Quantcast

Ολοκληρωμένη υποστήριξη για τις Δηλώσεις Παράδοσης Γάλακτος

Η Ένωση Αγρινίου στο πλευρό του κτηνοτρόφου και για την υποβολή των Τριμηνιαίων Δηλώσεων για το γάλα. Προσοχή: σε περίπτωση που δεν υποβληθούν οι δηλώσεις προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα. – Αναλυτικές οδηγίες εγγραφής & δημιουργίας λογαριασμού στην εφαρμογή «ΑΡΤΕΜΙΣ».

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 λήγει η προθεσμία που έχουν στη διάθεσή τους οι παραγωγοί προκειμένου να υποβάλλουν στην εφαρμογή ΑΡΤΕΜΙΣ, τις Τριμηνιαίες Δηλώσεις Παραδόσεων Γάλακτος υπό τη μορφή μίας συγκεντρωτικής, αναλυτικής κατάστασης των παραδόσεων που πραγματοποιούν ανά μήνα σε διάστημα τριών μηνών, μαζί με την αξία τους, για κάθε είδος γάλακτος χωριστά για το τελευταίο τρίμηνο του 2019 (Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος).
Υπενθυμίζεται ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να εισέρχονται στη σχετική εφαρμογή ΑΡΤΕΜΙΣ (ΕΔΩ) χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης του TaxisNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Προσοχή στην τήρηση των διατάξεων της ΚΥΑ 838/51008 (ΦΕΚ 964 Β/21-03-2019) άρθρο 6, δεδομένου ότι η μη τήρησή τους έχει ως αποτέλεσμα αυστηρές διοικητικές κυρώσεις, καθώς εάν διαπιστωθεί:
⇒ η μη έγκαιρη υποβολή της Τριμηνιαίας Δήλωσης Παραδόσεων γάλακτος από τους παραγωγούς, επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ συν το 2,5% της αξίας των ετήσιων παραδόσεων γάλακτος
⇒ η μη ακριβής Τριμηνιαία Δήλωση Παραδόσεων γάλακτος από τους παραγωγούς, επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ συν το 2,5% της αξίας των ετήσιων παραδόσεων γάλακτος
⇒ η μη υποβολή της Τριμηνιαίας Δήλωσης Παραδόσεων Γάλακτος για διάστημα άνω του εξαμήνου, επιβάλλεται πρόστιμο 1.500 ευρώ συν το 2,5% της αξίας των ετήσιων παραδόσεων γάλακτος
⇒ η διόρθωση της Τριμηνιαίας Δήλωσης Παραδόσεων Γάλακτος μετά την προβλεπόμενη καταληκτική προθεσμία υποβολής της, επιβάλλεται το 20% του αντίστοιχου προστίμου που προβλέπεται στην περίπτωση μη ακριβούς Τριμηνιαίας Δήλωσης Παραδόσεων.
Η Ένωση Αγρινίου, στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων υπηρεσιών που παρέχει στους παραγωγούς για κάθε τους ανάγκη, αναλαμβάνει και σε αυτή την περίπτωση την πλήρη υποστήριξη, ώστε να αποφευχθούν καταστάσεις που θα έχουν επιπτώσεις στο εισόδημα των κτηνοτρόφων.
Για περισσότερες πληροφορίες και για κάθε τεχνική υποστήριξη, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Υποστήριξης Αγροτών της Ένωσης Αγρινίου, στην Παπαϊωάννου 23. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641.0.69013-69034.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ «ΑΡΤΕΜΙΣ»
Γενικά
Η ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων γάλακτος και κρέατος πραγματοποιείται μέσα από το λογισμικό ‘Άρτεμις’ του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην ΕΛΟΓΑΚ). Μια επιχείρηση, για να υποβάλει ηλεκτρονικά στοιχεία, μέσω της εφαρμογής Άρτεμις, πρέπει να διαθέτει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή με σύνδεση στο Διαδίκτυο και για μεγαλύτερη διευκόλυνσή της και το λογισμικό Microsoft Excel ή Open Office Calculator. Υπάρχουν δηλαδή δύο τρόποι υποβολής των στοιχείων, ο πρώτος καταχωρώντας τις εγγραφές μία μία, χρησιμοποιώντας την ανάλογη online φόρμα και ο δεύτερος υποβάλλοντας ένα αρχείο Excel ή Open Office με κατάλληλη γραμμογράφηση (μορφή) το οποίο περιέχει τις εγγραφές.
Το λογισμικό Άρτεμις ελέγχει τα δεδομένα που εισάγονται στο σύστημα και προειδοποιεί τον χρήστη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις που πιθανόν να υπάρχουν κατά την υποβολή των στοιχείων. Επίσης, μέσα από το λογισμικό μπορεί ο χρήστης να ενημερωθεί για το ιστορικό των υποβολών του, να τα εκτυπώσει αλλά και να υποβάλλει αίτημα τροποποίησης. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει προσωρινά τα στοιχεία, να κάνει διορθώσεις και να επανέρχεται άλλη στιγμή για την οριστική υποβολή. Κατά την οριστική υποβολή, τα δεδομένα αποθηκεύονται οριστικά παίρνοντας ηλεκτρονικό πρωτόκολλο το οποίο ο χρήστης δύναται να εκτυπώσει.
Διαδικασία Πιστοποίησης – Δημιουργία Λογαριασμού Χρήστη
Για να αποκτήσει μια επιχείρηση λογαριασμό χρήστη στο σύστημα Άρτεμις ώστε να μπορεί να υποβάλει στοιχεία θα πρέπει: · να χρησιμοποιήσει τον ΑΦΜ της επιχείρησης · να γνωρίζει τον Κωδικό ΕΛΓΟ (ΕΛΟΓΑΚ) της επιχείρησης · να έχει ένα λογαριασμό ηλ. Ταχυδρομείου (email address) · να έχει ένα τηλέφωνο επικοινωνίας · να επιλέξει ένα όνομα χρήστη (username) · να επιλέξει ένα ισχυρό κωδικό εισόδου (password)
Ο χρήστης της εφαρμογής μπορεί να μπει στην εξής ιστοσελίδα για να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή: http://srv-web.elogak.gr/Artemis/
Εκεί πρέπει να πατήσει την επιλογή ‘Για να κάνετε εγγραφή για ηλεκτρονική υποβολή στοιχείων γάλακτος κάνετε κλικ εδώ’ Πατώντας τον σύνδεσμο θα ανοίξει νέο παράθυρο που δίνει στον χρήστη πληροφορίες για την εγγραφή του σε 4 διακριτά βήματα.
Στο 1 ο βήμα δίνονται οδηγίες για την εγγραφή και δημιουργία λογαριασμού Άρτεμις. Πατώντας «Επόμενο» πηγαίνει στο Βήμα 2 από 4 στην Επαλήθευση Στοιχείων επιχείρησης/βιομηχανίας. Εδώ θα εμφανιστεί η οθόνη Εισαγωγής στοιχείων για την επαλήθευση κ πιστοποίηση του χρήστη. Σ’ αυτήν την οθόνη ο χρήστης θα πρέπει να εισάγει το ΑΦΜ και τον κωδικό επιχείρησης ΕΛΓΟ που έχει. (Όλοι οι έμποροι-επιχειρήσεις γάλακτος θα πρέπει ήδη να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΕΛΓΟ (πρώην ΕΛΟΓΑΚ) και να γνωρίζουν τον αριθμό μητρώου (κωδικό) τους.
Αν κάποιος δεν είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο θα πρέπει να επικοινωνήσει με το τμήμα Μητρώου στο τηλέφωνο 2319 991110 Αφού βάλει το ΑΦΜ και τον Κωδικό επιχείρησης ΕΛΓΟ θα πρέπει να πατήσει το πλήκτρο Επαλήθευση Στοιχείων στο κάτω μέρος της οθόνης ώστε να πιστοποιηθεί η επιχείρηση. Όσοι χρήστες δεν γνωρίζουν τον κωδικό ΕΛΓΟ της επιχείρησής τους θα πρέπει να απευθυνθούν στο τμήμα Μητρώου (τηλ. 2319 991110).
Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν οι χρήστες στους οποίους υπάρχει πρόβλημα με την ταυτοποίηση των στοιχείων. Μετά την επαλήθευση των στοιχείων ακολουθεί το βήμα 3 από 4 όπου παρουσιάζεται η οθόνη για τη δημιουργία του λογαριασμού. Στο πάνω πεδίο ‘θα συμπληρωθεί αυτόματα η επωνυμία για το δηλωθέν ΑΦΜ. Αν δεν είναι το σωστό, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα Μητρώου.
Στο επόμενο πεδίο ‘Όνομα Λογαριασμού’ (username) δίνεται η δυνατότητα ο χρήστης να επιλέξει ένα όνομα με λατινικούς χαρακτήρες και νούμερα. Κατόπιν θα πρέπει να εισάγει το επίσημο τηλέφωνο επικοινωνίας της επιχείρησης και το επίσημο email. Το τελευταίο θα χρησιμοποιηθεί για την ταυτοποίηση της επιχείρησης και την αποστολή του κωδικού πρόσβασης (password) μίας χρήσης.
Στο επόμενο πεδίο, αν δεν υπάρχει, θα πρέπει να συμπληρωθεί η ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας της επιχείρησης. Τέλος, ο χρήστης θα πρέπει να πατήσει το κουμπί ‘Δημιουργία Λογαριασμού’ . Το σύστημα θα ενημερώσει τον χρήστη ότι ο λογαριασμός έχει δημιουργηθεί επιτυχώς και θα τον παραπέμψει στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) που δήλωσε ώστε να πάρει νέες οδηγίες. Το σύστημα θα έχει αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα (email) με τα στοιχεία του λογαριασμού και έναν κωδικό πρόσβασης (password) τον οποίο θα χρησιμοποιήσει ο χρήστης την πρώτη φορά εισόδου του στο σύστημα μαζί με το όνομα του λογαριασμού και τον κωδικό επιχείρησης ΕΛΓΟ.
Το σύστημα θα του ζητήσει να δημιουργήσει ένα νέο κωδικό πρόσβασης (password) ο οποίος θα είναι μόνιμος και θα γνωρίζει μόνο ο χρήστης. Τον κωδικό πρόσβασης θα μπορεί να τον αλλάζει ο χρήστης όταν επιθυμεί μέσα από την εφαρμογή.
Εύρεση Οδηγιών Υποβολής Στοιχείων Γάλακτος
Μετά την ορθή πιστοποίηση του χρήστη και εισαγωγή του στην εφαρμογή, θα μπορεί να κατεβάσει τα εγχειρίδια χρήσης υποβολής ισοζυγίων, εισκομίσεων και εισαγωγών πρώτων υλών γάλακτος πηγαίνοντας στο μενού Σύστημα-Έγγραφα. Εκεί θα μπορεί να ανακτήσει και να αποθηκεύσει τοπικά στον υπολογιστή του τα αρχεία των εγχειριδίων χρήσης.
Για περισσότερες πληροφορίες και για κάθε τεχνική υποστήριξη, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Υποστήριξης Αγροτών της Ένωσης Αγρινίου, στην Παπαϊωάννου 23. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641.0.69013-69034.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.