Καλή Ανάσταση – Με κατάνυξη και αισιοδοξία σε όλη την Ελλάδα (Εικόνες)

Με κατάνυξη και αισιοδοξία και φέτος ο εορτασμός της Ανάστασης σε όλη την Ελλάδα.

Ευχή όλων μας το φως της Ανάστασης να γεμίσει τις ζωές μας με Υγεία, Ελπίδα, Αισιοδοξία και Δικαιοσύνη.

Οι απανταχού Έλληνες γιορτάζουν φέτος ένα ξεχωριστό Πάσχα μαζί με τις οικογένειές τους και τους αγαπημένους τους απαλλαγμένοι από περιορισμούς και μέτρα που μας έφερε η εποχή της πανδημίας.

Το Πάσχα φέτος είναι μια χρυσή ευκαιρία για ακόμη μεγαλύτερη αλληλοκατανόηση, καταλλαγή, και δημιουργική πορεία. Για μια κοινωνία της αλληλεγγύης, της κατανόησης με περισσότερη φως και ελπίδα για το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας, του τόπου μας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

Στην Αθήνα έφτασε στις 20:30 του Μεγάλου Σαββάτου με ειδική πτήση της AEGEAN το Άγιο Φως, λίγες ώρες μετά την τελετή για τη αφή του στα Ιεροσόλυμα.

 

pasrw

Στη συνέχεια το Άγιο Φως μεταφέρθηκε από τον Εξαρχο του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτη Ραφαήλ στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου, όπου ήδη από νωρίς έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πιστοί.

bsfbsb

csgd
Παράλληλα με ειδικές πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express, το Άγιο Φως θα μεταφέρθηκε σε 16 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.

Έφτασε το Άγιο Φως στη Θεσσαλονίκη

Αεροσκάφος της Sky Express προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και το Άγιο Φως μετέφερε στη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθησε τελετή και το παρέλαβε ο αρχιμανδρίτης Συνέσιος εκπρόσωπος της μητρόπολης Κασσανδρείας. Στο αεροδρόμιο βρίσκονταν εκπρόσωποι των υπολοίπων μητροπόλεων και ιερείς οι οποίοι και θα το διανέμουν σε κάθε εκκλησία σε όλη την επικράτεια.

 

 

vda

dgaw

Στη Λάρισα έφτασε το Άγιο Φως λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης.

Το Άγιο Φως υποδέχθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος. Στην υποδοχή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της θρησκευτικής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της πόλης, όπως μεταδίδει το onlarissa.

 

 

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Καζαντζάκης η πτήση που μετέφερε το Άγιο Φως στην Κρήτη.

Στην τελετή υποδοχής ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος ευχήθηκε «Όλη η ζωή μας να γίνει μια αναστάσιμη γιορτή», σύμφωνα με το cretalive.

 

 

Γιάννενα: Έκαναν Ανάσταση πριν φτάσει στην Ελλάδα το Άγιο Φως

Η Ανάσταση σε ακριτικά χωριά στα Γιάννενα έγινε και φέτος νωρίτερα, λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα. Το Άγιο Φως δεν βρισκόταν στην Ελλάδα. Επειδή κάθε χρόνο, ένας ιερέας πρέπει να πηγαίνει από χωριό σε χωριό στο νομό, το ξεκίνημα γίνεται από το απόγευμα. Στη Δημόκορη Πωγωνίου, οι κάτοικοι του χωριού άκουσαν το «Χριστός Ανέστη» και μετά τις ευχές που αντάλλαξαν επέστρεψαν σπίτια τους, για να γιορτάσουν.

Οι παρακάτω εικόνες είναι από την Δημόκορη Πωγωνίου όπου η Ανάσταση έγινε στις 19:00 το απόγευμα. Ο ιερέας μετά από εκεί έπρεπε να πάει και στα υπόλοιπα χωριά της περιοχής για να στείλει το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου.

Παρουσία 17 ατόμων, ακούστηκε το Χριστός Ανέστη και οι κάτοικοι ευχήθηκαν και του χρόνου.

 

 

 

 

ieidisis.gr

Σχετικά Άρθρα

Επιδότηση συσκευών: Κουπόνι έως 50% στο Taxisnet

«Εξοικονομώ – Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»: Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων

Από σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, ξεκινούν αιτήσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις», συνολικού προϋπολογισμού 105,6 εκατ. ευρώ,...

Παράταση στην υποβολή δηλώσεων λόγω κορωνοϊού! Ποιους αφορά

Θεοχάρης: Εξετάζεται απαλλαγή προστίμου για όσες επιχειρήσεις δεν παραλάβουν POS ως τις 29 Φεβρουαρίου

Την απαλλαγή από το προβλεπόμενο πρόστιμο για όσες επιχειρήσεις (των 35 κλάδων) έχουν κάνει παραγγελία POS πριν τις 29 Φεβρουαρίου, δεν το έχουν παραλάβει...