AgrinioSite
Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2026
  • ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
  • ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
    • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΤΑΞΙΔΙΑ
    • STYLE
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
AgrinioSite
  • ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
  • ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
    • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΤΑΞΙΔΙΑ
    • STYLE
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
No Result
View All Result
AgrinioSite
No Result
View All Result

Καταφθάνει η “Μήδεια” στην Αιτωλ/νία

11 Φεβρουαρίου, 2021
κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού : Τσουχτερό κρύο, χιόνια και βοριάδες
Share on FacebookShare on Twitter

Την εμφάνισή της ετοιμάζεται να κάνει η κακοκαιρία «Μήδεια». Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από το μεσημέρι του Σαββάτου (13-02-2021) από τα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία την Κυριακή (14-02-2021) θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:

– Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.

– Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο σταδιακά, της τάξης των 14-18 βαθμών Κελσίου, και ισχυρός παγετός.

– Πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι, τοπικά σε επίπεδο θύελλας στο Αιγαίο.

– Ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το Σάββατο (13-02-2021) το μεσημέρι στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και πρόσκαιρα στην Ήπειρο. Την Κυριακή (14-02-2021) οι πυκνές χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν, εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές, και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες, τα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και τα ορεινά της Πελοποννήσου.

Προς το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο. Από τη Δευτέρα (15-02-2021) οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν στα δυτικά και τα βόρεια, όμως θα συνεχιστούν κατά διαστήματα έντονες στα ανατολικά ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί από την Κυριακή (14-02-2021) στα βόρεια και από τη Δευτέρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής χώρας. Επιπλέον, σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, θα είναι κατά τόπους ολικός. Ο κατά τόπους ισχυρός παγετός θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Θυελλώδεις βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν από το Σάββατο (13-02-2021) το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο, που από την Κυριακή (14-02-2021) θα ενισχυθούν στα ανατολικά και θα φτάσουν στο βόρειο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Από τη Δευτέρα (15-02-2021) μέχρι την Τετάρτη (17-02-2021) θα πνέουν στο Αιγαίο άνεμοι εντάσεως τοπικά σε επίπεδο θύελλας 10 μποφόρ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

α. Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα την Ήπειρο από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (13-02-2021) μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής (14-02-2021).

β. Στη νότια Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες της Κυριακής (14-02-2021).

γ. Στα νησιά του Αιγαίου και πρόσκαιρα στην Κρήτη από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (14-02-2021) μέχρι αργά το απόγευμα.


Συστάσεις προς τους πολίτες απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της κακοκαιρίας που προβλέπεται από το μεσημέρι του Σαββάτου 13/2, από τα δυτικά και τα βόρεια, που βαθμιαία την Κυριακή 14/2 θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά:

1. Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.

2. Τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο σταδιακά, της τάξης των 14-18 βαθμών Κελσίου και τον ισχυρό παγετό.

3. Τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους, τοπικά σε επίπεδο θύελλας στο Αιγαίο.

4. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά:

1. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το Σάββατο, 13/2, το μεσημέρι στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κεντρική Στερεά και πρόσκαιρα στην Ήπειρο.

Την Κυριακή, 14/2, οι πυκνές χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές και την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, τις Σποράδες, τα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και τα ορεινά της Πελοποννήσου. Προς το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο.

Από τη Δευτέρα, 15/2, οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν στα δυτικά και τα βόρεια, όμως θα συνεχιστούν κατά διαστήματα έντονες στα ανατολικά ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

2. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί από την Κυριακή, 14/2, στα βόρεια και από τη Δευτέρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής χώρας. Επιπλέον, σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, θα είναι κατά τόπους ολικός. Ο κατά τόπους ισχυρός παγετός θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

3. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν από το Σάββατο, 13/2, το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο, που από την Κυριακή, 14/2, θα ενισχυθούν στα ανατολικά και θα φτάσουν στο βόρειο Αιγαίο τα 9 μποφόρ. Από τη Δευτέρα, 15/2, μέχρι την Τετάρτη, 17/2, θα πνέουν στο Αιγαίο άνεμοι έντασης τοπικά σε επίπεδο θύελλας 10 μποφόρ.

4. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

α. Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα την Ήπειρο από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου, 13/2, μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής, 14/2.

β. Στη νότια Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες της Κυριακής, 14/2.

γ. Στα νησιά του Αιγαίου και πρόσκαιρα την Κρήτη από τις πρωινές ώρες της Κυριακής, 14/2, μέχρι αργά το απόγευμα.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία, αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

– Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

– Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και τις δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

– Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

– Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

– Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

– Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.

– Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.

– Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.

– Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Αν μετακινούνται πεζή:

– Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.

– Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού).

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Σχετικά Άρθρα

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Δένδια στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αγρίνιου
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Δένδια στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αγρίνιου

6 Ιουλίου, 2026

Απροειδοποίητη ολιγόλεπτη επίσκεψη στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αγρινίου, πραγματοποίησε σήμερα, το πρωί, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο των...

Ο Αγρινιώτης Πρύτανης του ΕΚΠΑ Γεράσιμος Σιάσος, νέος Πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων – Ο νεότερος που έχει εκλεγεί!
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αγρινιώτης Πρύτανης του ΕΚΠΑ Γεράσιμος Σιάσος, νέος Πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων – Ο νεότερος που έχει εκλεγεί!

5 Ιουλίου, 2026

Ο νέος Πρόεδρος της Συνόδου είναι ο νεότερος Πρύτανης που έχει εκλεγεί στη Σύνοδο Πρυτάνεων και βρίσκεται στο τιμόνι του...

Προβληματίζουν τα φαινόμενα παραβατικότητας ανηλίκων: 1.353 συλλήψεις τον Σεπτέμβριο
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Μεσολόγγι: Ανήλικοι προκάλεσαν φθορές σε κοντέινερ σχολείου – Έξι συλλήψεις

5 Ιουλίου, 2026

Συνελήφθησαν, σήμερα τα ξημερώματα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Μεσολογγίου, τρεις ανήλικοι, ηλικίας 15, 14...

Αγρίνιο: Επεισοδιακή σύλληψη μεθυσμένου – Κινδύνευε ο 14χρονος γιος του
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Αγρίνιο: Επεισοδιακή σύλληψη μεθυσμένου – Κινδύνευε ο 14χρονος γιος του

5 Ιουλίου, 2026

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι βρισκόμενος στον αύλειο...

Ανατροπή στο φαράγγι Τρύφου: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον 40χρονο – Διόρθωση από την Πυροσβεστική
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Τραγωδία στο Ξηρόμερο: «Γλίστρησε, χτύπησε στο κεφάλι και χάθηκε» – Συγκλονίζουν οι συγγενείς του 39χρονου ορειβάτη (βιντεο)

5 Ιουλίου, 2026

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των συγγενών του 39χρονου ορειβάτη που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάβασης σε φαράγγι στο...

Αγρίνιο: Κεραυνός έπεσε σε κυπαρίσσι στο Παναιτώλιο και προκάλεσε φωτιά – Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής (ΦΩΤΟ)
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Αγρίνιο: Κεραυνός έπεσε σε κυπαρίσσι στο Παναιτώλιο και προκάλεσε φωτιά – Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής (ΦΩΤΟ)

4 Ιουλίου, 2026

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το απόγευμα της Παρασκευής, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε λιοστάσι στην περιοχή...

Αμφιλοχία: Τραυματίστηκε 7χρονος στην πλαζ – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αμφιλοχία: Τραυματίστηκε 7χρονος στην πλαζ – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

3 Ιουλίου, 2026

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Αμφιλοχίας για τον τραυματισμό ενός 7χρονου ημεδαπού λουόμενου στην ανατολική πλαζ...

Αγρίνιο: Στη φυλακή ο εμπρηστής της Παραβόλας – Η ποινή που του επέβαλε το δικαστήριο
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Αγρίνιο: Στη φυλακή ο εμπρηστής της Παραβόλας – Η ποινή που του επέβαλε το δικαστήριο

3 Ιουλίου, 2026

Στη φυλακή οδηγείται ο 50χρονος που κρίθηκε ένοχος για τους διαδοχικούς εμπρησμούς στην περιοχή της Παραβόλας Αγρινίου. Η τελευταία πυρκαγιά...

Banner
Banner
Banner

Eιδησεογραφική πύλη με θεματολογία ποικίλης ύλης από το Αγρίνιο και τη Δυτική Ελλάδα.
Η δύναμη του διαδικτύου, η αμεσότητα της είδησης και η ταχύτατη διάδοσή της, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της εποχής και το agriniosite.gr σας καλεί να συμπορευτείτε μαζί του.
Με αποκαλυπτικές ειδήσεις, ρεπορτάζ, έρευνα, συνεντεύξεις, αφιερώματα. πολιτισμός, αθλητισμός κ.α
Το agriniosite.gr στηρίζει την κοινωνία και ελέγχει την εξουσία. Είναι η Δύναμη σου…
Η Δύναμη της Ενημέρωσης!

Facebook X-twitter Youtube

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Web Design & Development

© 2025 AgrinioSite

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του agriniosite.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

No Result
View All Result
  • ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
  • ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΣΤΗΛΕΣ
    • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΤΑΞΙΔΙΑ
    • STYLE
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ

© 2023 AgrinioSite Web Design & Development by .