ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ημέρα ιχθυοκαλλιέργειας στις 30 Νοεμβρίου στο Μεσολόγγι

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, προς τιμή της εορτής του ιεραποστόλου Αγ. Ανδρέα, αλιέα στο επάγγελμα, πολιούχου της Πάτρας και συμβόλου του Πανεπιστημίου Πατρών, τo νεοϊδρυθέν Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, εγκαινιάζει την λειτουργία του με Επιστημονική Ημερίδα και OpenDay με επισκέψεις (10:30-16:00) στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Μεσολόγγι.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Πατρών, η εκδήλωση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με αφορμή την ημερίδα του Τμήματος, σε συνδυασμό με ανάλογες δράσεις στην Ισπανία, όπου έχει ήδη καθιερωθεί η εορτή του Αγίου Ανδρέα ως «Ημέρα Υδατοκαλλιέργειας». Η διοργάνωση υλοποιείται με την υποστήριξη και συμμετοχή της ΕΛ.Ο.Π.Υ. (Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας).

Όλοι οι Τοπικοί Φορείς, τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και οι πολίτες που ενδιαφέρονται να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών στο Μεσολόγγι το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, παρακαλούνται όπως δηλώσουν την πρόθεση τους μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2019 (jtheo@upatras.gr,τηλ. 2631058438).

Υποστηρίζοντας ενεργά την αειφόρο ανάπτυξη των Μελών της, η µη κερδοσκοπική Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (EΛ.Ο.Π.Υ.) ιδρύθηκε το 2016 και αποτελείται σήμερα από 23 Μέλη, που έχουν μονάδες στην ελληνική επικράτεια. Αντιπροσωπεύοντας περίπου 80% της ελληνικής υδατοκαλλιέργειας, η ΕΛ.Ο.Π.Υ. παρέχει στα Μέλη της πολλαπλά οφέλη όσον αφορά στη συνεργασία, την υποστήριξη, την ανάπτυξη, την εκπαίδευση, την πρόοδο, την επίλυση προβλημάτων, την επικοινωνία µε τις αρχές και άλλα. Αποστολή της EΛ.Ο.Π.Υ. η εδραίωση της ελληνικής ταυτότητας και η ανάδειξη των αξιοσημείωτων χαρακτηριστικών και του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των φρέσκων ελληνικών ψαριών που αναπτύσσονται µε διαφανείς διαδικασίες στα ιχθυοτροφεία των Μελών, στην πεντακάθαρη, διάφανη ελληνική θάλασσα, σύμφωνα µε τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ρυθμίσεις απορρήτου
ΌνομαΕνεργοποιημένο
Technical Cookies
In order to use this website we use the following technically required cookies: wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_, wordpress_sec.
Μπισκότα
Χρησιμοποιούμε τα Cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία στο δικτυακό τόπο.
x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.