Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά, με έντονο άρωμα Γαλλίας και Ελλάδα, έζησε το Βυζαντινό Μουσείο, με αφορμή την επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης.
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκε και η Χαρά Πολίτη, γνωστή στο Αγρίνιο για την ενεργή παρουσία της στον χώρο της γαλλικής γλώσσας και εκπαίδευσης, μέσα από το φροντιστήριο Γαλλικών που διατηρεί στην πόλη.
Η παρουσία της στη συγκεκριμένη εκδήλωση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η γαλλική γλώσσα και ο γαλλικός πολιτισμός αποτελούν βασικό κομμάτι της επαγγελματικής και εκπαιδευτικής της δραστηριότητας στο Αγρίνιο.
Η ίδια μοιράστηκε στιγμιότυπα από τη βραδιά, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες της προς τη Γαλλική Πρεσβεία και τη Γαλλίδα Πρέσβη Laurence Auer για τη φιλοξενία και την όμορφη συνάντηση.
Μια γέφυρα πολιτισμού Ελλάδας – Γαλλίας
Η εκδήλωση αποτέλεσε μια όμορφη αφορμή για να αναδειχθούν οι διαχρονικοί δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες, μέσα από τον πολιτισμό, την ιστορία και φυσικά τη γλώσσα.
Για ανθρώπους που υπηρετούν τη γαλλική εκπαίδευση στην περιφέρεια, όπως η Χαρά Πολίτη, τέτοιες παρουσίες έχουν ξεχωριστή σημασία. Η γαλλική γλώσσα δεν αποτελεί μόνο ένα εκπαιδευτικό αντικείμενο, αλλά ένα παράθυρο σε έναν ολόκληρο πολιτισμό, σε μια διαφορετική κουλτούρα και σε μια ευρύτερη ευρωπαϊκή πραγματικότητα.
Η παρουσία της Χαράς Πολίτη στη συγκεκριμένη βραδιά αποτελεί, με έναν συμβολικό τρόπο, μια μικρή αλλά ουσιαστική εκπροσώπηση του Αγρινίου σε έναν χώρο όπου συναντώνται ο γαλλικός και ο ελληνικός πολιτισμός.
Με επίκεντρο τη γνώση, τη γλώσσα και τον πολιτισμό, συνεχίζει να δίνει τη δική της συμβολή στην επαφή των νέων της περιοχής με τη Γαλλία και τη γαλλική κουλτούρα.
Μια όμορφη βραδιά που ανέδειξε τη δύναμη του πολιτισμού να ενώνει ανθρώπους, χώρες και διαφορετικές κουλτούρες.










