Μεσολόγγι: Κατάληψη της Γεωπονικής σχολής

Με αίτημα την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους απόφοιτους της Γεωπονικής του Πανεπιστημίου Πατρών που λειτουργεί στο Μεσολόγγι, οι φοιτητές προέβησαν σε κατάληψη της σχολής.

Το συγκεκριμένο αίτημα είναι μείζονος σημασίας αφενός για τους ίδιους τους φοιτητές και αφετέρου για τη βιωσιμότητα της σχολής.

Είναι προφανές ότι εάν δεν υπάρχουν επαγγελματικά δικαιώματα για τους αποφοίτους, τότε η σχολή δεν θα είναι ελκυστική για εισαγωγή νέων φοιτητών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των φοιτητών:

“Σήμερα 16/03/23 (σ.σ. χθες), αποφασίστηκε ομόφωνα, από τους φοιτητές όλων των τμημάτων Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα την Ι.Π. Μεσολογγίου, παρέμβαση με γενική κατάληψη του πανεπιστημιακού χώρου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για:

  • Την άρνηση των υπεύθυνων υπουργών και της κυβέρνησης να υποβάλλουν προς ψήφιση στην βουλή την αναγνώριση του πτυχίου και της Γεωπονικής Σχολής ως 5ετούς φοίτησης, με αποτέλεσμα ανύπαρκτα επαγγελματικά δικαιώματα.

 

Με αυτή την αφορμή, ο πανεπιστημιακός χώρος θα παραμείνει υπό κατάληψη, έως ότου ικανοποιηθούν τα παρακάτω αιτήματα:

  • Αναγνώριση του πτυχίου ως 5ετούς φοίτησης για όλα τα τμήματα της Γεωπονικής Σχολής
  • Αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους απόφοιτους των τμημάτων
  • Ένταξη των αποφοίτων στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Η διαμαρτυρία αυτή είναι το τελευταίο μέσο που διαθέτουμε μετά την αδιαφορία των αρμόδιων φορέων για το μέλλον των φοιτητριών και φοιτητών, την αδιαφορία για το μέλλον της Σχολής και της πόλης που μας φιλοξενεί.

Οι εκπρόσωποι των φοιτητών της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών”

 

 MessolonghiNews.gr 

Σχετικά Άρθρα

Επερωτήσεις Καρπέτα για την αξιοποίηση της λίμνης Πηνείου, το Περιφερειακό σχέδιο ανάπτυξης και τη διαδικασία εισαγωγής ατόμων στις ψυχιατρικές κλινικές κατόπιν εισαγγελικών εντολών

Καρπέτας/Κατάθεση Ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο για ένα ΕΣΥ για Όλους: Δημόσιο, Ποιοτικό και Προσβάσιμο

Η παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα ζητά την έκδοση ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο...

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: Ως τις 25/9 οι αιτήσεις για μη επιστρεπτέα επιχορήγηση από την Περιφέρεια

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου ζητά να παραιτηθούν από την Ομοσπονδία οι αποχωρησάντες από το ΔΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ  ΚΑΙ  ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ Στις 24-1-2024 το Δ.Σ. του Συλλόγου μας έστειλε στους αυτοδιαγραφέντες και αποχωρήσαντες από μέλη του, προσωπική...