Νέο βήμα για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Δυτική και Νότια Ελλάδα κάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ο υπουργός Σταύρος Παπασταύρου υπέγραψε απόφαση με την οποία γίνεται δεκτή η εισήγηση της ΕΔΕΥΕΠ για τη διεξαγωγή διαγωνισμού που αφορά άδειες αναζήτησης και επεξεργασίας σεισμικών δεδομένων μη αποκλειστικής χρήσης σε θαλάσσιες περιοχές.
Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια σύγχρονη βάση δισδιάστατων και τρισδιάστατων δεδομένων, ώστε οι περιοχές αυτές να γίνουν πιο ελκυστικές για εταιρείες υδρογονανθράκων και να μειωθεί το επενδυτικό ρίσκο.
Η κίνηση έρχεται σε μια περίοδο αυξημένου ενδιαφέροντος για την ελληνική αγορά, μετά και τις πρόσφατες ενεργειακές συμφωνίες με μεγάλους διεθνείς παίκτες, όπως η Chevron και η ExxonMobil.
Θα ακολουθήσει διεθνής δημόσια πρόσκληση από την ΕΔΕΥΕΠ, με προθεσμία 90 ημερών για την υποβολή προσφορών από τη δημοσίευσή της στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.









