Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο η δράση «Rebrain Greece» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κώστα Καραγκούνη.
Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαΐου, συγκέντρωσε χιλιάδες Έλληνες του Ηνωμένου Βασιλείου και γειτονικών χωρών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με 35 κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά εργασίας και αναζητούν εξειδικευμένα στελέχη.
Στόχος της δράσης «Rebrain Greece» είναι η ενίσχυση της προσπάθειας επαναπατρισμού Ελλήνων που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης, παρουσιάζοντας τις σημαντικές επαγγελματικές ευκαιρίες και τη νέα πραγματικότητα που έχει πλέον διαμορφωθεί στην ελληνική οικονομία και αγορά εργασίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, από τους 730.000 πολίτες που έφυγαν από τη χώρα τα τελευταία χρόνια, έχουν ήδη επιστρέψει 473.000, γεγονός που μεταφράζεται σε αναστροφή του brain drain κατά 64%.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κώστας Καραγκούνης δήλωσε:
«Το Rebrain Greece έχει γίνει πια θεσμός. Έβλεπα τους αριθμούς: μόνο σήμερα, πάνω από 2.300 Ελληνόπουλα, λαμπρά μυαλά, που θέλουν να γυρίσουν πίσω στη χώρα είναι εδώ και κάνουν συνεντεύξεις με 35 μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας μας. Αυτό ακριβώς κάνουμε: τη διασύνδεση του εσωτερικού με το εξωτερικό. Τα παιδιά που έχουν φύγει στα χρόνια της κρίσης κάνουμε τα πάντα για να γυρίσουν πίσω.
Νομίζω, είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους μεμψιμοιρούν στην Ελλάδα και προσπαθούν να παρουσιάσουν μία διαφορετική εικόνα για την αγορά εργασίας, αλλά και για τη χώρα συνολικά. Όταν τόσο επιτυχημένα, λαμπρά μυαλά, θέλουν να γυρίσουν πίσω στη χώρα, κάτι βλέπουν που, ίσως, κάποιοι στην αντιπολίτευση δεν θέλουν να το παραδεχτούν. Ότι η αγορά εργασίας έχει αλλάξει, η χώρα η ίδια έχει αλλάξει. Πλέον δίνει πολύ σημαντικές δουλειές, καλά αμειβόμενες δουλειές. Και, βεβαίως, μία καινούργια οικονομική πραγματικότητα, που έχουμε αφήσει πίσω από το 2019 και μετά.
Αυτός είναι ο στόχος και για την επόμενη τετραετία. Να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας, να αυξήσουμε περισσότερο τους μισθούς και να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.
Συγχαρητήρια, βεβαίως, στο Υπουργείο Εργασίας, στην Υπουργό την Νίκη την Κεραμέως, σε όλα τα στελέχη του Υπουργείου αλλά, βεβαίως, και σε όλους όσους έχουν συμβάλει γι’ αυτή την πρωτοβουλία, τις πολλές επιχειρήσεις που είναι σήμερα εδώ – πάνω από 35 – και που θα αξιολογήσουν σήμερα 11.500 βιογραφικά. Αυτό νομίζω τα λέει όλα».










