Quantcast

Παραλογισμό σε σημείο του έργου ανάπλασης της Χ.Τρικούπη καταγγέλλουν κάτοικοι-Ο δήμος πρέπει να δώσει μια απάντηση

Μετά από αιτήματα ηλικιωμένων ανθρώπων που διαμένουν επί της οδού Τρικούπη Χαριλάου, σας μεταφέρουμε τα εξής.

Αυτό το διάστημα στην οδό Χαριλάου Τρικούπη (στην περιοχή της εκκλησίας Αγίου Γεωργίου από Κατσαρολάκια έως ΕΣΠΕΡΙΑ ζαχαροπλαστείο) πραγματοποιούνται έργα ανάπλασης της αναφερόμενης οδού. Πράγμα  εξαιρετικό για την πόλη μας.

Στις 1-04-2023 το πρωί, στο σημείο της οδού Τρικούπη Xαριλάου 58, μπροστά την πολυκατοικία της οδού (58) τοποθετήθηκαν τοιχία πεζοδρομίου με λάθος (σκοπούμενο;) τρόπο.

Ενώ υπάρχει νόμιμο και κατοχυρωμένο PARKING με αριθμό αδείας, ανεξήγητα δεν εφαρμόστηκε η τοποθέτηση των τοιχίων σε μορφή ράμπας και προφανώς θα εμποδίζει τις θέσεις στάθμευσης.

( Αν παραμείνει έτσι, όταν ολοκληρωθεί το έργο, από τη συνεχή προσπάθεια ανάβασης των οχημάτων θα χαλάσουν και τα πεζοδρόμια και τα οχήματα των κατοίκων,  που εξυπηρετούν ηλικιωμένους ανθρώπους με προβλήματα υγείας.)

Την ώρα των διεργασιών και ενώ ζητήθηκε ο λόγος από τον υπεύθυνο του έργου, γιατί δεν τοποθετεί σωστά τα τοιχία του υπό-κατασκευή πεζοδρομίου ισχυρίστηκε ότι έχει λάβει εντολές από ιδιώτη και τον ενημέρωσε για τον τρόπο που θα πρέπει να εφαρμοστεί στην συγκεκριμένη περίπτωση η κατασκευή-τοποθέτηση και ότι δεν έρχεται ενάντια σε κανένα κανόνα, βάση των σχεδίων του έργου.

Πως γίνεται ο υπεύθυνος μηχανικός να παίρνει εντολές από ιδιώτη που δεν έχει καμία σχέση με το έργο και το δήμο γενικότερα και δεύτερον εφόσον υπάρχει νόμιμη θέση στάθμευσης γιατί δεν δημιουργείται η προβλεπόμενη ράμπα διέλευσης κατά μήκος όλη της θέσης του PARKING;

Οι κάτοικοι αναρωτιόνται επίσης, γιατί τα σχέδια του έργου αναφέρουν (αν ισχύει) ότι δεν πρέπει να γίνει η ράμπα μπροστά από θέση νόμιμη θέση Parking και εφόσον ισχύει αυτό να παρουσιαστούν άμεσα  τα επίσημα έγγραφα της μελέτης, στη διαχείριση της πολυκατοικίας ώστε να συσταθεί νέα κατεπείγουσα συνέλευση για να πραγματοποιηθεί αναφορά ή καταγγελία στο αρμόδιο τμήμα του δήμου. Έως τώρα δεν έχουν έχει εμφανιστεί κανέναν σχέδιο του έργου που το προβλέπει αυτό.
 
Επίσης όλο αυτό το διάστημα των 17 ημερών, γίνονται συνεχώς πιέσεις προς τους μηχανικούς να δοθεί μια απάντηση για το ποια κατάληξη. Η υπόσχεση είναι ότι  ενδεχομένως θα γίνει η ράμπα (το χαμήλωμα των τοιχίων), προς το παρόν μόνο φρεάτια γίνονται και καμία διόρθωση του λάθους. Ο κόσμος έχει απελπιστεί διότι ομολογουμένως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη με όλα τα αυτά που έχουν προαναφερθεί.

Παρακάτω ακολουθούν φωτογραφίες για να διαπιστώσετε και εσείς αυτό το παράλογο θέμα που συμβαίνει σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης του Αγρίνιου, αναφέρουν κάτοικοι της οδού Χαριλάου Τρικούπη.

Πάντως καλό θα ήταν ο δήμος Αγρινίου να δώσει μια απάντηση στους κατοίκους της περιοχής ώστε πρώτα απ’ όλα να βοηθηθούν ηλικιωμένοι άνθρωποι και να μην στερηθούν ευκολίες και λειτουργικότητες στην καθημερινότητά τους.

 

 

 

Related Posts

  1. ΠΟΛΥ ΑΣΤΟΧΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
    ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΕΙΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΤΟΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΙΣΩ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ
    ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟς ΤΑ ΠΊΣΩ

    ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.