Ολοκληρώνεται απόψε στη Βουλή η τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την οποία κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας και 9 ανεξάρτητοι βουλευτές.
Η τρίτη και τελευταία ημέρα συζήτησης θα ξεκινήσει στις 09:00 το πρωί με τοποθετήσεις βουλευτών και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Στη συνέχεια, θα πάρουν τον λόγο οι πολιτικοί αρχηγοί, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να κλείνει τη διαδικασία.
Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 9 το βράδυ μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος. Για να εγκριθεί η πρόταση δυσπιστίας, απαιτούνται 151 θετικές ψήφοι, διαφορετικά απορρίπτεται.
Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, αν η πρόταση απορριφθεί, δεν μπορεί να υποβληθεί νέα πριν από την πάροδο έξι μηνών, εκτός εάν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών.