Ο Ατρόμητος επικράτησε με 1-0 του Παναιτωλικού για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με τον Ουάρντα να ξεχωρίζει και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του. Οι Περιστεριώτες, με τον Αιγύπτιο επιθετικό σε εξαιρετική μέρα, ανέβηκαν στην 7η θέση των playoffs για τις θέσεις 5-8 με 28 βαθμούς, ενώ ο Παναιτωλικός έμεινε στους 26 και υποχώρησε στην 9η θέση.
Η ομάδα του Γκαρσία μπήκε πιο δυνατά στο ματς κόντρα στον Παναιτωλικό, ο οποίος σιγά σιγά έβρισκε τα πατήματά του. Το πλάνο του Ουρουγουανού τεχνικού με τους Καραμάνη, Ουεντραόγκο και Τσιγγάρα στα χαφ φαινόταν να βγαίνει, δημιουργώντας υπεραριθμία στο κέντρο, με την ομάδα του Πετράκη να προσπαθεί να παίξει κατά κύριο λόγο από τα πλάγια, χωρίς όμως να έχει αποτέλεσμα.
Στο δεύτερο μέρος, ο Ατρόμητος συνέχισε να ασκεί πίεση και μετά την αποβολή του Παντελάκη, αποκτώντας πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού. Οι Περιστεριώτες εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική υπεροχή, δημιουργώντας ευκαιρίες τόσο από τα άκρα όσο και από το κέντρο, με τον Ουάρντα να είναι ιδιαίτερα ενεργητικός και να καθοδηγεί τις επιθέσεις της ομάδας του. Η κυριαρχία του Ατρόμητου ήταν εμφανής και έδειχνε ότι μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αν ο Τσάβες δεν βρισκόταν σε εξαιρετική φόρμα κάτω από τα δοκάρια του Παναιτωλικού.
Πίεση απο τα πρώτα λεπτά
Ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 3ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Σιέλης γύρισε την μπάλα στον Τσάβες, ο οποίος έκανε λάθος υπολογισμό, με τον Μπάκου να επιχειρεί την προβολή, όμως ο Αργεντινός τερματοφύλακας του Παναιτωλικού μπλόκαρε.
Στο 18’, ο Μπουζούκης πίεσε τον Χουτεσιώτη σε μια προσπάθεια να κλέψει την κατοχή, αλλά ο γκολκίπερ του Ατρομήτου αντέδρασε έγκαιρα και μπλόκαρε την μπάλα, αποτρέποντας τον κίνδυνο.
Προβάδισμα με Ουάρντα
Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 31’, όταν ο Αθανασίου επιχείρησε διαγώνιο σουτ, όμως η μπάλα χτύπησε σε σώματα αμυντικών του Παναιτωλικού. Οι παίκτες του Ατρομήτου διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Σιέλη, με τη φάση να εξετάζεται από τον VAR. Ο Παπαπέτρου κάλεσε τον διαιτητή Κατσικογιάννη να δει το ριπλέι και, μετά από έλεγχο, καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Ατρομήτου στο 35’.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ουάρντα, ο οποίος ήταν εύστοχος, δίνοντας προβάδισμα στους Περιστεριώτες.
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Μαΐντεβατς έκανε ωραία ενέργεια και σήκωσε την μπάλα, όμως ο Ρόα δεν κατάφερε να κάνει καλή επαφή, σπαταλώντας μια σημαντική ευκαιρία.
Με αυτό το 1-0 υπέρ του Ατρομήτου, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.
Πιο δυνατά οι φιλοξενούμενοι, κόκκινη στον Παντελάκη
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ατρόμητος προσπάθησε να πιέσει για να καθαρίσει το ματς ενω ο Παναιτωλικός ήθελε να βρει τρόπο να φέρει το ματς στα ίσια.
Στο 54ο λεπτό, ο Αθανασίου έβγαλε μια εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά, με τον Μπάκου να εκτελεί με μία επαφή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, ο βοηθός διαιτητή σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. Στο 57ο λεπτό, ο Αθανασίου σούταρε από διαγώνια θέση εντός περιοχής, με την μπάλα να περνάει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Στο 59ο λεπτό, ο Παντελάκης του Παναιτωλικού έκανε φάουλ στον Μπάκου σε εξαιρετική θέση για τον Ατρόμητο και αντίκρισε την κίτρινη κάρτα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο διαιτητής του αγώνα έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Παντελάκη για το σκληρό φάουλ, αφήνοντας την ομάδα του Παναιτωλικού με 10 παίκτες.
Στο 71ο λεπτό, ο Ατρόμητος δημιούργησε μια μεγάλη στιγμή, όταν ο Αθανασίου έβγαλε άλλη μία εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά. Ο Ουάρντα, σε κίνηση, έπιασε το σουτ, αλλά ο Τσάβες πραγματοποίησε μια δύσκολη απόκρουση.
Ο Παναιτωλικός, προσπαθώντας να πιέσει και να βρει τον δρόμο προς το γκολ, έκανε δύο αλλαγές, ρίχνοντας τους Λομόνακο και Τετέι στο παιχνίδι, στις θέσεις των Πέρες και Μαϊντέβατς. Ο Τετέι πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναιτωλικού, με την ομάδα του Πετράκη να προσπαθεί να ενισχύσει την επίθεση της με όλα της τα όπλα.
Δυο «όχι» από τον Τσάβες
Ο Ατρόμητος έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Στο 84ο λεπτό, ο Τζοβάρας βρέθηκε σε τετ α τετ με τον Τσάβες, αλλά ο Αργεντινός τερματοφύλακας του Παναιτωλικού ήταν εκεί για να τον νικήσει με εξαιρετική απόκρουση. Στην αμέσως επόμενη φάση, στο 85′, ο Τζοβάρας προσπάθησε ξανά, αλλά ο Τσάβες απέκρουσε και πάλι το σουτ του

Ο τεχνικός του Παναιτωλικού, Γιάννης Πετράκης μετά την ήττα από τον Ατρόμητο στάθηκε στην κακή εικόνα της ομάδας του τονίζοντας: «Δεν είχαμε την φρεσκάδα και την ωριμότητα»
Συγκεκριμένα δήλωσε:
«Νομίζω ότι πρέπει να δούμε με ηρεμία την αιτία που δεν ανταποκριθήκαμε σήμερα. Δεν ήμασταν με την ετοιμότητα, στην κατάσταση που έπρεπε. Κέρδισε δίκαια ο Ατρόμητος. Παρότι στο πρώτο μέρος είχαν τον έλεγχο δεν βρήκαν την φάση. Ούτε εμείς είχαμε βέβαια. Η φάση του πέναλτι και η αποβολή έπαιξαν το ρόλο τους. Δεν ακυρώνεται η προσπάθεια. Με ηρεμία να δούμε τι έφταιξε και να βελτιώσουμε την εικόνα μας.
Είναι πέντε παιχνίδια και έχουμε δείξει ότι μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα. Αυτό είναι ο οδηγός μας. Δεν καθορίζει τη στάση μας ένα ματς. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η εικόνα του αντιπάλου, ήταν agressive, μας πίεσε καλά. Δεν είχαμε την φρεσκάδα και την ωριμότητα. Έχουμε δρόμο ακόμα, είναι πέντε ματς. Θα τα δώσουμε όλα για να μπούμε στο δεύτερο γκρουπ. Πιστεύω ότι μπορούμε».
monobala.gr