Η Λευκάδα γέμισε χρώματα, χαμόγελα και αποκριάτικη μαγεία το Σαββατοκύριακο 1-2 Μαρτίου, με τις κορυφαίες εκδηλώσεις του Λευκαδίτικου Καρναβαλιού!
Την Κυριακή 2 Μαρτίου, η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση κατέκλυσε τους δρόμους της πόλης, σε μια διοργάνωση γεμάτη κέφι και δημιουργικότητα, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λευκάδας και ο Σύλλογος Καρναβαλιστών.
Νικητές του Καρναβαλιού 2025
Η Καρναβαλική Ράβδος απονεμήθηκε στους Gruppo Branelli για το εντυπωσιακό “Branelli Oscuri Freak Show”, που κατέκτησε και το 1ο Βραβείο Πεζών Αρμάτων!
2ο Βραβείο Πεζού Άρματος: Fabrica di Mascara – “Λευκάς, το μεγαλείο σου”
3ο Βραβείο Πεζού Άρματος: Σχολή Χορού ‘Χρυσούλα Κουνιάκη’ – “Πλέξε-Ράψε-Ξήλωσε”
Βραβευμένα Άρματα:
1ο Βραβείο: Καρναβαλική Ομάδα Σύβρου – “Ο Νερόμυλος του Σύβρου”
2ο Βραβείο: Καρναβαλική Ομάδα Γιώργου Μωραΐτη – “Mourlin-Rouge”
3ο Βραβείο: Καρναβαλική Ομάδα Σφακιωτών – “Μάγοι και Μάγισσες”
Η αποκριάτικη αυλαία έκλεισε εντυπωσιακά με τα “ΦΑΡΟΜΑΝΗΤΑ 2025” – μια βραδιά γεμάτη ρυθμό, μουσική και ατελείωτο γλέντι! Με τη συμμετοχή των καρναβαλιστών και του κόσμου, η Λευκάδα αποχαιρέτησε το Καρναβάλι με τον πιο λαμπερό τρόπο!





