεων στους δικαιούχους της πρώτης φάσης αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Νοεμβρίου 2025.
Παράλληλα, στον Δήμο έχουν ήδη μεταφερθεί και οι πιστώσεις που αφορούν τη δεύτερη παρτίδα δικαιούχων, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προβλεπόμενη διαδικασία εκκαθάρισης.
Η διαδικασία προχωρά με στόχο έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2026 να έχουν κατατεθεί οι αντίστοιχες αποζημιώσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Ο Δήμος Ακτίου–Βόνιτσας συνεχίζει με συνέπεια τις απαιτούμενες διοικητικές και οικονομικές διαδικασίες, με στόχο την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των πληρωμών και την ενημέρωση των πληγέντων για κάθε νεότερη εξέλιξη».










