Στην Άνω Χώρα διοργανώθηκε και φέτος με επιτυχία η γιορτή κάστανου και τσίπουρου όπου έγινε απόσταξη του τσίπουρου, ψήνονται κάστανα, σερβίρονται γλυκά (μπακλαβάδες, ραβανί, κουραμπιέδες,) γλυκά κουταλιού (κεράσι, κάστανο, καρύδι, κυδώνι), τοπικές πίτες και γίδα βραστή
Χάρη στην αφθονία του κάστανου και της παραγωγής παραδοσιακού τσίπουρου, κάθε χρόνο στην Άνω Χώρα αναβιώνεται με μεράκι και ενθουσιασμό η Γιορτή του Κάστανου και του Τσίπουρου, από τα παλιότερα και ομορφότερα έθιμα του χωριού.
Ο καστανόλογγος στήριζε την οικονομία του χωριού από τα χρόνια του Βυζαντίου. Έτσι, οι καστανιές καλλιεργούνται αιώνες τώρα στο χωριό, ενώ οι άγριες κοσμούν τις γύρω βουνοπλαγιές ανάμεσα στα έλατα. ‘Οσο για το παραδοσιακό τσίπουρο παράγεται από την απόσταξη της περίφημης “Μαλαγουζιάς”. Πρόκειται για την τοπική ποικιλία σταφυλιών που καλλιεργείται στα ορεινά Κράβαρα εδώ και αιώνες.
Η μεγάλη γιορτή λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο τρίτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου και κρατάει όλο το σαββατοκύριακο! Ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής στο χωριό επικρατεί οργασμός προετοιμασίας: τα καζάνια για την απόσταξη του τσίπουρου και οι φουφούδες για το ψήσιμο του γλυκού καρπού παίρνουν τις θέσεις τους στο ύπαιθρο. Το ξημέρωμα του Σαββάτου βρίσκει το χωριό αγκαλιασμένο από μυρωδιές. Το ίδιο απόγευμα οι νοικοκυρές του χωριού σερβίρουν λιχουδιές όπως τηγανίτες, πίτες, λουκουμάδες αλλά και παραδοσιακά μαγειρευτά φαγητά. Τα ποτήρια γεμίζουν από το “λουλά” όπου το αχνιστό, μερακλήδικο τσίπουρο ρέει άφθονο! Όλο το χωριό γίνεται μία μεγάλη παρέα, οι ντόπιοι σέρνουν τον χορό και ο αέρας μοσχοβολάει φρεσκοψημένο κάστανο. Το γλέντι έχει αρχίσει… και τα μάγια δεν λύνονται ωσότου ξημερώσει το πρωινό της Κυριακής!
https://www.facebook.com/spiridoulalykou/videos/908701675993959/
https://www.facebook.com/spiridoulalykou/videos/908706615993465/