Quantcast

Εξωθεσμική η παρέμβαση της νέας Διευθύντριας της ΜΕΘ Αγρινίου, λέει η Διοίκηση-“Πριν ακόμη αναλάβει δημιούργησε κλίμα ανασφάλειας!”

Tην καθυστέρηση στη διαδικασία τοποθέτησής της καταγγέλλει με επιστολή της προς το βουλευτή της ΝΔ Μάριο Σαλμά η νέα Διευθύντρια της ΜΕΘ Αγρινίου Ευαγγελία Μιχαηλίδου. Στην επιστολή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “προ μηνών και έχοντας ήδη κριθεί βάσει προσόντων για τη θέση της Διευθύντριας άρχισα να ανησυχώ για τη τύχη της ΜΕΘ ανακαλύπτοντας οτι κατα τη διαδικασία κρίσης των προσόντων Διευθυντού ΜΕΘ οι 12 κλίνες που υπάρχουν από τον οργανισμό του νοσοκομείου έχουν γίνει 6 & οι ιατροί απο 4 απέμειναν 2 όπως και οτι η ΜΕΘ έπαυσε να λειτουργεί. Συγχρόνως παρότι είχε προκηρυχθεί ως άμεση προτεραιότητα η θέση του Διευθυντού ΜΕΘ αντιλήφθηκα μια καθυστέρηση στην όλη διαδικασία. Σε εκείνη τη φάση κινητοποιήθηκα, απευθύνθηκα προς την 6η ΥΠΕ, το Υπουργείο Υγείας και σε όσες Τοπικές Πολιτικές Αρχές, όλων των Κομμάτων, μπόρεσα να έρθω σε επικοινωνία.
Θεωρώ οτι η Δημόσια Υγεία είναι πάνω απο κομματικές, πολιτικές διαφορές και σκοπιμότητες, έτσι έπραξα αναλόγως. Απο κάποιους υπήρξε όντως ενδιαφέρον ,βεβαιώνοντας με οτι στη καλύτερη των περιπτώσεων θα αναλάμβανα τέλη Γενάρη, αρχές Φλεβάρη και απο άλλους ερωτήθηκα αν έχω επίγνωση που πάω να μπλέξω”.

Επιπροσθέτως αναφέρει  ότι οι κλίνες της ΜΕΘ στο οργανισμό του Νοσοκομείου Αγρινίου είναι 12, ενώ στην πράξη στη Νοσηλευτική Μονάδα ποτέ δε λειτούργησαν περισσότερα από έξι κρεβάτια “Σύμφωνα με τις ελάχιστες προδιαγραφές λειτουργίας των ΜΕΘ: Ο αριθμός των κλινών της πολυδύναμης ΜΕΘ ενός νοσοκομείου πρέπει κατ ελάχιστον να αντιστοιχεί στο 10% των οργανικών κλινών του ιδρύματος. Οι κλίνες αυτές ανάλογα με τον αριθμό τους και την χωροταξία του νοσοκομείου μπορούν να είναι κατανεμημένες σε ένα ή περισσότερα τμήματα. Από οικονομικής και λειτουργικής
άποψης αλλά και από την άποψη της εμπειρίας του προσωπικού, οι ΜΕΘ δε θα πρέπει να διαθέτουν λιγότερες από 8 κλίνες. Υπενθυμίζω οτι είχαμε 12 και η δικαιολογία οτι ποτέ δεν ήταν όλες εν λειτουργία δε σημαίνει οτι δε γίνεται και δε πρέπει να προστεθεί προσωπικό και υλικό για να προσφέρουμε στο έπακρο τις υπηρεσίες μας προς τους πολίτες”

Οι αναφορές αυτές της νέας Διευθύντριας της ΜΕΘ Αγρινίου  ενόχλησαν την διοίκηση η οποία απαντά ότι “η διευθύντρια της ΜΕΘ, χωρίς τυπικά να έχει καμία ιδιότητα ως γιατρός του νοσοκομείου διότι επίσημα ανέλαβε από σήμερα, Δευτέρα 2/1/2023, έσπευσε εξωθεσμικά χωρίς να έχει καμία ενημέρωση για τα ανωτέρω, να εκφράσει τις οποίες αγωνίες της διακινδυνεύοντας με αυτό τον τρόπο, να συμβάλλει στη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας στους πολίτες.

Η εκάστοτε διοίκηση έχει την ευθύνη για τη διευκόλυνση του ιατρικού έργου για την εξασφάλιση της ασφαλούς νοσηλείας των πολιτών όσο όμως σημαντικό είναι να μεριμνούμε για τα ανωτέρω, άλλο τόσο σημαντικό είναι να μην κινδυνολογούμε” καταλήγει στη σημερινή της ανακοίνωση η Διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.