AgrinioSite
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2026
  • ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
  • ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
    • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΤΑΞΙΔΙΑ
    • STYLE
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
AgrinioSite
  • ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
  • ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
    • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΤΑΞΙΔΙΑ
    • STYLE
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
No Result
View All Result
AgrinioSite
No Result
View All Result

Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ o Παύλος Πολάκης με απόφαση Τσίπρα-τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας

27 Φεβρουαρίου, 2023
κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ
0
Πολάκης: Ζητά την απομάκρυνση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας
Share on FacebookShare on Twitter

Εκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακής (26.02.2023) ο Παύλος Πολάκης με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ την Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος, προκειμένου να συζητήσουν την υπόθεση του βουλευτή Χανίων, ο οποίος όπως επισημαίνεται έθεσε τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Παύλος Πολάκης μέσα από μια ανάρτησή στοχοποίησε δημοσιογράφους, δικαστές και αξιωματούχους κάνοντας στην πραγματικότητα προγραφές. «ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ/ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!!» ανέφερε χαρακτηριστικά, φτιάχνοντας -όπως λένε κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- μια δική του ατζέντα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ενημερώθηκε για την ανάρτηση Πολάκη, αποφάσισε αμέσως να τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων, αντιλαμβανόμενος ότι στην πραγματικότητα ο βουλευτής Χανίων έχει πάρει τον δικό του δρόμο, αμφισβητώντας ευθέως και την θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας μόλις προχθές σε συνέντευξη του είπε ότι εμείς δεν είμαστε ρεβανσιστές και ήρθε ο Πολάκης την επόμενη μέρα να κάνει προγραφές λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι η λογική Πολάκη είναι μακριά από αυτούς, καθώς στο παρελθόν με την υπόθεση των Πρεσπών είχαν στοχοποιηθει μέσα από αφίσες και φακέλους με σφαίρες. Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ακόμα ότι προφανώς ο βουλευτής Χανίων έχει αποφασίσει να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο στην πολιτική θεωρώντας ότι πλέον έχει ένα κοινό το οποίο μπορεί να τον στηρίξει.
Ερμηνεύουν, μάλιστα, ως σαφή αιχμή προς τον Αλέξη Τσίπρα την δεύτερη ανάρτηση του, όπου από τα Σφακιά υπενθύμιζε την περίοδο 2010-2014.

Απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες επισημαίνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο είναι εξοργισμένος από την ανάρτηση Πολάκη, αλλά έχει αποφασίσει να μην έρθει σε επαφή μαζί του κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την οποία ο Παύλος Πολάκης βρέθηκε εκτός κόμματος ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας» σύμφωνα με πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες μετά την «προκήρυξή» του πρώην υπουργού για τους 33 δημοσιογράφους, δικαστές, τραπεζικούς και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ.

Η παραπομπή Πολάκη θα γίνει κατόπιν εισήγησης του Αλέξη Τσίπρα στην συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου την ερχόμενη Τρίτη.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Παύλο Πολάκη από τον τομέα Διαφάνειας του κόμματος και να τοποθετήσει στη θέση του τον Γιάννη Ραγκούση.

«Η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο» αναφέρει επίσης η ανακοίονωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η οποία σημειώνει επίσης ότι κανείς δεν δικαιούται να ρίχνει νερό στον μύλο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία τη θέση του Παύλου Πολάκη ως Τομεάρχη Διαφάνειας αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Την ερχόμενη Τρίτη 28/2 θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση, όπου ο Πρόεδρος θα ζητήσει τη παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πάντοτε λειτουργούσε συλλογικά και έτσι διαμόρφωνε και διαμορφώνει την πολιτική του. Η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά συλλογικό καθήκον και στρατηγική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θέλει και μπορεί με ενότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να διασφαλίσει το πρόσωπο και την καθαρότητα της πολιτικής του.

Νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και μάλιστα λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Τι προβλέπει το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με το άρθρο 19 του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ η 15μελής Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος μπορεί να επιβάλλει επίπληξη, αναστολή ιδιότητας μέλους ενώ το ποινολόγιο κορυφώνεται με την κύρωση της διαγραφής αρκεί να υπάρξει η σύμφωνη γνώμη από αυξημένη πλειοψηφία 2/3 των μελών της.
Συγκεκριμένα :

Άρθρο 19 – Επιτροπή Δεοντολογίας

1. Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποτελείται από δεκαπέντε (15) μέλη, με τους/τις αναπληρωματικούς τους, που εκλέγονται από το συνέδριο του κόμματος, σε ενιαίο ψηφοδέλτιο με ισότιμη αντιπροσώπευση των φύλων. Προϋπόθεση για την υποβολή υποψηφιότητας για την Επιτροπή είναι η συμπλήρωση τουλάχιστον πέντε (5) ετών ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι ασυμβίβαστη με οποιοδήποτε άλλο δημόσιο ή κομματικό αξίωμα.

2. Η Επιτροπή Δεοντολογίας συντάσσει Κανονισμό Λειτουργίας και Κώδικα Δεοντολογίας, τους οποίους υποβάλει προς έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή.

3. Η Επιτροπή Δεοντολογίας μεριμνά για την τήρηση του καταστατικού και τη συμμόρφωση των μελών με τις αρχές του κόμματος, όπως αυτές περιγράφονται στο Καταστατικό και στον Κώδικα Δεοντολογίας. Διαπιστώνει παραβιάσεις του καταστατικού και των κανόνων δεοντολογίας και επιβάλλει τις εξής κυρώσεις, ανάλογα με τη βαρύτητα του πειθαρχικού παραπτώματος:

(α) Σύσταση,

(β) Επίπληξη,

(γ) Αναστολή της ιδιότητας του μέλους για ορισμένο χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τον έναν (1) χρόνο,

(δ)Διαγραφή.

Ειδικά για τις κυρώσεις της αναστολής και της διαγραφής απαιτείται πριν την λήψη απόφασης, γνώμη του ανώτατου οργάνου (ΟΜ, ΝΕ ΚΕ) στο οποίο συμμετέχει ο ελεγχόμενος.

4. Η Επιτροπή Δεοντολογίας επιλαμβάνεται μιας υπόθεσης:

(α) αυτεπαγγέλτως,

(β) μετά από καταγγελία του παθόντος/της παθούσας, όταν η αντικαταστατική ή αντιδεοντολογική συμπεριφορά προσβάλλει τα δικαιώματα άλλου μέλους που κατοχυρώνονται στο παρόν καταστατικό,

(γ) μετά από παραπομπή από:

– την ΟΜ στην οποία ανήκει ο ελεγχόμενος/η ελεγχόμενη.

– την ΝΕ στην οποία ανήκει ή υπάγεται ο ελεγχόμενος/η ελεγχόμενη.

– την ΚΕ, τον Γραμματέα ή τον Πρόεδρο του κόμματος.

5. Η Επιτροπή Δεοντολογίας κρίνει σε πρώτο και τελευταίο βαθμό τα πειθαρχικά παραπτώματα των μελών του Κόμματος. Ειδικά στην περίπτωση επιβολής αναστολής της ιδιότητας του μέλους ή διαγραφής, αποφασίζει με αυξημένη πλειοψηφία δύο τρίτων (2/3) των μελών της. Τα πορίσματά της διαβιβάζονται στον Γραμματέα της ΚΕ, ο οποίος και ενημερώνει σχετική την Πολιτική Γραμματεία.

6. Τα μέλη της επιτροπής δεοντολογίας εκλέγονται για μία θητεία».

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας συμμετέχουν οι :

Βαρτζελή Ρεγγίνα

Βεντούρας Ερρίκος

Γιαννακίδου Χαρίκλεια

Θεοδωρακοπούλου Αναστασία

Κακουλάκης Γεώργιος

Καλογήρου Μιχαήλ

Καπράνας Ζήσης

Κοτσακάς Αντώνης

Κουντούρη Κυριακή

Μπαλαούρας Γεράσιμος

Πορτάλιου Αμαλία

Σακελλίων Σταμάτης

Σπουρδαλάκης Μιχαήλ

Σταματάκη Ελένη

Χρήστου – Διαούρτα Λίνα

Σχετικά Άρθρα

Νέο κληρονομικό δίκαιο: Ψηφιακή πλατφόρμα για την άμεση ενημέρωση των κληρονόμων
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο κληρονομικό δίκαιο: Ψηφιακή πλατφόρμα για την άμεση ενημέρωση των κληρονόμων

24 Σεπτεμβρίου, 2026

Τη δημιουργία κεντρικής ψηφιακής πύλης κληρονομιάς ανακοίνωσε το υπουργείο δικαιοσύνης προχωρώντας ένα ακόμα βήμα παραπέρα μετά τη θέσπιση και την...

Κακοκαιρία σαρώνει την Αιτωλοακαρνανία-Έκτακτο δελτίο καιρού
ΕΛΛΑΔΑ

Eπιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες από την Παρασκευή – Ποιες περιοχές θα επιρεασθούν

24 Σεπτεμβρίου, 2026

Από την Παρασκευή θα σημειωθεί νέα επιδείνωση του καιρού ενώ αύριο Πέμπτη ο καιρός αναμένεται ηπιότερος καθώς από σήμερα το απόγευμα...

Αναβάθμιση Διαγνωστικής Απεικόνισης στο Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο Υγεία Λευκάδας του Ομίλου ΥΓΕΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Διακοπές ρεύματος σε Κανδήλα και Μεσολόγγι την Πέμπτη – Οι ώρες και οι περιοχές

23 Σεπτεμβρίου, 2026

Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης θα σημειωθούν την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2026 σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, λόγω εργασιών στο δίκτυο. Σύμφωνα με...

Κ. Πιερρακάκης προς εμπόρους (ΕΣΕΕ): «Είμαστε εδώ για να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης. Δουλειά της Πολιτείας είναι να αφαιρεί εμπόδια και να βελτιώνει την καθημερινότητα στις εμπορικές επιχειρήσεις»
ΕΛΛΑΔΑ

Κ. Πιερρακάκης προς εμπόρους (ΕΣΕΕ): «Είμαστε εδώ για να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης. Δουλειά της Πολιτείας είναι να αφαιρεί εμπόδια και να βελτιώνει την καθημερινότητα στις εμπορικές επιχειρήσεις»

23 Σεπτεμβρίου, 2026

Ομιλία του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Προέδρου του Eurogroup Κυριάκου Πιερρακάκη στην επετειακή εκδήλωση της ΕΣΕΕ (Ελληνική Συνομοσπονδία...

Ξεκίνησε η χορήγηση ή ανανέωση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2019
ΕΛΛΑΔΑ

Αναπηρικά επιδόματα: Πώς θα διαμορφωθούν το 2027 – Αυξήσεις στις προνοιακές παροχές για 218.000 δικαιούχους ΑμεΑ

23 Σεπτεμβρίου, 2026

Αυξήσεις σε όλες τις παροχές και τα επιδόματα που καταβάλλονται σε αναπήρουςθα χορηγούνται κάθε χρόνο, από το 2027 και μετά,...

Κοινωνιολογία: Ποιες είναι οι επαγγελματικές προοπτικές;
ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Ποιοι πρέπει να υποβάλουν δήλωση από 1η Οκτωβρίου 2026

23 Σεπτεμβρίου, 2026

Διευκρινίσεις για την υποχρεωτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης από την 1η Οκτωβρίου 2026 παρέχει η ΑΑΔΕ, ξεκαθαρίζοντας ποιες επιχειρήσεις οφείλουν...

Έρχεται εξίσωση παροχών για τρίτεκνους και πολύτεκνους – Τί θα ισχύσει;
ΕΛΛΑΔΑ

Γεννήσεις στην Ελλάδα: Μειώθηκαν κατά 42% από το 2009 – Στα 32 τους αποκτούν οι νέοι παιδιά

23 Σεπτεμβρίου, 2026

Από 119.000 το 2009 φτάσαμε στις 67.000 το 2024. Αυξήθηκε κατά έξι χρόνια η μέση ηλικία των νέων μητέρων. Κάθε...

Πρόστιμο 260.000 ευρώ σε γαλακτοβιομηχανία για παραβίαση των κανόνων ΠΟΠ στη φέτα
ΕΛΛΑΔΑ

Ο άγνωστος πόλεμος γύρω από τη φέτα

23 Σεπτεμβρίου, 2026

Tην ώρα που στην Ελλάδα εκφράζονται έντονοι προβληματισμοί για το μέλλον της φέτας λόγω των ζωονόσων ο " λευκός χρυσός"...

Banner
Banner
Banner

Eιδησεογραφική πύλη με θεματολογία ποικίλης ύλης από το Αγρίνιο και τη Δυτική Ελλάδα.
Η δύναμη του διαδικτύου, η αμεσότητα της είδησης και η ταχύτατη διάδοσή της, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της εποχής και το agriniosite.gr σας καλεί να συμπορευτείτε μαζί του.
Με αποκαλυπτικές ειδήσεις, ρεπορτάζ, έρευνα, συνεντεύξεις, αφιερώματα. πολιτισμός, αθλητισμός κ.α
Το agriniosite.gr στηρίζει την κοινωνία και ελέγχει την εξουσία. Είναι η Δύναμη σου…
Η Δύναμη της Ενημέρωσης!

Facebook X-twitter Youtube

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Web Design & Development

© 2025 AgrinioSite

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agriniosite.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
  • ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
    • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΤΑΞΙΔΙΑ
    • STYLE
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ

© 2023 AgrinioSite Web Design & Development by .