Quantcast

Νίκος Παπαναστάσης: Διαχρονική κοροϊδία για το Κέντρο Υγείας Μύτικα

Με αφορμή τα πρόσφατα εγκαίνια-παρωδία του Κέντρου Υγείας Μύτικα, έργο που υλοποιούταν για… δεκατρία χρόνια, από σειρά διαφορετικών κυβερνήσεων, σε δήλωσή του, ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, καταγγέλλει τη διαχρονική κοροϊδία προς τον λαό της περιοχής, που είδε για ακόμη μία φορά ότι μετά και την τελευταία «τελετή», παρουσία εκπροσώπων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, το Κέντρο Υγείας έχει τραγικές ελλείψεις.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ο Νίκος Παπαναστάσης τονίζει:

«Έξι διαφορετικές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) “μπούκωναν” κάθε φορά προεκλογικά τους Μυτικιώτες και τους κάτοικους των γύρω χωριών με κάλπικες υποσχέσεις δήθεν αποπεράτωσης και δήθεν λειτουργίας. Αυτό είναι το έργο που “εγκαινιάστηκε”. Ένα έργο στο οποίο οι Μυτικιώτες και οι κάτοικοι των γύρω χωριών εναπόθεταν τις ελπίδες τους ή μάλλον την απελπισία τους, για απολαβή υπηρεσιών Υγείας, γι’ αυτούς, για τα παιδιά και τα εγγόνια τους, αντίστοιχες του 21ου αιώνας που διανύουμε. Τελικά οι ελπίδες τους αποδείχθηκαν για μια φορά ακόμη φρούδες.

Κι όμως, μετά από 13 χρόνια… κατασκευής του ΚΥ Μύτικα, όλοι αυτοί που συμμετείχαν στο τσάκισμα συνολικά του δημόσιου συστήματος Υγείας (μήπως υπάρχει από κάποιον αντίθετη άποψη;), όλοι αυτοί που έδωσαν και δίνουν μεθοδευμένα και καθημερινά τα “μπόνους” εκατομμυρίων, μέσω των ασφαλιστικών ταμείων, στους επιχειρηματίες Υγείας μετατρέποντας την Υγεία σε εμπόρευμα (ή μήπως εδώ διαφωνεί κάποιος;), όλος αυτός ο εσμός (δι’ αντιπροσώπων) συγκεντρώθηκε, συμμετείχε και φωτογραφήθηκε στα “εγκαίνια” του ΚΥ Μύτικα.

Την επόμενη μέρα όμως τα φώτα των τελετών έσβησαν. Οι κάτοικοι των χωριών του πρώην Δήμου Αλυζίας έμειναν με την απορία. Τελικά, τι ήταν αυτό που πανηγυρικά, με χαμόγελα και χειροκροτήματα, εγκαινίασαν ο δήμαρχος και οι βουλευτάδες; Τι ήταν αυτό το “νέο” που έμεινε στα χωριά τους για να τους βελτιώσει τη ζωή, να αισθανθούν μεγαλύτερη ασφάλεια;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό βρίσκεται στην πάγια κυβερνητική πολιτική υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, συνολικά του ΕΣΥ, των νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας, των άλλων ΚΥ της περιοχής, άρα και του ΚΥ Μύτικα.

Βρίσκεται σ’ έναν ατέλειωτο κατάλογο συγκεκριμένων ζωτικών ελλείψεων στο ΚΥ Μύτικα (είναι σε γνώση όλων των συμμετεχόντων στα εγκαίνια), που όσο κι αν το υπάρχον σήμερα νοσηλευτικό προσωπικό υπερβάλλει πραγματικά εαυτόν, αυτό το “Κέντρο Υγείας” σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο την αποστολή του.

Η απάντηση τέλος βρίσκεται στο σπανίως ευρισκόμενο σε λειτουργία υπάρχον ασθενοφόρο του ΚΥ Μύτικα (δωρεά επιχειρηματία), στη σπάνια παρουσία έστω και ενός οδηγού, στην αδυναμία εκτέλεσης ακόμη και απλών μικροβιολογικών εξετάσεων παρότι υπάρχει χειριστής τέτοιου μηχανήματος, χωρίς να υπάρχει όμως το μηχάνημα, στην απόλυτη αδυναμία ακτινοδιαγνωστικών εξετάσεων, στην παντελή απουσία βασικών ειδικοτήτων καρδιολόγου, παιδιάτρου, γυναικολόγου κλπ., που πραγματικά θα έσωζαν ζωές, στην εφημερία στο ΚΥ Μύτικα γιατρού άλλου νησιού (Καστός) και η λίστα που περιγράφει τα χάλια του “εγκαινιασμένου» ΚΥ Μύτικα τελειωμό δεν έχει.

Αυτά εγκαινίασαν οι κ.κ. βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τα θερμά χειροκροτήματα του κ. δημάρχου (δυστυχώς ιατρού του ΕΣΥ).

Το ΚΚΕ προφανώς ούτε συμμετείχε ούτε και θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις που αποτελούν μνημεία ντροπής, υποκρισίας και εξαπάτησης του λαού. Θα συνεχίσει όπως μέχρι σήμερα, να αποκαλύπτει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις συρρίκνωσης και απαξίωσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, της ενίσχυσης με επιχορηγήσεις από την κυβέρνηση, τα υπουργεία και τις τράπεζες του αντίστοιχου ιδιωτικού τομέα Υγείας που μετατρέπει την Υγεία σε εμπόρευμα. Θα συνεχίσει αταλάντευτα να διεκδικεί απολύτως δωρεάν παροχές Υγείας, αντάξιες των επιστημονικών και τεχνολογικών εξελίξεων του 21ου αιώνα.

Απευθύνουμε κάλεσμα σ’ όλους τους κατοίκους της περιοχής, ας μη συμφωνούν σε όλα μαζί μας, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, για να γίνει η δικαιολογημένη αγανάκτησή τους δύναμη πάλης και σύγκρουσης με όσους αντιπαλεύουν τα λαϊκά συμφέροντα, για να γίνει δύναμη ανατροπής και νίκης».

Εκ μέρους «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Δημήτρης Κομπλίτσης, ο δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου σχολίασε ότι «η κοροϊδία έχει και τα όριά της», αφού «οι ελλείψεις του ΚΥ είναι τεράστιες σε υλικοτεχνική υποδομή και υποστελεχωμένο από προσωπικό. Έχει μόνο έναν μόνιμο γιατρό, δύο νοσηλεύτριες και μία επικουρική μικροβιολόγο. Έχει ένα μόνο ασθενοφόρο και από τις έξι θέσεις οδηγών του που προβλέπονται, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας με αποτέλεσμα να παραμένει ακινητοποιημένο!»

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.