Ξεκάθαρο μήνυμα για τις επόμενες δημοτικές εκλογές έστειλε ο Κώστας Πιστιόλας, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αγρινίου, μιλώντας στον Energy 94,2 και στη δημοσιογράφο Νανά Θεοδωροπούλου, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος.
Ο κ. Πιστιόλας τόνισε πως η επόμενη εκλογική μάχη δεν αποτελεί μια συγκυριακή επιλογή, αλλά μέρος ενός συνολικού σχεδιασμού που –όπως ανέφερε– έχει ξεκινήσει από την επόμενη κιόλας ημέρα των προηγούμενων εκλογών, με την παράταξή του να οργανώνεται συστηματικά και να επεξεργάζεται συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον του Δήμου Αγρινίου.
Παράλληλα, αναφέρθηκε συνολικά στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, μιλώντας για το Πανεπιστήμιο, την αξιοποίηση της Τριχωνίδας, τα έργα υποδομών, την καθημερινότητα των πολιτών και την ανάγκη ενός νέου μοντέλου διοίκησης στον δήμο.
Όπως υποστήριξε, απαιτείται μια πιο σύγχρονη, αποτελεσματική και συμμετοχική λειτουργία της αυτοδιοίκησης, με περισσότερη διαφάνεια και ουσιαστικό σχεδιασμό, αφήνοντας αιχμές για πρακτικές που –κατά τον ίδιο– κρατούν το Αγρίνιο στάσιμο εδώ και χρόνια.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην ανάγκη αξιοποίησης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής, επισημαίνοντας ότι το Αγρίνιο μπορεί να αποκτήσει πιο ισχυρό ρόλο μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις, σοβαρό σχεδιασμό και διεκδικήσεις με προοπτική.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ανέφερε επίσης πως υπάρχει ήδη επεξεργασμένο πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα του δήμου, με έμφαση στην ανάπτυξη, την ποιότητα ζωής και την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων που παραμένουν ανοιχτά.









