Quantcast

Έκτακτη σύσκεψη σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι ενόψει της κακοκαιρίας “Μπάλλος”

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, συγκάλεσε σήμερα, 13/10/2021, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος.
Η σύγκληση του Οργάνου κρίθηκε απαραίτητη μετά και την προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλη την περιοχή του Δήμου, με κυριότερα τους ισχυρούς ανέμους και τις έντονες βροχοπτώσεις. Όπως τόνισε ο Κώστας Λύρος, ο δήμος βρίσκεται σε ετοιμότητα για τα προβλήματα που τυχόν προκαλέσει η κακοκαιρία. Επεσήμανε δε πως το ανθρώπινο και το μηχανολογικό δυναμικό του δήμου, για τις επόμενες ώρες, θα βρίσκεται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν.
Τόνισε την ανάγκη συντονισμού για άμεση επικοινωνία και συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, όπου απαιτείται η κοινή παρέμβαση.


Eπίσης σε έκτακτη συνεδρίαση προχώρησε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου μετά την προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σωτήρης Κολοβός τόνισε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε πλήρη ετοιμότητα καθώς επίσης ότι θα δοθεί αυξημένη προσοχή στα επικίνδυνα σημεία. Επισημάνθηκε ακόμη από τους συμμετέχοντες η μεγάλη σημασία που αποδίδεται στο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.


Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.