ΚΙΝΑΛ : Η Νίκη Κεραμέως έχει αποτύχει

Για συντριπτική ήττα της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ σχολιάζοντας την πρωτοφανή σε ποσοστά αποχή των εκπαιδευτικών από τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Σε ανακοίνωσή του ο τομέας Παιδείας του ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

Συντριπτική ήττα

«Συντριπτική υπήρξε η ήττα της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2020 με θέμα την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη Αιρετών των Υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών Η ίδια η Υπουργός ανέδειξε την ηλεκτρονική ψηφοφορία σε μείζον πολιτικό ζήτημα – ως μετωπική διαμάχη της με τους εκπαιδευτικούς.

Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ούτε το 10% των ανθρώπων της εκπαίδευσης δεν ανταποκρίθηκε στην επιλογή του ΥΠΑΙΘ, αν και ο κομματικός και κυβερνητικός μηχανισμός λειτούργησε στο έπακρον. Μια απόρριψη τέτοιας έκτασης δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο μέτρο του ΥΠΑΙΘ. Αφορά τη συνολική εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, μια πολιτική αποδόμησης της δημόσιας εκπαίδευσης, αυταρχισμού και αλαζονείας.  Η κ. Κεραμέως έχει αποτύχει!

Αφορά την πολιτική του νεοσυντηρητισμού, της αποδόμησης της δημόσιας εκπαίδευσης και του εξοβελισμού του διαλόγου από τις διεργασίες  διαμόρφωσης των δημόσιων πολιτικών για την εκπαίδευση. Αυτή η πολιτική αποτελεί το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της θητείας της κ. Κεραμέως. Η πολιτική και η μεθόδευση της  για τις εκλογές των αιρετών των εκπαιδευτικών εντάσσεται στη λογική  της αντιπαράθεσης με τους εκπαιδευτικούς.

Συνέχεια του κομματικού ελέγχου και της εποπτείας

Αποτελεί συνέχεια του κομματικού ελέγχου της Διοίκησης και της εποπτείας της εκπαίδευσης. Όχι μόνο γιατί συντηρεί τις απαράδεκτες πολιτικές του προκατόχου της Υπουργού των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Γαβρόγλου, αλλά επιστρέφει στο πιο σκοτεινό παρελθόν της Ν.Δ. Στο διορισμό των Διευθυντών Εκπαίδευσης, στον διορισμό των δυο Διευθυντών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και τον εξοβελισμό ή την υποβάθμιση των δυο αιρετών του εκπαιδευτικού κλάδου. Δηλαδή στον απόλυτο κομματισμό.

Συμπληρωματική στην αυτοπρόσωπη ψηφοφορία

Θεωρούμε ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία μπορεί να είναι εναλλακτική ή και συμπληρωματική στην αντίστοιχη με φυσική παρουσία ψηφοφορία, όπως εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Το Κίνημα Αλλαγής ως βασικός πολιτικός φορέας εκδημοκρατισμού και εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού μας συστήματος έχει συγκροτήσει το “Ψηφιακό Σχολείο” από το 2011 για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του σχολείου λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες, τις λειτουργίες και τους στόχους της εκπαίδευσης, αλλά δυστυχώς οι μετέπειτα κυβερνήσεις   υπονόμευσαν αυτή την προσπάθεια.

Είναι ανάγκη να διαμορφώσουμε συναινέσεις και συνθέσεις σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης. Δεν υπάρχει χώρος για πολιτικές με πρόσημο την αλαζονεία και τον αυταρχισμό. Για το καλό της εκπαίδευσης, για την πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας, για το μέλλον της πατρίδας μας».

Σχετικά Άρθρα

Απέσπασαν 12.000 ευρώ από 68χρονη «παρέχοντας» βοήθεια για το Market Pass

Απίστευτο επεισόδιο στον Πύργο: Αποπειράθηκε να σκοτώσει 14χρονη – Η οικογένειά της του επιτέθηκε με… σούβλα

Δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπινος νους το άγριο επεισόδιο που σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (23/07) στον Πύργο, ανάμεσα σε δύο οικογένειες...

Αποφασίζουν σήμερα οι επιστήμονες για τοπικά lockdown σε νησιά

Σαντορίνη: Σε lockdown οι κάτοικοι λόγω… υπερτουρισμού – «Έρχονται 17.000 επισκέπτες με κρουαζιερόπλοια»

«Βουλιάζει» η Σαντορίνη εξαιτίας του υπερτουρισμού και ιδίως από την έλευση χιλιάδων επισκεπτών καθημερινά με κρουαζιερόπλοια, με τους κατοίκους του νησιού να αγανακτούν λόγω της...

Τιμολόγια ρεύματος: Ποια η τιμή του πράσινου τον Μάιο

Τιμολόγια ρεύματος: Ιδιαίτερη προσοχή στην κατανάλωση – Θα επιδοτούνται μόνο οι 500 πρώτες κιλοβατώρες

Την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στην Ευρώπη είχε στις 20 Ιουλίου η Ελλάδα, ξεπερνώντας και τη Ρουμανία και την Ουγγαρία, ενώ είναι υπερδιπλάσια...

Έρημη πόλη το Αγρίνιο (φωτο)

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη

Στα βόρεια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και από τις μεσημβινές ώρες στις...

ΡΑΕ – Από το 2022 οι αλλαγές στις χρεώσεις των λογαριασμών ρεύματος

Hλεκτρικό ρεύμα: Συνεχίζεται το ράλι τιμών, τα σενάρια για την έκτακτη εισφορά και οι αντιδράσεις των βιομηχάνων

Συνεχίζεται το ράλι των τιμών της χονδρικής αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει το περιεχόμενο της έκτακτης εισφοράς στα κέρδη των εταιρειών...