Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και σημαντικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στο Αγρίνιο, ενόψει της αναμέτρησης Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League.
Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 21:00 στο γήπεδο του Παναιτωλικού, με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας να έχει εκδώσει αποφάσεις για τη λήψη μέτρων τόσο για την κυκλοφορία όσο και για την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 17:00
Σύμφωνα με την απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, από τις 17:00 έως τις 23:59 της Κυριακής απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων σε συγκεκριμένα σημεία γύρω από το γήπεδο.
Η απαγόρευση αφορά τις οδούς Δ. Σταΐκου, στο τμήμα από την Προυσιωτίσσης έως την Ι. Ρίτσου, Νικηταρά, Προυσιωτίσσης σε όλο το μήκος της, Βλαχοπούλου από Καψάλη έως Ιπποκράτους, την Πλατεία Παναιτωλικού, καθώς και τον χώρο στη διασταύρωση των οδών Βλοχού και Αχελώου.
Παράλληλα, από τις 18:00 έως τις 23:59 θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις παραπάνω οδούς, σε όλο το μήκος της Αχελώου, καθώς και στην Καζαντζάκη, με κατεύθυνση από Διαμαντή προς Αχελώου.
Η Αστυνομία επισημαίνει ότι τα χρονικά διαστήματα των μέτρων μπορούν να παραταθούν ή να μειωθούν, ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες και τις αποφάσεις του επικεφαλής των μέτρων τροχαίας.
Έως 5.933 εισιτήρια για τους φιλάθλους του Παναιτωλικού
Για την αναμέτρηση έχει καθοριστεί ότι η ΠΑΕ Παναιτωλικός μπορεί να εκδώσει έως 5.933 εισιτήρια, συμπεριλαμβανομένων προσκλήσεων και εισιτηρίων διαρκείας που έχουν ήδη εκδοθεί.
Οι φίλαθλοι του Παναιτωλικού καλούνται να προσέλθουν μεμονωμένα και κατά κύριο λόγο πεζοί, χρησιμοποιώντας τις θύρες που αντιστοιχούν στα εισιτήριά τους.
Οι θύρες που θα λειτουργήσουν είναι οι 1, VIP, 2, 3, 4, 5, 6 και 8, ενώ η 4α θα παραμείνει κλειστή. Η θύρα 7 θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως θύρα εξόδου μετά τη λήξη του αγώνα.
Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 19:00.
Χωρίς οργανωμένη παρουσία φιλάθλων του ΠΑΟΚ
Με βάση την απόφαση που έχει ληφθεί, δεν θα παραχωρηθεί κερκίδα ή θύρα ούτε θα διατεθούν εισιτήρια στους φιλάθλους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Παράλληλα, έχει απαγορευθεί η οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων του ΠΑΟΚ για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, για λόγους που, σύμφωνα με την απόφαση, αφορούν τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Για τα μέλη της διοίκησης και τους παράγοντες της φιλοξενούμενης ομάδας προβλέπεται φιλοξενία σε χώρους VIP και στο μπουθ, κατόπιν συνεννόησης των δύο ΠΑΕ, με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.
Αυστηροί έλεγχοι στις εισόδους
Προβλέπονται δύο ζώνες αυστηρού προελέγχου περιμετρικά του γηπέδου, με στόχο να αποτραπεί η μεταφορά απαγορευμένων ή επικίνδυνων αντικειμένων.
Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα που δεν διαθέτουν εισιτήριο, ενώ θα αποκλείονται επίσης όσοι βρίσκονται σε εμφανή κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.
Παράλληλα, προβλέπονται έλεγχοι ασφαλείας κατά την προσέλευση των θεατών. Σε περίπτωση άρνησης του προβλεπόμενου ελέγχου, μπορεί να απαγορευθεί η είσοδος στην αθλητική εγκατάσταση.
74 άτομα security και ασθενοφόρο στο γήπεδο
Η ΠΑΕ Παναιτωλικός καλείται να διαθέσει 74 άτομα ιδιωτικού προσωπικού ασφαλείας, ειδικά πιστοποιημένα για τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας, τα οποία θα βρίσκονται στο γήπεδο από τις 18:00.
Παράλληλα, προβλέπεται η παρουσία ασθενοφόρου ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.
Οι εσωτερικές πόρτες του γηπέδου θα πρέπει να παραμένουν ανοικτές και οι κλίμακες των εξεδρών ελεύθερες, ώστε να είναι δυνατή η άμεση εκκένωση της εγκατάστασης ή η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, εφόσον χρειαστεί.
Προσοχή στους φιλάθλους
Η Αστυνομία καλεί ουσιαστικά τους φιλάθλους να προσέλθουν εγκαίρως στο γήπεδο και να ακολουθούν τις οδηγίες των αστυνομικών και του προσωπικού ασφαλείας.
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από τους οδηγούς, καθώς από το απόγευμα της Κυριακής θα ισχύσουν σημαντικοί περιορισμοί στην κυκλοφορία και τη στάθμευση στους δρόμους γύρω από το γήπεδο.
Η αναμέτρηση Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει στις 21:00, ενώ τα μέτρα ασφαλείας και κυκλοφορίας ενδέχεται να προσαρμοστούν χρονικά ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στην περιοχή.









