Quantcast

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Κοινωνική Ευθύνη – Εθνική Αξιοπρέπεια

Δημοσθένης Καπώνης : Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και  ΕΔΕΚΑΠ του ΠΑΣΟΚ –  Κινήματος Αλλαγής.

Με την συγκρότηση της Νομαρχιακών Επιτροπών και των Δημοτικών Συντονιστικών Οργανώσεων ολοκληρώνεται και τυπικά ο πρώτος κύκλος αυτοοργάνωσης του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής σε όλη τη χώρα.

Στις εκλογικές διαδικασίες που προηγήθηκαν, υπήρξε ένα μεγάλο και έντονο ενδιαφέρον τόσο από 10.000 υποψήφιους, όσο και από ψηφοφόρους, οι οποίοι ξεπέρασαν τις 170.000.

Ωστόσο εκείνο το οποίο κυριάρχησε σε αυτή  τη περίοδο αυτοοργάνωσης, ήταν η έντονη κινητικότητα που εκδηλώθηκε σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών για τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, καθώς και οι πρωτοβουλίες τις οποίες ο νέος πρόεδρος του, Νίκος Ανδρουλάκης, ανέλαβε από τις πρώτες μέρες της εκλογής του.

Και τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας πέραν από ορατά, είναι και ελπιδοφόρα για το μέλλον της παράταξης αλλά και της χώρας μακροπρόθεσμα.

Με γνώμονα το τρίπτυχο, ενότητα, ανανέωση και πολιτική αυτονομία το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ανακτά και πάλι τα κοινωνικά του ερείσματα και δημιουργεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να πρωταγωνιστήσει και πάλι στην πολιτική ζωή της χώρας.

Με τεκμηριωμένο και προγραμματικό λόγο, ο πρόεδρος και τα στελέχη του βρίσκονται συνεχώς δίπλα στα προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών και των συλλογικών τους εκφράσεων.

Αφουγκράζονται άμεσα τα νέα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα που προκύπτουν εντός και εκτός της χώρας, καταθέτοντας στη συνέχεια ιδέες και προτάσεις για την αντιμετώπιση ή αξιοποίηση τους.

Προτείνουν λύσεις και προσδίδουν ελπίδες στον Ελληνικό λαό απέναντι στην αδιαφορία της κυβέρνησης και στην απραξία της μείζονος αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα το μέχρι πρότινος πολιτικό σχήμα  των δυο δήθεν μονομάχων να μην υφίσταται πια.

Αντιμετωπίζουν με την δέουσα προσοχή και σοβαρότητα όλες τις προκλήσεις και προσκλήσεις στο εξωτερικό περιβάλλον της χώρας, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους σε όλα τα διεθνή φόρα.

Χτίζουν γέφυρες ειρήνης και συνεργασίας με όλους τους συμμάχους και γείτονες που σέβονται το διεθνές δίκαιο και τις επιμέρους συμφωνίες, ενώ ορθώνουν τη φωνή και το ανάστημα τους σε όσους επιβουλεύονται τα κεκτημένα δικαιώματα της πατρίδας μας.

Φροντίζουν να κάνουν σαφές σε κάθε ευκαιρία και προς κάθε κατεύθυνση, ότι η διασφάλιση της εδαφικής μας ακεραιότητας  είναι μη διαπραγματεύσιμη, ενώ η εθνική μας κυριαρχία δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί από κανέναν και για τίποτα.

Και ο αγώνας μας συνεχίζεται.

Σε κάθε περιοχή, σε κάθε γωνία της χώρας, σε κάθε μετερίζι κοινωνικών διεργασιών και διεκδικήσεων, όπου οι αντοχές των συμπολιτών μας δοκιμάζονται, ενώ κάποιων άλλων έχουν ήδη εξαντληθεί.

Οι εθνικές εκλογές, ανεξάρτητα από τον χρόνο πραγματοποίησής τους, θα μας βρουν πανέτοιμους και αποφασιστικούς περισσότερο από ποτέ.

Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε ούτε από τις επικοινωνιακές αλχημείες της κυβέρνησης, ούτε και από τις σειρήνες του εφησυχασμού και της ραστώνης του καλοκαιριού.

Οι κομματικοί τους ακροβατισμοί στο όνομα της δήθεν κυβερνητικής σταθερότητας, πέραν του ότι δεν πείθουν, δεν είναι δυνατόν να κρατούν την κοινωνία και τους πολίτες εγκλωβισμένους στο όλο και αυξανόμενο τοξικό κλίμα που οι ίδιοι καλλιεργούν.

Ο Ελληνικός λαός στην τρέχουσα δύσκολη συγκυρία έχει ανάγκη από κοινωνική ειρήνη, υπευθυνότητα και πολιτική ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα της ακρίβειας της ενεργειακής κρίσης, της ανεξέλεγκτης πια ανεργίας, αλλά και των εθνικών μας θεμάτων.

Και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι και πάλι εδώ, πιστό στην ιστορική του διαδρομή, στις παρακαταθήκες του ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου και στις αρχές της Σοσιαλδημοκρατίας.

Με αιχμή του δόρατος τα εκλεγμένα κομματικά μας όργανα, τα ανανεωμένα και δυναμικά μας ψηφοδέλτια που ήδη συγκροτούνται, τα μέλη και τους φίλους μας σε ολόκληρη τη χώρα και το εξωτερικό, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη για το αύριο της πατρίδας μας και όχι για το μέλλον των στελεχών της παράταξης μας.

Με την κοινωνία στο προσκήνιο και ενσωματώνοντας τα πραγματικά της θέλω και τις προοπτικές της στις προγραμματικές μας προτάσεις που ήδη ολοκληρώνονται, είμαστε πλέον σε θέση  να πείσουμε και να καταστούμε η λύση των προβλημάτων της χώρας και όχι η διαιώνιση τους.

Η συμπόρευση στον αγώνα μας της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελληνίδων και Ελλήνων δημοκρατικών πολιτών, δεν μπορεί  να αποτελεί πλέον σχήμα λόγου, αλλά την νέα πραγματικότητα στην πολιτική ζωή της χώρας, προκειμένου να πάψουν να νιώθουν ξένοι στον τόπο τους, ενώ οι νέες γενιές να βρουν χώρο για να εκφράσουν τα όνειρα τους.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.