Quantcast

Εκλογές Ε.Σ. Αγρινίου-«Ενωμένο Εμπόριο»: Σε αυτές τις εκλογές θέλουμε να κριθούμε από το έργο που κάναμε

Όλοι και όλες συνάδελφοι και συναδέλφισες που θα συμμετέχουμε με τον συνδυασμό Ενωμένο Εμπόριο στις εκλογές του Εμπορικού συλλόγου Αγρινίου στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2023 καταθέτουμε το πιο κάτω πρόγραμμα και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για τους παρακάτω στόχους:

• Θα είμαστε κοντά στους συναδέλφους, γιατί τα περιοριστικά μέτρα και τα κλειστά μαγαζιά κατά την περίοδο του κορωνοϊού, δεν μας έδωσαν τις ευκαιρίες που θέλαμε. Παρόλα αυτά όμως καταφέραμε και φέραμε στο σύλλογο 50 νέα μέλη . Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα τους δίνοντας βοήθεια και λύσεις σε μικρά αλλά και σημαντικά προβλήματα που αφορούν την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους.
• Θα είμαστε κοντά στην κοινωνία και στους καταναλωτές για να μεταφέρουμε το μήνυμα να μας εμπιστευθούν και να μας στηρίξουν.
Θα είμαστε σε συνεχή επαφή με το Δήμο, την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο ώστε να επιτύχουμε με την συνεργασία όλων, δράσεις και εκδηλώσεις που θα τονώσουν το γενικότερο κλίμα στην αγορά.
• Επειδή τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι διαδοχικές κρίσεις είναι πολλά και σημαντικά θα επιδιώξουμε άμεσα συναντήσεις με πολιτικούς εκπροσώπους του κοινοβουλίου, για να πιέσουμε να βρεθούν λύσεις σε σοβαρά θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους και το μέλλον τους.
1.Πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό ώστε να σταματήσει ο αποκλεισμός των μικρών επιχειρήσεων από τη δυνατότητα χρηματοδότησης.
2. Οριστική κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, που επιβαρύνει τις επιχειρήσεις σε μία δύσκολη εποχή.
3. Θεσμοθέτηση και εφαρμογή του Ειδικού Ακατάσχετου Επιχειρηματικού Λογαριασμού, που θα τροφοδοτεί τις βασικές υποχρεώσεις μίας επιχείρησης προς το Δημόσιο, τα Ταμεία και τους προμηθευτές της.
4. Ο θεσμός των εκπτώσεων και προσφορών να βελτιωθεί και στο νέο σχεδιασμό του να έχουν κύριο λόγο οι άνθρωποι της αγοράς που γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες τους και έτσι ο θεσμός να αποκτήσει την χαμένη αξιοπιστία του.
5. Να μην εξαιρεθούν από το σχεδιασμό και των πόρων που θα διατεθούν από το ταμείο ανάκαμψης οι μικρές επιχειρήσεις που είναι ο κορμός της εθνικής οικονομίας και ένας από τους βασικούς πυλώνες της κάθε τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.
6. Η εξέλιξη της ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης του 2022 που προστέθηκαν στις προηγούμενες κρίσεις, δημιούργησαν και εξακολουθούν να δημιουργούν προβλήματα στις επιχειρήσεις. Αυξάνουν συνεχώς το λειτουργικό κόστος με αποτέλεσμα να αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, τόσο προς την εφορεία όσο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Για το λόγο αυτό θα απαιτήσουμε μέτρα στήριξης των μικρών επιχειρήσεων καθώς και εφαρμογή εκ νέου της ρύθμισης των 120 δόσεων.
7.Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.
8.Περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών.
9. Κρατική επιδότηση που να καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος. Καμία διακοπή σε επαγγελματίες και νοικοκυριά που αδυνατούν να εξοφλήσουν λογαριασμούς
10. Διαγραφή των τόκων και των προστίμων που συσσωρεύτηκαν στην εφορία και τις τράπεζες, ως αποτέλεσμα της προηγούμενης κρίσης, 30% για τους εν ενεργεία συνάδελφους και 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Δ.Σ
ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΝΤΖΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΕΥΑΓΕΛΛΟΣ
ΚΟΝΤΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΜΕΡΜΙΓΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΜΠΟΚΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΥΡΜΟΣ ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ
ΤΖΟΥΜΑΚΑ – ΦΕΓΓΟΥΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΤΣΕΡΠΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ
ΓΟΥΡΓΟΛΙΤΣΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ
ΔΑΡΑΒΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΜΠΕΡΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΤΕΦΑ ΣΤΕΛΛΑ

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.