ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Οι αμπελώνες της Πελοποννήσου σε μια οινογνωσία στην Πάτρα

Το Σάββατο 12/10/2019, 18.30-21.30, στην αίθουσα του ξενοδοχείου Astir Hotel Patras, στην Πάτρα, ξεκινά η πρώτη οινογνωσία της σεζόν για το Patras Wine Club, με τον Κώστα Προβατά, έναν από τους λίγους έλληνες ειδικούς του κρασιού που κατέχει τον τίτλο Dip WSET.

Θα παρουσιαστούν τα βασικά βήματα οινογνωσίας, δοκιμάζοντας 11 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα από την Αχαΐα και την Πελοπόννησο. Το κοινό θα μυηθεί σε όρους όπως οξύτητα, γεύση, επίγευση, διάρκεια, αρώματα, τανίνες, ξηρότητα κ.α. καθώς και πώς να τα αναγνωρίζει και να τα αξιολογεί σε ένα κρασί.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την πρώτη από τις 10 που έχουν προγραμματιστεί για την σεζόν 2019-2020.  Με μια οινογνωσία κάθε μήνα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει τον κόσμο του κρασιού, υπό την καθοδήγηση ενός ειδικού.  Σε επόμενες οινογνωσίες  θα παρευρεθούν και ιστορικά πρόσωπα της οινοποιίας στην Ελλάδα όπως ο Γιώργος Σκούρας και ο Στέλιος Μπουτάρης. Την διοργάνωση των εκδηλώσεων έχει αναλάβει η εταιρία Kdigital Advertising – www.kdigital.gr .

Τις φιάλες για την εκδήλωση παραχωρούν τα οινοποιεία: Οινοποιείο Ρούβαλη, Αχαιών Οινοποιητική, Κτήμα Δρυόπη, Οινοποιείο Λαφαζάνη, Κτήμα Μερκούρη, Κτήμα Οινοτρόπαι, Οινοποιία Μποσινάκη, Αμπελώνες Rira, Κτήμα Παλυβού και Οινοποιείο Τετράμυθος.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ρυθμίσεις απορρήτου
ΌνομαΕνεργοποιημένο
Technical Cookies
In order to use this website we use the following technically required cookies: wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_, wordpress_sec.
Μπισκότα
Χρησιμοποιούμε τα Cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία στο δικτυακό τόπο.
x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.