Η πραγματική πινακίδα κυκλοφορίας του λευκού Πεζό, ο λογιστής που έβγαλε παράνομα δύο ΑΦΜ, έναντι “μεροκάματου” στα ανύπαρκτα πρόσωπα “Καδής” και “Χριστοφής” από την Κύπρο, ο ιδιοκτήτης της μάνδρας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, οι τηλεφωνικές συνδέσεις και τα email που είχε δώσει ο άγνωστος συνεργός κατά τις αγοραπωλησίες των οχημάτων είναι μερικά από τα βήματα που ακολούθησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής για να φθάσουν στον 48χρονο συνεργό του ονομαζόμενου “Όμορφου Τζο”, του κατηγορούμενου εκτελεστή του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη.Unmute
Remaining Time -0:00Fullscreen
Αρχικά από το υλικό καμερών ασφαλείας, στον υπόγειο χώρο στάθμευσης της αδερφής του κατηγορούμενου δολοφόνου στο Μαρούσι, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι περίπου 17 ώρες μετά τη δολοφονία του τοπογράφου, μπήκαν και βγήκαν από αυτό, ο 45χρονος δολοφόνος με το λευκό αυτοκίνητο και ο 48χρονος συνεργός του με το μαύρο σκούτερ, προκειμένου να εξαφανίσει το δίτροχο, τα δύο πιστόλια και άλλα πειστήρια. Το λευκό αυτοκίνητο είχε την πραγματική πινακίδα κυκλοφορίας και φαινόταν ότι είχε αγοραστεί στις 30 Μαΐου, από ανύπαρκτο Κύπριο πολίτη. Πήγαν στην μάνδρα πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και πήραν μεταξύ άλλων το ΑΦΜ που δόθηκε για την αγοραπωλησία. Από το ΑΦΜ έφθασαν στο λογιστή που το είχε εκδώσει, ο οποίος αποκάλυψε ότι ήρθε κάποιος και του ζήτησε να εκδώσει δύο ΑΦΜ, κάτι που έκανε παράνομα έναντι αμοιβής, ενώ ασφάλισε ο ίδιος το μαύρο σκούτερ. Από το δεύτερο ΑΦΜ, που έδωσε ο λογιστής, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν την αγορά του μαύρου σκούτερ SYM, στις 2 Ιούνιου, από άλλον ανύπαρκτο Κύπριο πολίτη. Ο 48χρονος είχε δώσει στο λογιστή τηλεφωνικές συνδέσεις που ανήκαν σε φίλο του, και email, που είχαν δώσει και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες. Κάποια από αυτά τα στοιχεία συνδέονταν με ανύπαρκτη εταιρεία αγροτικών μηχανημάτων στο Αγρίνιο, η οποία φαίνεται να σχετίζεται με τον 45χρονο εκτελεστή του τοπογράφου. Η συγκεκριμένη εταιρεία, φαίνεται να έχει ετήσιο τζίρο 2.000.000-3.000.000 ευρώ, στοιχείο που έχει επεκτείνει την έρευνα προς τη κατεύθυνση του ξεπλύματος χρήματος από παράνομες δραστηριότητες.
Με αυτόν τον τρόπο οι αστυνομικοί έφθασαν στην ταυτοποίηση του 48χρονου συνεργού του “Όμορφου Τζο”.
Έδειξαν την φωτογραφία του στον λογιστή και στους πωλητές των οχημάτων, οι οποίοι τον αναγνώρισαν. Από την ανάκτηση δεδομένων από τα κινητά τηλέφωνα του “Όμορφου Τζο”, κυρίως από εκείνα που είχε σε κρύπτη, διαπιστώθηκαν επικοινωνίες με τον 48χρονο συνεργό του, πριν τις αγορές των οχημάτων. Έτσι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, το οποίο εκτελέστηκε στις 31 Ιανουαρίου 2025. Ο 48χρονος κράτησε αρνητική στάση απέναντι στους αστυνομικούς λέγοντας: “Κάντε ότι είναι να κάνετε. Γράψτε ότι δεν έχω καμία σχέση με αυτά που μου λέτε”.

thetoc.gr